پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۵ مرداد ۱۳۹۱، ۱۱:۱۹

گزارش تحلیلی مهر/

آب پاکی بر دستان مدیران ایلام/ استان در بیکاری اول شد

آب پاکی بر دستان مدیران ایلام/ استان در بیکاری اول شد

ایلام - خبرگزاری مهر: آخرین آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار، استان ایلام با 21 درصد، بالاترین نرخ بیکاری در سه ماهه اول سال جاری را به خود اختصاص داده است.

به گزارش خبرنگار مهر، از یک سو استاندار ایلام در سال گذشته از ایجاد بیش از 18 هزار شغل برای استان ایلام خبر داد و در همین راستا افزوده بود: با تلاشهای صورت گرفته هم اکنون بیش از 10 هزار شغل از این تعداد در استان ایلام محقق شده است که تمام این شغلها در سامانه مرتبط ثبت شده اند و می توان با رصد کردن تک تک این شغلها نسبت به آمار آن اقدام کرد.

از سوی دیگر مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام تهیه سند توسعه اشتغال در استان را مهمترین عامل ایجاد اشتغال معرفی می کند و از همه اینها گذشته در آخرین آمار اعلام شده از سوی مرکز آمار استان ایلام با 21 درصد بالاترین نرخ بیکاری در سه ماهه اول سال جاری را به خود اختصاص داده است.

در این راستا هر از چند گاهی مسئولان استان راهکارهای متفاوتی را برای کاهش بیکاری در استان معرفی می کنند که می توان به طور مثال به بنگاه‌های اقتصادی کوچک و زودبازده، توجه به ظرفیت‌های صنایع دستی و کشاورزی در استان و ... اشاره کرد.

به یاد داشته باشیم اشتغال و کاهش نرخ بیکاری از شاخص‌های اقتصاد پویا و پررونق است اما آنچه که محرز و مبرهن است افزایش نرخ بیکاری در استان نسبت به مدت مشابه و در پی آن بروز آسیب های اجتماعی مرتبط با این مهم در استان خواهد بود.

البته باید متذکر شد افزایش نرخ بیکاری فقط و فقط مختص استان نیست و طبق آمار اعلام شده، سال گذشته با جهاد و اهتمام دولت ایجاد 2.5 میلیون شغل برای پاسخگویی به تقاضای کار هدف‌گذاری شد که حاصل تلاش جلسات و برنامه‌های مسئولان و وزرای اقتصادی دولت در شورای عالی اشتغال و نیز استان‌ها، ایجاد 1.6 میلیون شغل بود که البته مرکز آمار ایران میزان خالص ایجاد شغل در سال 90 را 1.3 میلیون عنوان کرد و مابقی آمار را در لیست جابه‌جایی شاغلین و شاغل بیکار شده محسوب کرد.

با این اوصاف کارشناسان اقتصادی براین باورند که تحقق اشتغال هدف گذاری شده دولت نیازمند زیرساخت‌های نظام تولید، توزیع، مصرف و اصلاحات اقتصادی است و یادآور می شوند که در سال 91 ایجاد هر شغل 85 میلیون تومان هزینه در بر دارد .

اما مسئولان استان هنوز امیدوارند که در پایان برنامه پنجم توسعه بیش از 40 هزار شغل در ایلام ایجاد شده باشد و نرخ بیکاری در استان به کمتر از 12 درصد برسد.

استاندار ایلام بارها در نشست اعضای کارگروه اشتغال و سرمایه‌گذاری استان ایلام اذعان داشته است که دولت در صدد ایجاد بسترهای مناسب برای اشتغال است اما هرگز نگفته اند که سهم استان از ایجاد این بسترها به چه میزان است.

نگاهی به نرخ بیکار در سال های 84 تا 88 می تواند با وجود اینکه مسئولان استان همواره بیان می دارند که ایجاد اشتغال پایدار یکی از نیازها و مطالبات مردم است، این مهم را بیان نماید که جایگاه استان ایلام در بین سال های 84 تا 88 گرچه دو رقمی بوده اما حداقل جایگاه اولی را در بیکاری به خود اختصاص نداده است که این خود هشداری است به مسئولان استان و کارگروه اشتغال و این مهم را بیان می دارد که این کارگروه در رسیدن به اهداف خود ناکام بوده است.

 نرخ بیکاری سالهای 84 و 85

نرخ بیکاری در سال 84 روند نزولی به خود گرفت به‌ طوریکه در 19 استان کشور دو رقمی بود. در این سال آذربایجان شرقی با 5.2 درصد کمترین و کهگیلویه و بویراحمد با 18.1 درصد بالاترین نرخ بیکاری کشور را به خود اختصاص دادند.

در عین حال، روند نزولی کاهش نرخ بیکاری کشور در سال 85 نیز ادامه یافت به طوریکه نرخ بیکاری کل کشور 0.2 درصد کاهش داشت اما  نرخ بیکاری در 22 استان همچنان دو رقمی باقی ماند.

در این سال، استان آذربایجان شرقی با 5.3 درصد کمترین نرخ بیکاری و استان لرستان نیز با 16.2 درصد بالاترن نرخ بیکاری را تجربه کردند.

 نرخ بیکاری در سالهای 86 و 87

نرخ بیکاری کشور در سال 86  با طی روند کاهشی به 10.5 درصد رسید. در این سال 17 استان کشور نرخ بیکاری دو رقمی داشتند و 13 استان نرخ بیکاری زیر 10 درصد و تک رقمی را در کارنامه خود به ثبت رساند. استان آذربایجان شرقی برای سومین سال متوالی در سال 86 کمترین نرخ بیکاری را با 7.1 درصد به خود اختصاص داد و بالاترین نرخ بیکاری نیز در کهکیلویه و بویر احمد با 17.6 درصد به ثبت رسید.

نرخ بیکاری سال 87 به 10.4 درصد در کل کشور رسید. این نرخ نسبت به سالهای گذشته کمترین بود. در این سال نرخ بیکاری در 16 استان کشور دورقمی و در 14 استان دیگر نیز تک رقمی بود. 6.6 درصد کمترین نرخ بیکاری بود که به استان یزد اختصاص یافت و استان لرستان نیز با 17.1 درصد بیشترین نرخ بیکاری را در میان استانهای کشور داشت.

بیکاری در سال 88

22 استان کشور در سال 88 نرخ بیکاری دو رقمی را تجربه کردند و تنها در 8 استان نرخ بیکاری زیر 10 درصد بود. در این سال استان هرمزگان با نرخ بیکاری 6.9 درصد کمترین و استان لرستان نیز با 19 درصد بالاترین نرخ را در بخش بیکاری داشته اند.

اگر یادمان باشد بارها از سوی نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی از مسئولان استان خواسته می شد که نرخ واقعی بیکاری را اعلام کنند و فقط و فقط به آمار ارائه شده از سوی سازمان تامین اجتماعی اکتفا نکنند چراکه در آمار سازمان تامین اجتماعی افراد بیمه شده لحاظ می شود و حال خیلی ها بوده و هستند که از قبل شغل داشته اند اما بیمه نبوده اند.

پولادی نماینده پیشین مردم استان در مجلس شورای اسلامی در مهر ماه سال گذشته در مصاحبه با خبرنگاران به صراحت اعلام نمود که نرخ بیکاری اشتباه است و در ادامه گفت روزی که اعلایی برای اولین بار به عنوان استاندار به استان آمدند به ایشان عرض کردم تنها خواهشی که از شما دارم این است که شاخص های استان ایلام را اصلاح بفرما، نرخ بیکاری غلط است.

امروز می بینیم که با آمار اعلام شده، همان حرف پولادی و سایر نمایندگان پیشین استان از جمله دکتر قنبری که بارها داد زد که در هر خانواده ایلامی 2 و یا 3 جوان تحصیلکرده بیکار وجود دارد و کسی گوش نداد و یا نطق های دکتر عزتی که همواره بیکاری ایلامیان را فریاد می زد، درست از آب درآمد و دیدیم که بازهم در کشور اول شدیم و سرتیتر رسانه های ملی را به خود اختصاص دادیم.

...............................

حمزه عبداللهی پور

کد خبر 1673713

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha