۹ مرداد ۱۳۹۱، ۱۹:۴۹

صالحی مرام به مهر مطرح کرد:

60 بازارچه سنتی صنایع دستی در کشور راه اندازی می شود

60 بازارچه سنتی صنایع دستی در کشور راه اندازی می شود

قزوین - خبرگزاری مهر: معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور گفت: تا پایان برنامه پنجم توسعه بیش از 60 بازارچه سنتی صنایع دستی در سراسر کشور راه اندازی می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد حسن صالحی مرام عصر دوشنبه در بازدید از سرای تاریخی سعدالسلطنه قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: استان قزوین از غنای تاریخی ارزشمندی برخوردار است که این بناها می تواند به ظرفیت بازارچه های سنتی تبدیل شود.

وی افزود: سرای تاریخی سعدالسلطنه بی نظیر است و جا دارد از مسئولان استان بویژه شهرداری، استانداری و میراث فرهنگی که در مرمت آن نهایت دقت و ظرافت را بکار گرفته اند تشکر کرد و بطور حتم اگر این بنای زیبا تبدیل به بازارچه سنتی شود می تواند لحظات فرحبخشی را برای شهروندان و بازدید کنندگان فراهم کند.

سعدالسلطنه قابلیت بین المللی شدن را دارد

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: این مکان قایبلیت تبدیل شدن به اولین بازارچه سنتی صنایع دستی در کشور را دارد و ما خوشحال می شویم که قزوین اولین بازارچه را راه اندازی کند و با توجه به این که ساختمان بنا و مرمت آن تکمیل شد با چیدمان و واگذاری موقت می توان تا پایان ماه مبارک رمضان این بازارچه را راه اندازی کرد.

وی افزود: نحوه واگذاری غرفه های این بازارچه سنتی به هنرمندان به صورت گردشی و دوره ای خواهد بود تا رانتی ایجاد نشود و همه بتوانند از این فضا استفاده کنند.

صالحی مرام اضافه کرد: مردم و بازدید کننده های این بازارچه ها باید در این مجموعه یک ایران کوچک با همان آداب، رسوم و لباس های محلی و سنتهای ایرانی ببینند و ایران سنتی برای آنها تداعی شود.

وی گفت: امروز برای مقابله با فرهنگ غرب این مراکز می تواند نقش موثری کند و چاره ای نداریم برای محفوظ ماندن از تهاجم غرب به فرهنگ خود بازگردیم و سنتهای زیبای گذشته را احیاء کنیم و قادریم زیبائیهای هنر ایرانی را در این بازارچه ها عرضه کنیم.

این مسئول بیان کرد: این بازارچه باید مرکز هنرهای سنتی، داروهای طبی، غذاهای سنتی، موسیقی و فرهنگ ایرانی باشد و فضای آن به گونه ای طراحی شود که فروشندگان نیز با لباس های محلی هر استان فضای دلنشینی را ایجاد کنند تا برای مردم جالب باشد.


 
راه اندازی 15 بازارچه سنتی صنایع دستی در سال جاری

صالحی مرام یادآورشد: تا پایان سال حداقل 15 بازارچه سنتی در کشور راه اندازی می شود و تا پایان برنامه پنجم 60 بازارچه سنتی صنایع دستی در کشور به بهره برداری خواهد رسید.

وی گفت: امروز تمامی شهرهای ایران ظرفیت آن را دارند که یک بازارچه صنایع دستی داشته باشد و ما باید حداقل 500 بازارچه سنتی در کشور دایر کنیم.

احیاء 60 رشته منسوخ شده صنایع دستی

صالحی مرام در ادامه این گفتگو اظهارداشت: در حال حاضر 362 عنوان و رشته صنایع دستی در کشور داریم که در مجموعه رشته های منسوخ شده و در حال از بین رفتن نیز 60 رشته شناسایی شده که با حفظ آنها 422 رشته فعال خواهد شد.

وی گفت: صنایع دستی در کشور قابلیت تبدیل شدن به یک وزارتخانه را دارد و این مزیت مطلق کشور ایران است و الهام بخش میراث گذشتگان و بهترین یادگار نسل گذشته محسوب می شود.


 

صالحی مرام اظهارداشت: برای نهاده های صنایع دستی نیازی به واردات نداریم و بیش از 90 درصد مواد اولیه و نهاده های صنایع دستی در کشور تولید می شود و شکل دادن آن هم نیازمند تجهیزات گسترده و زیادی نیست بلکه بیشتر حاصل ذوق و هنر زیبای ایرانیان است و این صنایع می تواند فرهنگ ایرانی و اسلامی ما را به دنیا منتقل کند و هر کالایی که صادر می شود به عنوان سفیر فرهنگی عمل خواهد کرد.

وی افزود: صنایع دستی با طبیعت انس و الفت دارد و هر آنچه توسط هنرمندان ایرانی ساخته می شود به دل طبیعت باز می گردد و سازگار با آن است.

60 درصد اشتغال در صنایع دستی متعلق به بانوان است


این مسئول گفت: بیش از دو میلیون و 500 هزار نفر در صنایع دستی کشور مشغول فعالیتند که 60 درصد آنها را بانوان تشکیل می دهند.


 

وی بیان کرد: بیش از 60 درصد صنایع دستی در اختیار بانوان است و آنها در کنار حفظ کانون خانواده در معیشت زندگی هم دخیل هستند.

صالحی مرام تصریح کرد: دنیای پیشرفته امروز به دنبال خصوص سازی است و تصدی گری دولت را نمی پسندد و جالب اینکه در کشور ما 100 درصد مالکیت صنایع دستی در اختیار بخش خصوصی است که بیانگر ایده های بزرگ اقتصادی در کشور ما بوده که بر گرفته از فرهنگ کهن ایرانی و اسلامی است.

معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی کشور یادآورشد: آنگونه که باید و شاید هنوز در بخش صنایع دستی سرمایه گذاری نکرده ایم علیرغم آن که این صنعت می تواند بخش اعظم اقتصادی را بر دوش کشیده و در مسیر قطع وابستگی از درآمدهای نفتی نقش مهمی ایفا کند.

پنج میلیارد دلار گردش مالی صنایع دستی

صالحی مرام به ارزش اقتصادی صنایع دستی هم اشاره کرد و گفت: بیش از پنج میلیارد دلار گردش مالی صنایع دستی است که یک دهم آن معادل 500 میلیون دلار به جهان صادر می شود.

یک میلیارد و 500 میلیون دلار هدف گذاری صادرات صنایع دستی

معاون صنایع دستی، میراث فرهنگی و گردشگری کشور اظهارداشت: برای سال جاری برای صادرات یک میلیارد دلاری صنایع دستی هدف گذاری کرده ایم که در دهه پیشرفت و عدالت تا یک میلیارد و 500 میلیون دلار نیز محقق شدنی است.

صالحی مرام افزود: هنرمندان صنایع دستی چون توان عرضه مستقیم را ندارند واسطه ها بیشترین سود را به خود اختصاص می دهند که منصفانه نیست لذا راه اندازی بازارچه ها می تواند زمینه عرضه مستقیم صنایع دستی از تولید کننده به مصرف کننده را فراهم کرده و زمینه رقابت با کالای خارجی را تسهیل کند که این کار به سودآور شدن فعالیت صنایع دستی هم کمک می کند.

وی گفت: بازارچه های صنایع دستی به ما کمک خواهد کرد تا کالاهای تولید شده با 20 درصد سود بدست مصرف کننده برسد و ضمن تامین هزینه تولید کنندگان به اقتصادی شدن کار نیز کمک می کند.

116 اثر نشان یونسکو گرفت

صالحی مرام تصریح کرد: صنایع دستی ایران هم از لحاظ تنوع و هم کیفیت در جهان بی نظیر است و 116 اثر نشان برتر و نشان مرغوبیت یونسکو را دریافت کرده و امسال نیز 100 اثر دیگر این نشان را دریافت خواهد کرد و ثبت جهانی می شود.

وی گفت: سالانه 10 تا 15 رشته های منسوخ شده احیاء خواهد شد و تا پایان برنامه پنجم توسعه با احیاء رشته های منسوخ شده و کارهای تلفیقی تعداد رشته های صنایع دستی را به 500 رشته افزایش خواهیم داد.

ایجاد سالنهای حراج بین المللی صنایع دستی


این مسئول یادآورشد:‌ به دنبال ایجاد سالنهای حراج بین المللی برای عرضه صنایع دستی در جزیره کیش هستیم که کارهای فاخر و نمونه در این جزیره و چند کشور دیگر از جمله قطر و امارات به قیمت واقعی عرضه شود که امیدواریم کارهای فاخر وخاص رشته های مختلف صنایع دستی که حاصل عمر و دستان هنرمندانه صنتعگران کشور است بخوبی در جهان معرفی شود و بازار خود را پیدا کند.


 

حمایت جدی از صنایع دستی

صالحی مرام گفت: با برپایی نمایشگاههای بین المللی و داخلی فرهنگ سازی برای ارتقاء جایگاه صنایع دستی حمایت لازم را خواهیم کرد تا در ازای هر هنرمند یک وبلاگ داشته باشیم.

 وی افزود: امسال 12 نمایشگاه صنایع دستی در کشورهای خارجی برپا می شود تا محصولات سنتی خود را هم در داخل و هم خارج عرضه کنیم و هر جا صنایع دستی ما وارد شده راه خود را باز کرده و مسئولان باید تنها شرایط حضور هنرمندان و آثار آنها را در ایران و جهان هموار کنند تا صنایع دستی در بازارهای جهانی عرضه شود.

این مسئول گفت: فروشگاههای صنایع دستی را در چین، قطر، اندونزی، انگلستان، فرانسه، سوئد، هلند، برزیل و چند کشور حوزه خلیج فارس راه اندازی می کنیم تا بتوانیم به برنامه های پیش بینی شده برسیم.

..................................

گزارش: محمد رضا جباری

کد خبر 1662052

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha