پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۰ شهریور ۱۳۹۱، ۱۳:۰۲

شیرولیل با مهر عنوان کرد:

تولید 2600 تن انواع آبزیان در آذربایجان غربی/ تکثیر 4 گونه ماهی گرمآبی

تولید 2600 تن انواع آبزیان در آذربایجان غربی/ تکثیر 4 گونه ماهی گرمآبی

ارومیه- خبرگزاری مهر: مدیرکل شیلات آذربایجان غربی از تولید 2 هزار و 600 تن انواع ماهی و آبزیان از منابع آبی پشت دریاچه سدها طی امسال خبر داد.

محمد شیرولیلو در گفتگو با خبرنگار مهر، دریاچه پشت سد ارس را یکی از بزرگترین و مستعدترین منابع آبزی پروری کشور و آذربایجان غربی دانست و افزود: بر اساس برنامه ریزیهای انجام شده امسال توان تولیدی انواع ماهیان بومی و گرمابی استان به میزان 2 هزار و 670 تن افزایش یافته و روانه بازارهای داخلی و خارجی می شود.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته بیش از 3 هزار تن انواع آبزی از دریاچه پشت سد ارس صید شده که نسبت به مدت زمان مشابه سال 89 از رشد 20 درصدی برخوردار است، اظهار داشت: با توجه به فرا رسیدن فصل صید فعالیتهای صید و صیادی از این منبع آبی مجاز اعلام شد.

مدیر کل شیلات آذربایجان غربی با بیان اینکه سد ارس یکی از منابع اصلی تولید شاه میگو کشور بوده و هم اکنون شش شرکت بهره بردار در زمینه استحصال و صادرات این آبزی مجوز صادرات دارند، عنوان کرد: توسعه غذای با ارزش شاه ‌میگو از بین محصولات دریایی به دلیل دارا بودن ارزش غذایی بالا، قیمت مناسب، توانایی حمل زنده به بازار، ارزش اقتصادی زیاد و بازار مناسب در دنیا از اهمیت اقتصادی و تجاری ویژه برخوردار است.

وی با بیان اینکه دریاچه پشت سد ارس به عنوان بزرگترین جایگاه پرورش این گونه ارزشمند در کشور محسوب می شود، ادامه داد: این دریاچه با ظرفیت 280 تن و ویژگی دمای مناسب و اکسیژن لازم به خاطر جریان باد و چرخش آبی از منابع مهم و پرورش شاه میگو در کشور است.

شیرولیلو با بیان اینکه هم اکنون سالانه به طور میانگین 270 تن شاه میگو به ارزش سه میلیون و 360 هزار دلار از دریاچه سد ارس برداشت می شود، اضافه کرد: آذربایجان غربی رتبه نخست در تولید آبزی در بین 17 استان غیر ساحلی کشور را دارد.

وی با بیان اینکه پرورش شاه میگو در طول سال طی سه دوره زمانی و هر دوره به مدت دو ماهه انجام می شود، عنوان کرد: مصرف میگو به دلیل بالا بودن میزان اسیدهای چرب غیر اشباع امگا سه موجود در آن در پیشگیری و درمان آسم در دوران کودکی و در افرادی دارای مشکل افزایش کلسترول خون موثر است.

تکثیر 4 گونه ماهی گرمابی در مرکز تکثیر و پرورش ماهیان گرمابی شهید کاظمی پلدشت

شیرولیلو با بیان اینکه  همچنین بچه ماهیان خاویاری برای نخستین بار از سه گونه شیپ، اوزون برون و فیل ماهی در دو استخر این مرکز پرورش داده می شوند، عنوان کرد: هدف از نگهداری و پرورش این گونه با ارزش بررسی وضعیت و شرایط نگه داری و انطباق و سازگاری این گونه ماهیان با اقلیم و آب و هوای آذربایجان غربی به خصوص منطقه پلدشت است.

وی با اشاره به اینکه این مرکز تنها مرکز تکثیر پرورش ماهیان گرمابی در شمالغرب کشور بوده که سالانه بطور میانگین 10میلیون قطعه بچه ماهی در آن پرورش و در منابع آذربایجان غربی به خصوص سدها رها می شوند، اضافه کرد: ماهیان تکثیر شده از گونه های کپور، آمور، فیتوفاک، سوف و بیگ هد بوده که از نیمه دوم سال جاری در منابع آبی استان رها می شوند.

وی با بیان اینکه بر اساس پیش بینی های انجام شده با تکثیر و پرورش و رهاسازی این تعداد ماهیان در منابع آبی استان در سال جاری میزان تولید این گونه ماهیان گرمابی نسبت به سال گذشته 10 درصد افزایش یابد، افزود: دریاچه پشت سد ارس پلدشت بزرگترین منبع آبی در کشور است که در آن ماهی با ارزش صوف پرورش و تولید می شود.

این دریاچه به دلیل داشتن منابع زیاد آبزی بویژه ماهی صوف به عنوان بزرگترین منبع تامین مولد ماهی صوف در کشور بوده که هر ساله تعداد زیادی از این ماهی با ارزش به استانهای کشور صادر می شود .

کد خبر 1693337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha