اسداله عسگراولادی در گفتگو با مهر گفت: از 10 سال گذشته تا کنون، روند صادرات فرش دستباف ایران به چین افزایشی بوده است و این نشان از آن دارد که چینیها جایی برای فرش ایران در زندگی خود باز کردهاند.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین افزود: در چین دو نوع فرش ایرانی بازار خود را پیدا کرده که شامل فرش ابریشم درجه یک اصفهان و تبریز و فرش درجه 2 و یا دست دوم و ترمیمی است که ارزانتر فروخته میشود، البته بازار این نوع فرشها به گستردگی بازار فرش ابریشم نیست.
وی به پیشرفت اقتصادی خانوادههای چینی و بالا رفتن قدرت خرید آنها در یکی دو سال اخیر اشاره و تصریح کرد: از آنجایی که چینیها از زندگی در خانههای آپارتمانی به سمت زندگی در ویلا و خانههای مستقل پیش میروند، خود به خود نیازشان به فرش بیشتر میشود؛ زیرا ابتدا در آپارتمان پنجاه متری بودند؛ اما اکنون در خانههای سیصد متری زندگی میکنند؛ بنابراین با این افزایش متراژ خانه، نیازشان به فرش دستباف هم بیشتر میشود و ما توانستهایم با معرفی درست، جای خانههای چینی را برای فرش خود باز کنیم.
این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران درباره نمایشگاههای چین و جایگاه فرش ایران در آنها گفت: فرش ایران برای اولین بار 5 سال گذشته به نمایشگاه ارومچی رفت که 100 درصد فرشهای دستباف درجه یک ارسالی ایران در آن نمایشگاه، به سرعت به فروش رسید.
وی در ادامه افزود: از 5 سال اخیر، ایران هر سال در نمایشگاه ارومچی شرکت کرده و هر سال، تمام فرشهای درجه یک خود را به فروش رسانده است.
عسگر اولادی یادآور شد: در نمایشگاه اکسپوی چین در مدت 6 ماه بدون وقفه، یک طبقه به فروش فرش دستباف ایران اختصاص داشت که فرشهای درجه یک و تابلو فرشها کاملا به فروش رسید.
رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با تاکید به تاثیر نمایشگاه در کشور چین پیشنهاد داد: اتحادیه فرش، شرکت سهامی و مرکز ملی فرش ایران باید هر کدام نمایشگاههای دایمی در چین برگزار کنند تا به صورت پیوسته و ناگسستنی، فرش در بازار چین وجود داشته باشد.
وی گفت: در حال حاضر یک نفر از ژاپن و یک نفر از قم در شانگهای و گوانگجو نمایشگاه دایمی و در پکن نمایشگاه سیار دایر کردهاند و این باعث شده تا چینیها جایگاه بیشتری برای فرش ایرانی در زندگی خود باز کنند.
عسگراولادی با اشاره به قیمت فرش دستباف ایران گفت: همسایگان چین مثلا مغولها و ترکمنها، فرشهای ارزانی تولید میکنند که از نظر کیفیت با فرش ایرانی قابل مقایسه نیست؛ ولی اگر بتوان همین فرش کیفی خود را با قیمتی ارزانتر در بازارهای جهانی ارائه کنیم، میتواند بسیار سودآور باشد.
طبق گفتههای این فعال اقتصادی، ایران فرش ماشینی، موکت و سایر کفپوشهای خود را هم به چین صادر میکند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر صحت اخبار منتشره درباره فروش فرش دستباف ایران به 45 کشور توسط چین، اعلام کرد: هیچ زمانی این اتفاق نیفتاده است که چین فرش ایران را بخرد و به کشورهای دیگر صادر کند بلکه گاهی در نمایشگاههای چین، کشورهای آمریکایی و اروپایی هم شرکت داشتند که خودشان از آن نمایشگاه، فرش خریداری کردهاند، در غیر این صورت تاکنون چنین اتفاقی رخ نداده است.
عسگراولادی با تاکید بر اینکه تحریمها نمیتوان صنایع دستی و مواد غذایی ایرانی را تحت تاثیر خود قرار دهد، تصریح کرد: مواد غذایی و صنایع دستی ایران تحریم نشدنی هستند، زیرا حتی برای مردم آمریکا هم فرش ایرانی نهادینه شده است و به آن علاقه دارند. در همین راستا پس از اعمال تحریم فرش ایران از طریق کانادا و مکزیک به کشورهای آمریکایی فرستاده میشود. به گفته وی، ایران در زمینه فرش دستباف با آمریکای لاتین در حال مذاکره است.
نظر شما