به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، كوهن معتقد است اخلاق كاربردي حوزه اي است كه نه تنها متخصصان فلسفه اخلاق و اخلاق پژوهان با آن سروكار دارند كه هر يك از شهروندان از هر قشر و طبقه اي كه باشند؛ سياستمدار باشند يا هنرمند، پزشك باشند يا مهندس به آن نياز دارند و به همين جهت مي توان از اين حوزه براي نزديك تر كردن فلسفه با مسائل جاري زندگي استفاده كرد.
مثالي كه وي در اين زمينه ارائه مي كند تا ادعاي خود را ثابت كند معماها و تعارضات اخلاقي هستند كه همه ما در زندگي روزمره با آنها روبرو هستيم. اين تعارضات از سويي با بحث هاي تخصصي فلسفي سروكار دارند و از سوي ديگر بسي ملموس و قابل درك براي اكثريت شهروندان هستند. به نظر وي راهي بهتر از فعاليت اخلاقي شهروندان براي ساختن جامعه اي بهتر و انساني تر وجود ندارد و اين درك و فهم اگر همه گير شود تأثيرات شگرفي را به بار خواهد آورد. بخشي از مسئوليت اين همه گيري البته بر عهده فيلسوفان است كه با زباني قابل فهم مباحث و مضامين اخلاقي را در معرض ديد افراد جامعه قرار دهند.
كوهن حتي تمايز ميان اخلاق و سياست را نيز تصنعي مي داند چرا كه اخلاق به زعم وي بستري است كه سياست بر آن جاري و ساري مي شود.
نظر شما