به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی فردوسی پور، رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه امشب در برنامه گفتگوی ویژه خبری با اشاره به برگزاری شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد به اهمیت و جایگاه این جنبش اشاره کرد و گفت: جنبش عدم تعهد سازمان نیست اما در عین حال برای مقابله با مدیریت غیرعادلانه جامعه جهانی بوجود آمده است و معتقدم توانسته پویایی خود را به خوبی نشان دهد.
وی با بیان اینکه اجلاس شانزدهم در موقعیت حساسی تشکیل شده است، افزود: شانزدهمین اجلاس سران جنبش عدم تعهد در زمانی در تهران در حال برگزاری است که ما با بیداری منطقه روبرو هستیم. از این رو معتقدم با تحولات اخیر در خاورمیانه می توان نقش توسعه نیروی انسانی کشورهای عضو در این جنبش را جدی گرفت.
رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه با بیان اینکه جنبش عدم تعهد می تواند به عنوان یک نهاد بین المللی قوی در کنار سازمان ملل متحد تعریف شود، تصریح کرد: در جنبش عدم تعهد 120 کشور حضور دارند و این کشورها می توانند در مدیریت جامعه جهانی نقش تاثیرگذاری را ایفا کنند حتی می توانند به کمک سازمان ملل متحد بیایند، چراکه وضعیت شورای عالی امنیت ملی غیرقابل قبول است و عدالت اجتماعی در این شورا لحاظ نمی شود، اما جنبش می تواند بر خلاف رویه شورای امنیت حرکت کند و در راستای صلح جهانی پیشگام باشد.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه در ادامه به جایگاه ویژه فلسطین در خاورمیانه اشاره کرد و با بیان اینکه هیچ کس نمی تواند جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین را توجیه کند، افزود: این جنایت ها به جایی رسیده است که دنیا نسبت به آن واکنش نشان دادند و مردم دنیا خواهان مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی هستند.
فردوسی پور گفت: در زمانی که حسنی مبارک در مصر حکومت می کرد، باز مردم این کشور عربی از فلسطین حمایت می کردند و الان که انقلاب مردم در مصر به پیروزی رسیده است و یک اسلام گرا ریاست جمهوری مصر را برعهده گرفته، وضعیت رژیم صهیونیستی نسبت به گذشته متفاوت شده و شرایط برای امنیت این رژیم متحول شده است.
وی اضافه کرد: از این رو مسئله فلسطین باید در جنبش عدم تعهد دنبال شود ضمن آنکه مقام معظم رهبری در مراسم افتتاحیه راهکارهای اصولی را در خصوص مسئله فلسطین مطرح فرمودند.
رئیس اداره خاورمیانه وزارت امور خارجه بیان کرد: برای حل بحران فلسطین راهی جز همهپرسی وجود ندارد.
این مقام مسئول در وزارت امور خارجه درباره اینکه وظیفه ایران در دوران ریاست بر جنبش عدم تعهد چیست؟، اظهار داشت: ایران بزرگترین دستاوردها را بدست آورده و به پیشرفت های علمی خوبی نائل شده است از این رو می تواند این دستاوردهای مهم را برای کشورهای عضو جنبش مطرح کند تا از آن طریق همکاری های فی مابین بین ایران و کشورهای عضو تقویت شود.
فردوسی پور ادامه داد: اگر ما بر این اساس حرکت کنیم و همواره به فکر تعامل و تقویت کشورهای عضو جنبش عدم تعهد باشیم، می توانیم حرف مهمی را برای مردم جهان داشته باشیم.
این کارشناس مسائل خاورمیانه در ادامه به تلاش کشورهای غربی برای عدم حضور سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد در شانزدهمین اجلاس این جنبش اشاره کرد و گفت: کشورهای غربی تمام تلاش خود را به کار بستند تا دبیرکل سازمان ملل و سران جنبش عدم تعهد در اجلاس تهران شرکت نکنند، اما استراتژی آنها شکست خورد و ما با ظرفیت بالایی از شرکت کنندگان توانستیم اجلاس تهران را برگزار کنیم.
وی تصریح کرد: 120 کشور عضو نگاه ویژه ای به نحوه ریاست ایران بر این جنبش دارند و امیدوارم در این دوره بتوانیم جایگاه خوبی را برای این جنبش در نظر بگیریم جایگاهی که براساس مطالبات مردم تعریف شده است.
نظر شما