رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد در این رابطه به خبرنگار مهر گفت: همایش ملی بزرگداشت علامه سید جعفر شهیدی و همچنین جایزه استاد شهیدی با حضور بیش از 50 شخصیت برجسته ملی در بروجرد برگزار می شود.
نادر ارجمندی با بیان اینکه 24استادیار و 22دانشجوی دکتری مقالات خود را با محورهای تعیین شده به دبیرخانه همایش ارائه کرده اند، بیان داشت: تهیه و چاپ آلبومی از عکسهای علامه شهیدی و تبدیل مقالات و تالیفات ایشان به نرم افزار از دیگر اقدامات انجام شده در قالب این همایش است.
وی افزود: اختصاص بخشی از برنامه های شبکه افلاک و شبکه چهارم سیما به زندگی و معرفی علامه شهیدی و برگزاری دو کارگاه ادبی با حضور اساتید فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی برای همایش در نظر گرفته شده است.
ارجمندی برپایی نمایشگاهی از آثار و تالیفات علامه شهیدی در سالن تربیت بدنی دانشگاه آزاد به مدت یک هفته را دیگر اقدامات انجام شده عنوان کرد.
دکتر حداد عادل و وزیر ارشاد مهمانان ویژه کنگره
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد همچنین به حضور مهمانان و شخصیت های برجسته ملی در این همایش اشاره کرد و گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر حداد عادل در همایش ملی و جایزه ادبی علامه سید جعفر شهیدی حضور خواهند یافت .
ارجمندی تصریح کرد: با توجه به اهمیت همایش ملی و جایزه ادبی علامه سید جعفر شهیدی سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دکتر غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی در این همایش حضور خواهند داشت.
دکتر "سید علی موسوی گرمارودی" مهمان جایزه ادبی علامه شهیدی
وی با اشاره به حضور دیر شخصیت های برجسته کشور در این کنگره ملی اظهار داشت: در این همایش که بسیاری از شخصیت های مذهبی، فرهنگی، ادبی، هنری، علمی و ... کشور حضور دارند دکتر "سید علی موسوی گرمارودی" نیز مهمان این همایش خواهند بود.
ارجمندی یادآور شد: موسوی گرمارودی یکی از مفاخر حوزه ادب و هنر است که سالهای عمر خود را به تحقیق، پژوهش و خلق آثار ادبی پرداخته و یکی از مفاخر حوزه ادبیات کشور است که در این همایش مهمان هنرمندان و ادیبان شهرستان بروجرد خواهد بود.
رونمایی از سردیس "علامه سید جعفر شهیدی"
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد در ادامه سخنان خود با تشریح جزئیات برنامه های جنبی کنگره ملی علامه شهیدی، از ساخت و رونمایی سردیس "علامه سیدجعفرشهیدی" در حاشیه برگزاری جایزه ادبی علامه شهیدی خبر داد.
ارجمندی ادامه داد: این سردیس توسط هنرمندان هنرهای حجمی استان لرستان به مناسبت برگزاری همایش ملی و جایزه ادبی علامه شهیدی ساخته شده است.
وی اظهار داشت: سردیس علامه سید جعفر شهیدی به مناسبت برگزاری این همایش ساخته شده است که در روز 12شهریور ماه سال جاری در بروجرد با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رو نمایی خواهد شد.
کتابت حکمت های نهج البلاغه ترجمه علامه شهیدی
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد در ادامه سخنان خود به دیگر برنامه های در دستور کار این همایش اشاره کرد و از کتابت تعدادی از حکمت های نهج البلاغه ترجمه علامه شهیدی همزمان با برگزاری همایش ملی و جایزه ادبی علامه شهیدی خبر داد.
ارجمندی یادآور شد: در این راستا 10 نفر از خوشنویسان برجسته و ممتاز و فوق ممتاز انجمن خوشنویسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد به مناسبت برگزاری این همایش بیش از 120 حکمت از کلمات قصار مولای متقیان (ع) برگرفته از نهج البلاغه ترجمه علامه سید جعفر شهیدی را همزمان با همایش کتابت خواهند کرد.
ساخت و اجرای سرود "ادیب دیار"
وی در ادامه به ساخت و اجراء سرود "ادیب دیار" توسط هنرمندان موسیقی بروجرد در این همایش ملی اشاره کرد و گفت: سرود "ادیب دیار" به مناسبت برگزاری همایش ملی و جایزه ادبی علامه شهیدی ساخته شده است.
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد تصریح کرد: این سرود توسط هنرمندان با ذوق واحد موسیقی بروجرد ساخته شده که در این همایش و در حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و شخصیت های برجسته کشور، برای اولین بار اجراء خواهد شد.
وی افزود: اشعار این موسیقی توسط شاعر پر تلاش بروجردی "سید علی اشرف شریعتمداری" در وصف علامه شهیدی این ادیب فرزانه، مورخ خبیر و عالم برجسته سروده شده و آهنگ آن توسط هنرمند جوان و آهنگساز خوش ذوق بروجردی "مجید ناصری " ساخته شده است.
تولید نرم افزار آثار علامه شهیدی
ارجمندی همچنین از تولید نرم افزار آثار علامه شهیدی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور خبر داد.
وی در این رابطه توضیح داد: به مناسبت برگزاری همایش ملی و جایزه ادبی علامه شهیدی مجموعه آثار علامه شهیدی به همت انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور به صورت نرم افزار تولید و در روز همایش رونمایی می شود.
تحریر 89 تابلو خوشنویسی حکمت های نهج البلاغه
رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان بروجرد ادامه داد: تحریر 89 تابلو خوشنویسی حکمت های نهج البلاغه به مناسبت برگزاری همایش ملی و جایزه ادبی علامه شهیدی از دیگر برنامه های جنبی این کنگره ملی است.
ارجمندی افزود: در این راستا 89 تابلوی خوشنویسی مزین به 89 حکمت از نهج البلاغه به همراه ترجمه "علامه سید جعفر شهیدی" توسط خوشنویسان برتر انجمن خوشنویسان ایران دفتر بروجرد به تحریر درآمده است که همزمان با برگزاری همایش در قالب نمایشگاهی در معرض دید عموم گذاشته خواهد شد.
وی با تاکید بر اینکه دهها برنامه فرهنگی هنری جنبی در حاشیه این برنامه بزرگ علمی - ادبی در نظر گرفته شده است، ابراز امیدواری کرد که کنگره ملی علامه شهیدی در شان نام و عنوان این اندیشمند برجسته بروجردی برگزار شود.
ادیبی فرزانه، مورخی ژرفنگر و انسانی والا و با کرامت...
به هر روی به نظر می رسد کمترین کاری که می توان در گرامیداشت شخصیت فرزانه ای چون علامه شهیدی که مقام معظم رهبری در پیام تسلیت خود از وی با عنوان "ادیبی فرزانه و مورخی ژرفنگر و انسانی والا و با کرامت و در شمار مفاخر علمی" یاد کرد تلاش در راستای حفظ نام و آثار این استاد گرانمایه است.
علامه سید جعفر شهیدی از مفاخر و بزرگان ادب ایران زمین در سال 1297در شهر بروجرد به دنیا آمد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در بروجرد به پایان رسانید، سپس اندک مدتی را در حوزه علمیه قم در خدمت آیت الله آقاحسین بروجردی و سایر علما و مراجع به تحصیل فقه و اصول پرداخت.
سپس برخورد و آشنایی استاد شهیدی با دکتر محمد معین باب آشنایی و حضور استاد شهیدی را در خدمت علامه دهخدا گشود و او بعد از تشکیل سازمان لغت نامه دهخدا معاونت سازمان را برعهده گرفت که با مرگ استاد معین، وی مسئول این سازمان شد.
شهیدی در زمینه های ادب فارسی و ادبیات عرب، استادی کامل و بنام است. وی همکاری و موانست با استادانی چون بدیع الزمان فروزانفر، جلال همایی، دهخدا، محمد معین و ... را نیز در پرونده دارد.
استاد جعفر شهیدی با درجه دکتری ادبیات فارسی صاحب آثار و تألیفات فراوانی است که از آن جمله می توان به: "انقلاب بزرگ، زندگی حضرت سجاد، زینب (س) شیرزن کربلا، محدودیت در اسلام، زندگانی حضرت زهرا(س) و...." اشاره کرد.
اما بارزترین و شاید ماندگارترین کار استاد شهیدی ترجمه شیوا، مسجع و روان او از نهج البلاغه باشد که این ترجمه در سال 1369 به عنوان کتاب سال برگزیده شد.
علامه دکتر شهیدی ۲۳دی ماه سال 86 بر اثر بیماری ریوی در تهران دیده از جهان فروبست و پیکر این استاد فرهیخته با قرائت پیام تسلیت مقام معظم رهبری از مقابل لغت نامه دهخدا تا دانشگاه تهران تشییع و در جوار امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد.
نظر شما