۱۱ مرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۳۹

عباسی اعلام کرد:

گلستان میزبان ششمین جشنواره اقوام ایران زمین

گلستان میزبان ششمین جشنواره اقوام ایران زمین

گرگان - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی گلستان گفت: ششمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین، 6 تا 9 مهر ماه در محل نمایشگاه های بین المللی استان گلستان برگزار می شود.

به گزارش خبرنگار مهر، قربان عباسی پیش از ظهر چهارشنبه در گفتگو با خبرنگاران، با اشاره به اینکه دبیرخانه دائمی این جشنواره در استان گلستان است، گفت: نظر به برپایی هرساله این جشنواره ، امسال نیز برای ششمین دوره پیاپی  و هم‌زمان با هفته ملی گردشگری، با حضور سفرا و میهمانان خارجی برگزار می شود.

عباسی در ادامه افزود: با توجه به اینکه شناسنامه جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین به نام استان گلستان صادر شده، هرساله این جشنواره ارتقا یافته و پربارتر از قبل برگزار خواهد شد.

رئیس ستاد برگزاری پنجمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین همچنین یادآورشد: با توجه به این که روز جهانی گردشگری (27 سپتامبر- 5 مهرماه) است، لذا ستاد برگزاری این جشنواره در اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان با هوشیاری و درک ظرایف جهانی چنین نامگذاری‌هایی و نیز معرفی جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین به عنوان مکانی که توجه ویژه به فرهنگ اقوام ایرانی دارد و نیز وحدت و زندگی مسالمت‌آمیز فی مابین اقوام ایران را به نمایش می‌گذارد، تاریخ برگزاری جشنواره را به هفته گردشگری تغییر داده تا یک بار دیگر در این عرصه اولاً ابتکار عمل در دست ایران باشد و نیز نمونه متعالی وحدت اقوام و گروه‌های قومی که در ایران موجود است به نمایش گذاشته شود.

وی خاطرنشان کرد: جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین، ضمن این‌که به روند توسعه استان کمک شایانی می کند، رخداد ارزشمند فرهنگی است که همه ساله بازتاب بسیار مثبت و چشمگیری در کشور دارد.

عباسی تصریح کرد: در استان گلستان، اقوام مختلف نظیر فارس، ترک، ترکمن، سیستانی، بلوچ، قزاق، زندگی می کنند. اما با وجود تنوع قومیتی، زبانی و مذهبی در استان، مردم این خطه با صلح و صفا به زندگی خود ادامه می دهند و نقطه اشتراک آن ها دین اسلام و فرهنگ ایرانی بوده و حلقه اتصال بین آن ها زبان فارسی و منافع جمعی و مشترک شان در بهره وری از این سرزمین حاصلخیز است. زبان های رایج در گلستان نیز فارسی، ترکمنی، مازندرانی و سیستانی است.

وی ادامه داد: اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان همواره تلاش نموده توانمندی های گردشگری و اکوتوریستی استان را شناسایی کرده و این توانمندی ها را به اقشار و لایه های مختلف استان، کشور و علاقمندان خارجی معرفی کند که امری خطیر و پرمشغله است و امید می رود توانسته باشد به قدر مقدورات به چنین مهمی دست یافته باشد.

وی گفت: بر همین مبنا این استان، به جز آن که به لحاظ طبیعی گلستان نامیده می شود از جهت حضور اقوام مختلف نیز «گلستان» بشمار می رود. بدین جهت، برگزاری 5 دوره جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین در این استان بیش از همه مدیون همین زندگی مسالمت آمیز و وحدت بخش است که برآمده از آموزه های قرآن کریم و دین مبین اسلام بوده و می تواند به عنوان نمونه عینی و پایلوت مورد توجه جهان اسلام قرار گیرد.

عباسی در ادامه اذعان داشت: در همین راستا جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین برای نخستین بار در سال 1384 برگزار و از آن پس در تقویم مناسبت های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور به نام این استان ثبت و درج شد و اکنون ششمین دوره آن برگزار خواهد شد.

عباسی با اشاره به این که فرهنگ و تاریخ ملت ها نقش بسزایی در شکل گیری هویت ملی آن دارد، افزود: نمادهای تاریخی را می توان به عنوان بخشی از ثمره فرهنگ دانست که پاسداری از آن می تواند در شکل گیری هویت ملی و منطقه ای هر سرزمینی نقش اساسی ایفا نماید.

این مقام مسئول گفت: با نگاهی گذرا به پیشینه تاریخی کشورها در می یابیم که توجه و ارج نهادن به آثار و ارزش های فرهنگی و باستانی هر ملتی موجب تعالی و ارتقای فرهنگی آن ملت می شود چرا که تاریخ نشان داده است ملت هایی که دارای سابقه فرهنگی و تاریخی کهـن هستند در معرض تهاجم فرهنگی مصون مانده و کمتر دستخوش تطور و دگرگونی شده اند. هرچند در قرن بیست و یکم، قرن تحول عظیم در عرصه ارتباطات، مشاهده می گردد برخی از بنیان های تاریخی- فرهنگی ملت ها دستخوش تغییر و تحول شده اند، ولیکن عنایت به این بنیان ها امری اجتناب ناپذیر و از ضروریات ملت هاست.

وی خاطرنشان کرد: ایران سرزمینی است در برگیرنده اقوام گوناگون با باورها، اعتقادات و آداب و رسوم خاص، اقوامی که در عین تنوع و تفاوت های بسیار در چارچوب مرزهای فرهنگی این سرزمین آن چنان بهم آمیخته اند که واحد منسجمی به نام هویت ملی ایرانی را تشکیل داده اند. استان گلستان نیز، از این امر مستثنی نیست.

وی عنوان کرد:  وجود انبوه جاذبه های اکوتوریسم(که استان را به گنجینه اکوتوریسم ایران مشهور نموده است) یادمان هایی چون، برج های تاریخی گنبدقابوس و رادکان، خرابه‌های شهر تاریخی جرجان و تمیشه و صدها اثر ارزشمند دیگر در استان گواهی از این مدعاست. به همین منظور، نگهداری و صیانت از این آثار گرانبها که پیشینه تاریخی بیش از 7000 ساله استان را نمایان می نماید به ویژه «میراث قومی» گلستان و ایران عزیز از اهمیت خاصی برخوردار است.


عباسی در ادامه گفت: جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین یک موقعیت ترویجی است که در آن همه ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مورد بررسی قرار می گیرد تا ضمن معرفی فرهنگ های قومی و منطقه ای، به ویژگی های خاص مناطق نیز توجه گردد.

وی ماهیت اصلی جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین را فراهم ساختن شرایط برای بسط و گسترش فرهنگ های مختلف ایرانی جهت تحقق اهداف ترویجی برای رشد و توسعه صنعت گردشگری دانست و افزود:ششمین جشنواره فرهنگ اقوام ایران زمین با نگرش همراه و مثبت دولت محترم دهم می تواند تلقی نگاهی بومی و اقلیم گرا به استجابت اهداف فوق‌الذکر باشد که هم اینک با گستردگی هرچه بیشتر در استان گلستان در حال اجراست. بی شک در این راه نمی توان تاثیرات اجتماعی و فرهنگی که بر نهاد جامعه می نشیند نادیده گرفته شود و این خود نشان از آگاهی مردم و توجه مسئولین به این امر دارد.

عباسی ادامه داد: از طرفی خیل عظیم بازدید کنندگان و بازدید شوندگان سرمایه انسانی عظیمی را فراهم آورده اند تا این مساله مهم به اثبات برسد که سرمایه های انسانی می تواند نقطه اتکای عظیمت و حرکت گلستان به توسعه های بعدی و عمیق باشد. آن چه در این دوره از جشنواره و براساس باورداشت های عمیق و اصیل فرهنگی و اسلامی در حال وقوع است نقطه روشن و غیرقابل انکاری در کارنامه دولت دهم و مسوولین استانی است که با هدف ایجاد زیست شادمانه و اتحاد بیشتر و تاثیر بازخوردهای فرهنگی برای مردم تلاش شده تا با هدایت به سمت اهمیت بر کرامت انسانی در حفظ میراث کهن و باورداشت‌های بومی مناطق مختلف کشور تاکید داشته باشد.

عباسی افزود:  جشنواره ششم فرهنگ اقوام ایران زمین با حضور هنرمندان سراسر کشور، سفرا و هنرمندان کشورهای خارجی ازجمله پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان، ارمنستان و... برگزار می شود و از گلستانی های مقیم درکشورهای خارجی نیز دعوت به عمل خواهد آمد و از برنامه های این جشنواره برگزاری نمایشگاه سراسری صنایع دستی، جاذبه های گردشگری استان های کشور، سوغات استان ها و نمایش فرهنگ ها و شیوه های زندگی اقوام مختلف و همچنین اجرای مراسم آیینی و موسیقی اقوام است.
کد خبر 1663447

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha