پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۱۴ فروردین ۱۳۸۴، ۱۶:۵۹

از سوي چرچلند فيلسوف معروف ذهن مطرح شد:

مدلي جديد براي تبيين ادراكهاي گوناگون انساني

پائول چرچلند فيلسوف معروف ذهن و استاد دانشگاه سن ديگو اخيراً مدلي جديد براي ادراك رنگها از سوي انسان پيشنهاد كرده است كه به ادراك رنگها بسنده نمي كند و بسي از ادراكات ديگر انساني را در بر مي گيرد.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، چرچلند كه معتقد است پژوهشهاي عصب شناسي نه تنها رفتار انساني را تبيين مي كنند كه تبييني خوب از تجربيات فراحسي صورت مي دهند مدلي براي عصب شناسي بصري پيشنهاد كرده است كه بر طبق آن فهم انساني از فعاليتهاي عصبي مغز ناشي مي شود.

 به نظر وي اين مدل بسيار شبيه پردازش تصاوير تلوزيوني است. او تصريح مي كند  كه همه انسانها رنگ را به شيوه اي يكسان درك مي كنند و اين ادراك ناشي از كيفيت پاسخ به رنگ است. اطلاعات نوري كه از شبكيه مي گذرند به سوي سلولهاي عصبي رهسپار مي شوند كه رنگ را ارزيابي مي كنند و بر طبق گونه اي نظام معادل سازي هر رنگ ارزش خاصي اخذ مي نمايد و بنابراين رنگ خاصي اطلاق مي شود.

به نظر چرچلند مي توان در اينچا مدلي رياضياتي ترسيم كرد كه با آن معادله صورت گرفته در سلولهاي عصبي رابطه اينهماني دارد كه بر طبق آن مدل سه بعدي از پردازش بصري مغز، رنگهاي  جهان طبيعي را باز مي نماياند. به نظر اين فيلسوف ذهن اين مدل نه تنها ادراك بصري كه پاره اي از تجربيات انفسي را نيز پيش بيني مي كند.

او تصريح مي كند كه بخشي از مغز كه متكفل درك تصوير است قابليتهاي به مراتب بيشتر از آنچه جهان از آن طلب مي كند داراست و مغز ما اطلاعات بصري را بر مبناي يك وضعيت اوليه ترجمه مي كند كه هنگامي كه اين مبناي اوليه تغيير كند ادراكات رنگي نيز حتماً تغيير خواهند كرد.  چرچلند به اين مدعا اكتفا نمي كند و معتقد است مدل پيشنهادي وي تأثير بسياري بر نظريه هاي اخلاقي و حقوقي نيز دارد چرا كه مدل وي پيش بيني مي كند مكانيسمهاي عصب شناسي مشابه براي مفاهيم انتزاعي چه ها هستند. به نظر وي كودكان  همانگونه كه رنگها را مي شناسند از مفاهيمي چون اعتماد، عشق و وظيف اطعات و شناخت كسب مي كنند بنابراني اين مدل را مي تواند  براي اداركات فرا حسي نيز به كار برد.

لازم به ذكر است كع پائول چرچلند از فيلسوفان مطرح و تأثيرگذار ذهن معاصر است و اين تأثيرگذاري از طريق پاره اي از كتب وي چون : ماشين عقل و جايگاه نفس صورت گرفته اند.  

کد خبر 168534

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha