به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه گذشته سه شنبه بیست و پنجمین جلسه خانه فیلم فردوس واقع در فرهنگسرای فردوس با نمایش و نقد و بررسی سریال "خداحافظ بچه" با حضور منوچهر هادی؛ کارگردان، سجادابوالحسنی؛ نویسنده و سیروس همتی؛ بازیگر با اجرای محمدرضا لطفی؛ مجری و منتقد حضور داشتند.
در ابتدای این نشست لطفی توضیح داد که ظاهرا تصویربرداری این کار تا 11 صبح دوشنبه 30 مرداد ادامه داشته و این موضوع در ساختار مجموعه به چشم میخورد، چرا که هرچه قسمتهای ابتدایی با دقت و وسواس بیشتری چه در متن و چه در کارگردانی روبرو بوده، با رسیدن به قسمتهای انتهایی شتاب و تعجیل که آفت نه این مجموعه، که اکثر مجموعههای مناسبتی است نمود پیدا کرده و خود را نشان میدهد.
در ادامه هادی کارگردان مجموعه در این باره توضیح داد: در ایام جشنواره فیلم فجر بود که داود هاشمی همراه علیرضا افخمی به سالن برج میلاد آمدند و فیلم "یکی میخواد باهات حرف بزنه" من را دیدند. ظاهرا از فیلم خوششان آمده بود که با من تماس گرفتند تا به دفترشان بروم و درباره سریالی صحبت کنیم. من به دفتر آنها رفتم و گفتند میخواهند سریالی با نام "خداحافظ بچه" را برای ماه رمضان تولید کنند. سجاد ابوالحسنی نیز صد صفحه سیناپس کامل نوشته بود که وقتی آن را خواندم خیلی خوشم آمد.
وی ادامه داد: برایم سوال شد که چرا این داستان زیبا را خود افخمی کار نمیکند. هاشمی نیز توضیح داد در کارهای قبلی تمام مسئولیتها از جمله نگارش، تدوین، کارگردانی و....همه بر دوش افخمی بوده و این باعث میشد تا فشار زیادی به وی وارد شود و کار هم در انتها دچار شتاب زدگی شود، برای همین تصمیم داریم تا این بار آقای افخمی به عنوان مشاور در تمام مراحل کار حضور داشته باشند تا کار به روز آخر نکشد و حتی 10، 15 روز قبل از شروع ماه رمضان ما کار را تحویل شبکه بدهیم.
کارگردان "خداحافظ بچه" با اشاره به آغاز پیش تولید پس از این موعد و قراری مبنیبر کلید خوردن مجموعه در 20 اسفند، یادآور شد: اما این بیست اسفند شد پنج فروردین، بعد 13 فروردین، بعد 20 فروردین و در نهایت به 29 فروردین با پنج قسمت آماده کشید. بنابراین مشخص است که شما در این زمان کم نمیتوانید 30 قسمت سریال را در شرایط طبیعی بسازید.
هادی تصریح کرد: من واقعا دلیل این عقب افتادنهای همیشگی را نمیدانم. بهتر است تهیهکنندگان به این پرسش پاسخ دهند، شاید بودجه این کارها کم است که تهیهکنندگان مجبور میشوند در مدت زمان کمی تولید را به انجام برسانند و برایشان مقرون به صرفه نیست که مثلا هفت، هشت ماه زمان برای تولید محاسبه شود. چرا که به هرحال هر سریالی برای ساخت ماهیانه حداقل دویست تا دویست و پنجاه میلیون هزینه دارد.
یک قسمت یک ماه، یک قسمت چهار روز
ابوالحسنی نویسنده سریال که دو روز پیش از پخش آخرین قسمت کار خود را به پایان رسانده نیز در ادامه این بحثها گفت: بحث تعجیل و رساندن کار چیزی است که فکر میکنم همه ما در آن دخیل هستیم، از نفر اول صداوسیما تا مدیران شبکهها، مدیران گروه و حتی من نویسنده که کار را مینویسم.
وی تصریح کرد: تعارف نمیکنم. من برای نوشتن قسمت اول کار یک ماه زمان صرف کردم، اما مثلا برای قسمت 26 تنها چهار روز فرصت داشتم و این در نتیجه کار تاثیر میگذارد. این را هم بگویم که به زعم من آن یک ماه غیرمنطقی و اشتباه نیست، بلکه آن چهار روز است که اشتباه است.
ابولحسنی با بیان اینکه این یک واقعیت است که برای نگارش یک مجموعه 26 قسمتی عالی که مخاطب تلویزیون ایران را هم همه جوره راضی کند دست کم باید دو سال زمان گذاشت، یادآور شد: من سفارش نگارش این کار را دی ماه گرفتم. این طبیعی است که در این زمان کم فرصت بسیاری چیزها از دست میرود.
در تئاتر روزی 17 ساعت تمرین میکنیم
چرا من باید متهم به ترویج بدآموزی شوم؟
چه کسی با دیدن این سریال دزد میشود؟
وی افزود: با اینکه در طول یک کار معتقدم که باید تصویری واقعی ولو تلخ را به تماشاگر نشان داد، اما سلیقه من به شکلی است که پایان خوش را دوست دارم. نمیگویم این پایان همان چیزی است که خودم میخواستم، من پایان دیگری در ذهنم بود، اما اینگونه هم نبود که تلویزیون بگوید این را انجام بده. در واقع من پایان خود را به شبکه ارائه دادم و آنها گفتند اگر پایان دیگری داری ارائه بده، من هم چند پایان مختلف به آنها پیشنهاد کردم که از بین آنها یکی را انتخاب کردند.
در ادامه پس از اظهار نظرهایی از مجری برنامه درباره بازی خوب شهرام حقیقت دوست، مهراوه شریفینیا و حضور متفاوت بهنوش بختیاری، هادی در این باره توضیح داد: خانم بختیاری به شدت دنبال این بود که کاری جدی انجام دهد و استعدادش را در این زمینه هم نشان دهد.
نظر شما