پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۲ شهریور ۱۳۹۱، ۱۵:۰۰

افتتاحیه جشنواره افق نو/1/

شمقدری: سینمایی که وامدار صهیونیست است راه نجات نخواهد داشت

شمقدری: سینمایی که وامدار صهیونیست است راه نجات نخواهد داشت

رئیس سازمان سینمایی در مراسم افتتاحیه کنفرانس بین‌المللی فیلمسازان مستقل عنوان کرد: تا زمانی که سینما وامدار بنگاه های اقتصادی صهیونیستی است راه نجات و استقلال برای سینما و فیلمساز نخواهیم داشت.

به گزارش خبرنگار مهر، نخستین کنفرانس بین‌المللی فیلمسازان مستقل (افق نو) ظهر امروز با حضور جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی، وزیر فرهنگ فلسطین و جمعی از مهمانان خارجی در هتل ارم کار خود را آغاز کرد.

در ابتدای مراسم افتتاحیه نخستین کنفرانس بین‌المللی فیلمسازان مستقل غلامرضا منتظمی دبیر این کنفرانس گفت: مدیریت سینما با طراحی جدید سعی می‌کند با تحولات دنیا همراه شود در همین راستا با استفاده از این طرح‌ها نسبت به سیطره صهیونیست در دنیا و بی عدالتی قدم بر می‌دارد.

وی افزود: ایده این جشنواره برای جوانان بوده و مدیریت فرهنگی این طرح را به عمل رساندن در حالی که ما انتظار چنین استقبالی را نداشتیم ولی آثار خیلی زیادی در بخش مستند، سینمایی و کوتاه دریافت کردیم. این جشنواره فرصت بزرگی است تا نظریه پردازان درباره موضوعاتی که در جشنواره وجود دارد دور هم جمع شوند.

منتظمی ادامه داد: ما می‌دانیم منطقه شرایط حساسی دارد. امیدوارم این برادری و همکاری که در آثار نیز دیدید ادامه پیدا کند و همچنین امید است یک گام بیشتر برای آزادی بشریت برداریم تا زمانی که قدرت نظمی در دست غرب و صهیونیست‌ها است باید قدم‌های موثر و مهمی را در جهت آزادی مردم جهان برای بیرونی از سلطه صهیونیست برداریم تا این که فلسطین را آزاد کنیم.

در ادامه این جلسه جواد شمقدری رئیس سازمان سینمایی گفت: جشنواره فیلمسازان مستقل فرصت مناسبی است که همراه نخبگان، اندیشمندان و فیلمسازان ایرانی در کنار هم نسبت به سرنوشت خود، فرزندان‌مان و آینده و تاریخ به بحث و گفتگو بنشینیم و نقش سینما و رسالت فیلمسازان را در این برهه از تاریخ حیات بشر بازخوانی کنیم.

وی افزود:‌ تصور می‌کنم فارغ از آن که چه تفکر و اندیشه‌ای داریم یا نسبت به مسایل جهانی جامعه بشری چه تحلیل و ارزیابی داریم در دو موضوع وحدت نظر داشته باشیم. اولاً که سینام نقش تعیین کننده و منحصر به فردی دارد و دوم آنکه وضعیت کنونی سینمای جهان و مناسبات حاکم بر آن مورد تایید نمی‌تواند باشد.

شمقدری عنوان کرد: امروز جایگاه سینما در مناسبات و ارتباطات بشری در یک چرخه و زنجیره نامناسب گرفتار شده است. سینام به عنوان شاخص‌ترین عنصر فرهنگی، تحکیم بخش نظام فکری، سیاسی، اقتصادی و نظامی است که درصدد استمرار تسلط گروه یک درصدها بر همه دیگر گروه‌ها و اجتماعات بشری است. تلاش می‌شود سینما در یک فریب هنری نظام غلط جهانی و بی‌عدالتی‌های موجود را همان بهشت وعده داده شده بنمایاند.

وی ادامه داد: در پشت همه این اتفاقات و به تعبیر رهبر معظم انقلاب که در سخنرانی‌شان در اجلاس سران جنبش عدم تعهد در اتاق فرمان نظم کنونی جهان، جریان استکباری آمریکا و لابی صهیونیستی مستقر شده‌اند.

شمقدری بیان کرد: تحلیل درست وضعیت موجود و ارایه راهکارهای عمی برون رفت از آن ضامن استقلال و رهایی اندیشمندان و نویسندگان و هنرمندان است که می خواهند مستقل باشند به نظر می‌رسد اولین گام برای تحقق این هدف باید جایگاه فرهنگ و همه زیرمجموعه‌های آن همچون سینا را در چرخه قدرت و حاکمیت و نظامات اجتماعی اصلاح کرد.

وی افزود: تا زمانی که سینما در انتهای زنجیره‌ای است که وامدار بنگاه های اقتصادی بزرگ و مسئول توجیه و زیباسازی صحنه‌های جنگ و خشونت است که در کاخ سفید و پنتاگون براساس سناریوهای صهیونیستی اجرا می‌کنند. راه نجات و استقلال برای سینما و فیلمساز نخواهیم داشت.

رئیس سازمان سینمایی با اشاره به اینکه سینما به مثابه یک عنصر فرهنگ است، گفت: سینما باید در ابتدای زنجیره‌ای باشد که بر عرصه‌های اقتصادی،‌ سیاسی و بالاخره نظامی تسلط یابد و عدالت و رفاه بیشتر را در عرصه اقتصادی تضمین کند و اخلاقی و پاکی را در عرصه سایی نهادینه سازد. همچنین عقل و وجدان انسانی و رحم و شفقت را در عرصه نظامی جاری سازد.

وی تاکید کرد: طنز تلخ موقعیت کنونی ما به این خاطر است که این زنجیره کاملاً بر عکس شده است. دومین گام برای اصلاح وضعیت کنونی جهان، حاکمیت صالحان و مومنان الهی و مقدرات بشر است. ابزار مصلحان و پیامبران الهی حکمت، کتاب و پند و موعظه است یعنی ابزارهایی که همه از جنس فرهنگ و هنر هستند .

شمقدری افزود: راه نجات بشر از طریق گفتگوی فرهنگی و فعالیت هنری است که همچون انبیاء الهی بخواهد مکارم اخلافی و زندگی مطابق با فطرت پاک بشری از ترسیم سازد. حتی تقابلی که در چارچوب رفتار فرهنگی شکل گیرد به همزیستی مسالمت آمیز احترام به آرا و نظرات دیگران می انجامد.

وی در ادامه بیان کرد: عدالت، انصاف و انسان دوستی راه را برای هر نوع توافق انسانی و منطقی می‌گشاید بدون آنکه در اصول فکر وی اعتقادی مومنان و هر عقیده و اندیشه الهی خللی وارد شود. فرهنگ برتر خود به خود سهم بالاتر را بدون هیچ ظلم و بی عدالتی به همراه خواهد آورد.

شمقدری ادامه داد: اگر لشکر خشن و خونریز مغول در فرهنگ ایرانی حذف می‌شود و سلحشوران و سرداران مغول امیران مهرپرور می‌شوند که اسلام را گسترش می دهند و فرهنگ و معماری اسلامی را رونق می‌بخشند این موضع دلیل و حجت روشنی بر این مدعاست که فرهنگ دست برتر دارد.

وی افزود: شادی برای شما این سوال وجود داشته باشد که چگونه است طی 34 سال گذشته علیرغم تهدیدها، ترورها، توطئه‌ها، جنگ‌های تحمیلی و تحریم ها ایران روز به روز قدرتمندتر و پیشرفته تر شده است. آیا این یک معجزه است یا یک اتفاق نادر و استثنایی که نمی‌تواند الگو قرار گیرد و یا همه آن تهدیدها و توطئه‌ها و جنگ ها یک توهم و یک نمایش بوده است.

رئیس سازمان سینمایی در ادامه بیان کرد: مزار بیش از 200 هزار شهید بیانگر این است که این جنگ‌ها و توطئه‌ها یک واقعیت تلخ و انکارناپذیر است. تلاش سنگین امپراتوری رسانه‌ای صهیونیستی و آمریکا علیه ایران به خوبی نشان می دهد در خصوص واقعیت تهدیدها با یک امر وهمی و انتزاعی روبرو نیستیم.

وی تاکید کرد: اما اجازه بدهید من به شما بگویم این پایداری و ماندگاری و پیشرفت ایران معجزه نیست بلکه ریشه در ماهیت انقلاب اسلامی دارد که یک ماهیت فرهنگی دارد. البته این فرهنگ ریشه در تفکر و ایدئولوژی قدرتمند و زیبا و متعالی دارد که همان اسلام عزیز است.

شمقدری ادامه داد: شما به خوبی می دانید در همه نبردهای نظامی از عنصر کینه و خشم و انتقام جویی استفاده می‌شود اما در فرهنگ انقلاب اسلامی خشم و کینه جایی ندارد.

وی ادامه داد: امروز در دنیا شاهد موج بیداری هستیم که گروه‌ها و اقشار مختلف اجتماعی خواستار رفع ظلم و بی‌عدالتی و فقر هستند. این تحرکات اجتماعی بازتاب مقاومت 34 ساله ملت ایران است. مقاومتی که بیشتر از هر چیز از ابزار فرهنگ و هویت اسلامی بهره برده است.

رئیس سازمان سینمایی گفت: همیشه افرادی بوده‌اند که بر خلاف جریان غالب جامعه نوع دیگری اندیشیده‌اند و عمل کرده‌اند به نظر می‌رسد شما فیلمسازان مستقل جزو این گروه اجتماعی باشید. جریان غالب سینمای جهان اگر بتواند راه را بر روی خلاقیت شما خواهد بست. اما فعلاً ‌ترجیح داده‌ام به صورت یک جریان منفصل، نیمه فعال و در حاشیه وجود داشته باشید.

وی افزود: به نظر می‌رسد اگر جنبش‌های اجتماعی اوج نگیرد و فراگیر نشود ما فیلمسازان مستقل کاری از پیش نمی‌بریم. آنچه امروز می تواند به جریان حرکت ما کمک کند و آینده روشن را به ارمغان بیاورد در گرو اتخاذ روشی است که قبلاً نتیجه داده باشد این روش همان روش انبیا الهی است.

شمقدری در پایان گفت: هنرمند و اندیشمند مستقل با اتکا به هویت و فرهنگ اصیل انسانی و الهی که بر فطرت آدمی تطبیق داشته باشد با استمرار و پایداری بر پایه ا خلاق، ایمان الهی، انصاف و عدالتخواهی و مبارزه با ظلم می‌تواند مناسبات غلط اجتماعی و حاکمیتی را به نفع مردم مظلوم و مستضعف که در جنبش وال استریت به 99 درصدها لقب گرفته‌اند دگرگون سازند.

کد خبر 1687084

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha