وي در گفتگو با خبرنگار مهر بر نقش امضاي پروتكل در جداسازي خط اروپا از آمريكا تاكيد كرد و بااشاره به تلاشهاي آمريكا براي همراه ساختن اروپا و اجماع جهاني عليه ايران ، موضع اروپا را در اين زمينه بسيار با اهميت خواند و گفت : آمريكا درعراق درابعاد اقتصادي ، ديپلماتيك و افكار عمومي هزينه هاي سنگيني پرداخت كرده است و ديگربه اين زوديها قادر به پرداخت چنين هزينه اي نيست بنابراين مجبور است براي ورود به معركه جديد بخشي از هزينه ها را به گردن اروپا بياندازد .
وي با تاكيد برنقش بازدارندگي اروپا در برابر يك جانبه گرايي آمريكا گفت : اگر اين نيروي بازدارنده نبود قطعا اقدام نظامي ايالات متحده به عراق محدود نمي شد .
نماينده مردم شيراز افزود كساني كه با عقيده به بي تاثير بودن نقش اروپا در عرصه تحولات بين الملل و ناكام ماندن تلاش ايران براي ادامه همكاري با اروپا ، خواستار امضا نشدن پروتكل و يا خروج از ان پي تي هستند ، اگر آمريكا را قدرت بلامنازع دنيا مي دانند، حتما راه ديگري براي رويارويي با آمريكا يافته اند و يا مي توانند به عواقب ديپلماتيك آن تن دهند .
وي شفاف سازي فعاليتهاي هسته اي و گفتگو هاي سازنده با اعضاي اتحاديه اروپا و شوراي حكام آژانس را در كنار نگاه ايجابي به پروتكل 2+ 93 را راهي براي اعتماد سازي با اروپا و پر كردن خلا امضاي پروتكل در كوتاه مدت خواند و برضرورت همكاري شفاف و همه جانبه ايران با آژانس بين المللي انرژي اتمي تاكيد كرد .
وي افزود : هرچند توان هسته اي و امضاي پروتكل تنها بهانه مشترك آمريكا و اروپا در فشار عليه ايران نيست ، اما بايد توجه داشته باشيم كه تنها بهانه اي است كه مي توان از آن براي صدور قطعنامه درشوراي امنيت عليه ايران استفاده كرد .
نظر شما