۲۵ اسفند ۱۳۸۳، ۱۶:۰۶

مصطفي معين در كنفرانس خبري : (1)

روند موجود در مذاكرات هسته اي را بايد ادامه دهيم// هدفم پيشبرد عدالت در همه عرصه هاست// از نظر من، حضور يا عدم حضور هاشمي تفاوتي ندارد// اگر رد صلاحيت شوم از هيچ كانديدايي دفاع نمي كنم

مصطفي معين گفت : در انتخابات به نفع فرد ديگري كناره گيري نخواهم كرد و در صورت رد صلاحيت از فرد ديگري نيز دفاع نمي كنم.

به گزارش خبرنگار سياسي "مهر"، مصطفي معين در كنفرانس خبري در مجتمع فرهنگي ورزشي وزارت كار در تهران، كه در جمع اعضاي ارشد جبهه مشاركت و بدون حضور اعضاي سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي برگزار شد، به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت.

وي در اين كنفرانس با مجري گري عيسي سحرخيز گفت: بر اساس يك باور اعتقادي و با نگاه و رويكرد  علمي  به عرصه انتخابات پاي گذاشتم و هدفم پيشبرد عدالت در همه عرصه هاست.

 

معين ابراز اميدواري كرد بتواند موج دوم اصلاحات را با ارزيابي دقيق از نقاط قوت و ضعف به پيش ببرد.

وي تصريح كرد: ورود به عرصه سياست، براساس يك تعامل سه جانبه بين نخبگان و دانشجويان، مردم و گروههاي سياسي و دولتمردان ارزيابي  و بر نقش نخبگان در اصلاحات تاكيد مي كنم.

معين افزود: توسعه دانايي محور، شهروند توانمند و دولت توانمند، محوري ترين شعار اصلي ماست.

وي درپاسخ به سوالي در خصوص اعلام نظر برخي كانديداهاي جناح دوم خرداد مبني بر كناره گيري از انتخابات در صورت حضور هاشمي رفسنجاني گفت: حتما آنها معيارهايي داشته اند كه به نفع هاشمي كنار بكشند،  اما از نظر ما حضور يا عدم حضور ايشان تفاوتي ندارد. ما از شركت هر چه بيشتر  كانديداها استقبال مي كنيم.

وي در خصوص نحوه برخورد با مساله انرژي هسته اي گفت: مشكل پيچيده اي است كه در سطح جهاني مطرح است. روند آغاز شده بايد ادامه يابد و به روند خود در اعتماد سازي ادامه دهيم و با توجه به منافع و امنيت ملي كشور و با توجه به اينكه حرف اصلي را دموكراسي به عنوان منشا قدرت مي زند اهدافمان را دنبال كنيم.

كانديداي انتخابات درخصوص تاثيرگذاري افكار عمومي جهان بويژه غرب درروند انتخابات ايران گفت :  در عصر جامعه هاي دانايي محور هستيم و افكار عمومي از قدرت بالايي برخوردار است، نمي توانيم بگوييم افكار عمومي كشورها در مسايل ساير كشورها تاثيرگذار نيست. ما خوشحاليم  از انقلابي مردمي برخورداريم كه استقلال خودش را در دفاع از حقوق مردم تعريف كرده است.

وي در پاسخ به اين سوال كه آيا كساني كه نمي خواهند در انتخابات شركت كنند موعود خواه و مثل انجمن حجتيه هستند موافقيد، گفت:  ما در يك مدينه فاضله زندگي نمي كنيم در بحث هاي سياسي هم ممكن است مسايل مختلفي بيان شود. شخصا اين فرض را قبول ندارم . تحليلها محترم است ولي رويكرد ما نيست.

وي رويكرد اخلاقي را يكي از رويكردهاي حاميانش خواند و گفت: اگر در يك فضاي اخلاقي نظرات مورد بررسي قرار گيرد، انتخاباتي سالم و موفق خواهيم داشت.

معين در پاسخ به سوالي مبني بر دلسرد كردن و ترساندن مردم از جناح اصولگرا با هدف جلب آراي مردم گفت: من با پيش فرض شما مخالفم، جبهه مشاركت مولود اصلاحات است و جنبش اصلاحي مردم رويكرد اخلاقي و بدور از توهين و تهديد است. احتياجي نيست كه مردم را با دور كردن از جناح رقيب به صحنه بكشانيم.

وي در خصوص طرح رفراندوم گفت: منظور از رفراندوم اين است كه از مردم درباره مسائل مهم نظرسنجي  شود . حق مردم را در هر شرايط بايد به رسميت بشناسيم . خوشبختانه در قانون اساسي سازوكار قانوني پيش بيني شده است و اينكه پيشنهاد دهندگان رفراندوم در خارج و داخل مطرح كردند بهتر است از خودشان بپرسيد.

وي افزود: ما بيش از آنكه بخواهيم ازخارج ايده بگيريم نگاهمان به درون است و منافع مردم افكار عمومي را در نظر مي گيريم.

وي در پاسخ به سوالي مبني بر كانديداتوري ابراهيم يزدي و پيش شرطهاي وي گفت: نفس حضور ايشان را به فال نيك مي گيريم و گذاشتن پيش شرط به تحليل ديدگاهها در انتخابات بستگي دارد، ممكن است از نظر يك گروه شرايط حداقلي براي شركت كافي باشد و گروهي خواهان شرايط حداكثري باشند.

ماجراي حضور در انتخابات پيش شرط هاي حضور مردم،  اقبال مردم و آزادي انتخابات است كه بايد از آنها با حسن سليقه استفاده كنيم. وي در خصوص مطالبات قوميتها گفت: هم بر اساس كار فرهنگي و كار مديريتي، تنوع قوميتي را يك فرصت مي بينم و منشاء نمادي از وحدت فرهنگي ماست. در انقلاب اسلامي همه قوميتها شهيد دادند و در اصلاحات حضورشان جدي بود و در ادامه مسير اصلاحات نيز بايد نقش جدي داشته باشد. ما شعار ايران را براي همه ايرانيان دنبال مي كنيم.

وي در خصوص بهره گيري از توان ايرانيان خارج از كشور گفت: ايراني ايراني است در هر گوشه دنيا باشد فرقي نمي كند يكي از ظرفيت هاي بي نظيري كه بايد از آن استفاده كنيم نيروي انساني توانمند در بعد مديريتي و علمي و ... در ايرانيان خارج از كشور است.

معين درباره تضمين توجه به حقوق زنان گفت: هر چند توجه جدي من و مخاطبان اصلي من گروههايي است كه مطالبات تاريخي شان ناديده گرفته شده است از جمله زنان و قوميتهاست بايد اين تضمين را به تمامي ملت بدهيم كه از حقوقشان دفاع مي كنيم. و اين تضمين بايد در سياست هاي مدون من همچنين عملكرد گذشته من جستجوشود.

وي افزود: من 20 سال قبل اساسنامه شوراي فرهنگي زنان كشور را تدوين كردم.

وي در خصوص سهم خواهي برخي افراد به لحاظ قوميتي و مذهبي گفت: ما در عرصه عمل بايد به شعار ايران براي همه ايرانيان عمل كنيم. ما هيچ نوع سهم خواهي را خارج از قانون اساسي به رسميت نمي شناسيم و هر چند شاهد  اين سهم خواهي ها نيستيم.

وي در پاسخ به اين سوال كه كابينه شما كابينه حزبي خواهد بود گفت: من گفته بودم عضو حزب نيستيم اما اين بدان معنا نيست كه به حزبي فكر نكنم يا به تحزب معتقد نباشم. در دولت من حركت به سمت اداره كشور توسط احزاب پيگيري خواهد شد. اما اين بدان معنا نيست كه دولت من دولتي صد درصد حزبي باشد بلكه بايد از حداكثر كارآمدي برخوردار باشد.

معين گفت: تمامي نخبگان و شايستگان كشور، مشاوران رييس جمهور در اين مرحله و مرحله تشكيل دولت خواهند بود. رويكرد اصلي ما حركت برنامه اي بر اساس خردجمعي خواهد بود.

وي در خصوص واكنش به رد صلاحيت توسط شوراي نگهبان گفت: اميدوارم كه صلاحيت من در پيشگاه الهي و وجدان مردم و در ميان نخبگان تاييد شود .

وي افزود: عدم تاييد صلاحيت من بر اساس گذشته من اگر بخواهد بر اساس قانون صلاحيت ها بررسي شود با اولين اصول دموكراسي مغاير خواهد بود.

وي افزود: فكر نمي كنم وابستگي به دانشگاه و پذيرش مسووليت هاي متعدد از جمله وزارت ، نمايندگي مردم در  سه دوره اول و سوم و پنجم دلايلي باشد براي رد صلاحيت كه براي منافع كشور قابل پذيرش باشد.

وي خبر توصيه موسوي خويني ها به وي مبني بر كناره گيري از انتخابات به نفع كروبي را شايعه خواند و گفت: اين يك شايعه است از فضاي رسانه اي غير اخلاقي كشور و دوستان ما در جبهه مخالف وقتي به بن بست مي رسند يا احساس خطر مي كنند سعي مي كنند با فرافكني مشكلات و نواقص خودشان را به ديگران منتقل كنند.

 

 

وي در خصوص همكاري با اپوزيسيون ها در انتخابات گفت: از حضور اپوزيسيون استقبال مي كنيم و هرگونه اختلاف را مي توانيم مورد بررسي قرار دهيم.

وي اظهار نظر ها و رويكردهاي مختلف در گروه حاميانش را نشانه دموكراسي خواند و گفت: موضع رسمي من را از خانم كولايي ، سخنگوي من بشنويد.

كانديداي انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به اين سوال كه در شرايطي كه سياست هاي وزارت خارجه از طرف دولت تعيين نمي شود چه برنامه اي براي اين وزارتخانه در شرايط حساس بين المللي داريد؟، به شعار دولت مقتدر اشاره كرد و گفت: انسجام دولت و حداكثر بهره گيري از اختيارات رييس جمهور حداكثر قدرت رييس جمهور را به اين سمت بازخواهد گرداند.

وي بر لزوم تعامل با نخبگان بر خلاف آنچه در دولت قبلي انجام شد براي تشكيل دولت مقتدر تاكيد كرد و گفت: در صورت چنين تعاملي دولت مي تواند از تمام اختياراتش استفاده كند.

معين افزود: وزارت خارجه عضو موثري از دولت است و رويكرد ما اين است كه دولت در اين زمينه نقش محوري داشته باشد.

خبرنگاري به اظهارات آيت الله مشكيني در اختتاميه مجلس خبرگان رهبري مبني بر اهميت نقش معاون اول رييس جمهور اشاره كرد و پرسيد اگر شوراي نگهبان براي تاييد صلاحيت شما از شما بخواهد محمدرضا خاتمي را از معاون اولي عزل كنيد چه خواهيد كرد؟ معين گفت: طبيعي است يك نامزد رياست جمهوري بر اساس معيارهاي خودش معاون اولش را انتخاب كند و طبيعي است كه معيارهاي شوراي نگهبان براي خودشان محترم است اما براي ما قابل قبول نيست و آنچه براي ما مهم است افكار عمومي و نوآوري و ابتكار و شفافيت در طرح ديدگاهها و همكاران است.

کد خبر 166215

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha