۱۷ مرداد ۱۳۹۱، ۱۴:۲۸

صفاری در گفتگو با مهر:

200 چایخانه در سطح شهرستان اصفهان فعالیت می‌کنند

200 چایخانه در سطح شهرستان اصفهان فعالیت می‌کنند

اصفهان - خبرگزاری مهر: مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: در حال حاضر حدود 200 چایخانه در سطح شهرستان اصفهان فعالیت می‌کنند اما از این تعداد حدود 80 چایخانه فاقد صلاحیت بهداشتی هستند.

حسین صفاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه به دنبال انجام اقدام اساسی برای محدود شدن فعالیت چایخانه‌ها در اصفهان بوده‌ایم، اظهار داشت: اما در حال حاضر هنوز فعالیت چایخانه‌ها در اصفهان محدود نشده و در حال حاضر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اماکن و مجمع امور صنفی به دنبال به دنبال ساماندهی وضعیت چایخانه‌ها هستند.

وی ادامه داد: ساماندهی چایخانه‌ها نیز به صورتی است که تعدادی از این چایخانه‌ها که از مدت‌ها پیش با توجه به دستور وزارت کشور دارای پروانه فعالیت بوده‌اند به این چایخانه‌ها تحت شرایط بهداشتی نسبی از نظر محل و فضای مورد نظر به صورت مجدد پروانه فعالیت داده شود و با انجام این اقدامات تعداد چایخانه‌های دارای پروانه مشخص می‌شود.

مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه همچنین با انجام این اقدامات چایخانه‌های فاقد پروانه و چایخانه‌های به صورت جدید راه‌اندازی شده باید پلمب شوند، تصریح کرد: چایخانه‌های پلمب شده از چایخانه‌های بدون پروانه کسب هستند و یا از این چایخانه‌ها شکایت شده بوده است.

وی با تاکید بر اینکه همچنین چایخانه‌هایی که از ادامه فعالیت آنها جلوگیری شده از واحد‌هایی بوده‌اند که شرایط غیر‌بهداشتی این چایخانه‌ها به میزان بسیاری بوده، افزود: در حال حاضر حدود 200 چایخانه در سطح شهرستان اصفهان فعالیت می‌کنند اما از این تعداد حدود 80 چایخانه فاقد صلاحیت بهداشتی هستند.

دود ناشی از چایخانه ها غیر بهداشتی است

صفاری با اشاره به اینکه دود ناشی از چایخانه‌ها کاملا غیر بهداشتی است، بیان داشت: تمام چایخانه‌های فاقد صلاحیت بهداشتی باید پلمب شوند و طی روز‌های گذشته پنج چایخانه موجود در اصفهان که فاقد صلاحیت بهداشتی بوده‌اند، شناسایی و پلمب شده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه متولیان ساماندهی وضعیت چایخانه‌ها در صورت مواجه شدن با فعالیت غیرقانونی چایخانه‌ها در هر گوشه‌ای از شهر نسبت به پلمب و جلوگیری از فعالیت این چایخانه‌ها اقدام می‌کنند، بیان داشت: در صورتی که چایخانه‌ها سبب بروز مشکلات اجتماعی در شهر شوند توسط اداره اماکن پلمب می‌شوند.

مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با اشاره به اینکه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز متولی جلوگیری از فعالیت چایخانه‌های فاقد صلاحیت بهداشتی است، گفت: همچنین وجود و فعالیت چایخانه‌ها در سطح شهر زنگ خطری برای جامعه است و چایخانه‌ها سلامت شهر را به خطر می‌اندازند.

چایخانه‌ها دروازه ای برای ورود جوانان به اعتیاد است

وی با بیان اینکه بار‌ها بر روی این موضوع تأکید شده است که چایخانه‌ها و مراکز عرضه قلیان دروازه‌ای برای ورود جوانان و نوجوانان به سوی اعتیاد و تباهی است، اظهار داشت: در حال حاضر گرایش نسل جوان جامعه به سوی چایخانه‌ها افزایش یافته است و این موضوع در میان جوانان سنین بین 13 تا 17 سال بیشتر است.

صفاری اضافه کرد: احتمال معتاد شدن افراد به دنبال استفاده از تنباکوی میوه‌ای و سنتی بسیار زیاد است و جوانان پس از مصرف تنباکوی میوه‌ا و سنتی به دنبال استفاده از ماده قوی‌تری هستند و این موضوع آنها را به سوی مواد مخدر می‌کشاند.

وی با اشاره به اینکه کمبود امکانات تفریحی و ورزشی در سطح جامعه تنها یکی از دلایل گرایش جوانان و نوجوانان به سوی چایخانه‌ها و مراکز عرضه قلیان به شمار می‌رود، تصریح کرد: مسئولان باید برای جلوگیری از حرکت و گرایش جوانان به سوی این اماکن باید یک مرکز تفریحی و ورزشی را جایگزین چایخانه‌ها کنند.

مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه اما توجیه جوانان برای رفتن به چایخانه‌ها یک توجیه منطقی نیست، خاطرنشان کرد: جوانان تنها با عنوان عباراتی همچون به دلیل اینکه مکانی برای تفریح و پر کردن اوقات فراغتمان وجود ندارد به سوی چایخانه‌ها می‌رویم تنها کار خود را به صورت غیرمنطقی توجیه می‌کنند.

وی ادامه داد: اما شاید یک جوان تنها روزانه حداکثر یک ساعت از زمان خود را در چایخانه می‌گذراند و  باز بودن یک چایخانه در سطح شهر و استشمام رایحه اسانس‌های ناشی از قلیان‌ها جاذبه‌ای را برای جوانان ایجاد می‌کند و سبب گرایش جوانان به سوی این اماکن می‌شود.

جذابیت ورود به چایخانه ها باید از بین برود

صفاری با تاکید بر اینکه چایخانه‌ها نباید تبلیغات محرکی داشته باشند، بیان داشت: در حال حاضر زشتی چایخانه‌ها در میان جوانان از بین رفته است و جذابیت ناشی از فعالیت چایخانه‌ها باید از بین برود.

وی با اشاره به اینکه با بسته شدن کامل چایخانه‌ها مخالف هستیم اما فعالیت چایخانه‌ها در سطح شهر باید محدود شود، افزود: در سال 1386 با کمک مراجع قضایی و اداره اماکن تمام چایخانه‌های فعال در سطح شهر پلمب شدند اما با نامه‌های وزارت کشور این چایخانه‌ها به صورت مجدد به فعالیت خود ادامه داده‌اند.

مسئول بهداشت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تاکید کرد: طی چند سال گذشته هیچ واحدی از نظر بهداشتی بسته نشده است و در سال جاری معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان به دنبال محدود شدن فعالیت چایخانه‌های فاقد صلاحیت بهداشتی است و پلمب چایخانه‌ها دوباره از نیمه دوم سال گذشته در سطح شهر آغاز شده است.

کد خبر 1668024

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha