پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۱۹ شهریور ۱۳۹۱، ۹:۳۹

توسط رئیس جمهور؛

لوح ثبت جهانی برج قابوس در اختیار گلستانیها قرار می گیرد

لوح ثبت جهانی برج قابوس در اختیار گلستانیها قرار می گیرد

گنبدکاووس - خبرگزاری مهر: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان گفت: لوح ثبت جهانی برج قابوس از سوی نماینده یونسکو و رئیس جمهور به گلستانیها در اختیار گلستانیها قرار می گیرد.

قربان عباسی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: این لوح در جریان مراسم جشن ثبت جهانی برج قابوس از سوی عالیترین مقام اجرایی کشور و نماینده سازمان یونسکو به مردم استان اهداء می شود.

وی عنوان کرد: با توجه به ثبت برج آجری جهان، وظیفه میراث فرهنگی و مردم استان در زمینه حفظ سنگین بوده و باید کوشش مضاعف داشته باشند.

عباسی گفت: باید تمهیداتی بیاندیشیم در ارزیابی سالانه سازمان عمکرد خوبی داشته باشیم تا اثر در فهرست جهانی باقی ماند.

مدیرکل میراث فرهنگی گلستان عنوان کرد: در کنار این برج با توجه به تعهدات میراث فرهنگی و مسئولان کشور، آزادسازی حریم برج از جمله موارد بود که انجام شد.

وی اظهار داشت: همچنین با توجه به بازدید گردشگران داخلی و خارجی از برج قابوس، سعی شده نیازهای گردشگران را تامین کنیم.

وی یادآورشد: در هفته گردشگری و یا 22 بهمن اولین موزه فرش در کنار برج افتتاح می شود تا  بتوانیم ماندگاری گردشگران را افزایش دهیم.

عباسی افزود: انشاء الله تا 22 بهمن در آزادشهر نیز موزه مردمشناسی را افتتاح می کنیم.

به گزارش مهر، طی سی و ششمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در سن پترزبورگ روسیه، گنبد قابوس گلستان به همراه مسجد جامع اصفهان به ثبت جهانی رسیدند.

 در سال 1379 پیشنهاد ثبت جهانی گنبد قابوس ارائه شد و از همان سال اقدامات و فعالیت های لازم جهت تکمیل پرونده ثبتی آن آغاز شد. تا این که در سال 1389 پرونده مذکور تکمیل و به سازمان فرهنگی- آموزشی یونسکو تحویل گردید که مورد پذیرش این نهاد بین المللی قرار گرفت.

در شهریور سال 1390، بنای گنبدقابوس از سوی کارشناسان ایکوموس(شورای بین المللی بناها و محوطه های تاریخی) بازدید میدانی و از فعالیت های صورت گرفته جهت ثبت بنا بازبینی های لازم صورت گرفت.

گنبد قابوس بن وشمگیر بلندترین گنبد آجری دنیا و یکی از آثار ارزشمند معماری در دوره اسلامی است . این بنای تاریخی در سده چهارم هجری قمری که هم اکنون در مرکز شهر گنبدکاووس و بر فراز تپه ای بزرگ قرار دارد به دستور شمس المعالی قابوس بن وشمگیر از پادشاهان آل زیار در سال 397 هجری(1007- 1006 میلادی) ساخته شده است.

ارتفاع ساختمان برج قابوس 55 متر است که با احتساب بلندی تپه 15متری پای بست آن به 70 متر می رسد. این بنا با نقشه ستاره ای شکل و گنبد مخروطی به ارتفاع 18 متر است و بر روی بدن آن 10 ترک دارد و راس هر ترک نیز 60/1 متر و قاعده آن نیز 4/1 متر از هم فاصله دارد و محیط اصلی گنبد نیز 30 متر است.

این بنا به شماره 86 در سال 1310خورشیدی ثبت ملی شده است .
 
جشن ثبت جهانی برج قابوس ساعت 18 عصر امروز یکشنبه در جوار برج قابوس برگزار می شود.
کد خبر 1692124

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha