پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۲ شهریور ۱۳۹۱، ۱۱:۱۴

مهمانان خارجی یک جشنواره/

"افق نو" اندیشه ضدآمریکایی مرا تقویت کرد

"افق نو" اندیشه ضدآمریکایی مرا تقویت کرد

نخستین جشنواره فیلمسازان مستقل "افق نو" با نگاه به سیاست جهانی در بخش های مختلف جنبش جهانی (جنبش تسخیر وال استریت )، جنبش های بیداری در کشورهای اسلامی ، بحران اقتصادی در اروپا و آمریکا ، نقش لابی ها در بحران اقتصادی دراروپا و آمریکا، مقاومت و پایداری در مقابل اشغالگران، جنبش های ضد جنگ ، اسلام هراسی و ایران هراسی و جهان به سوی عدالت پایدار و جهان بدون تروریسم و سلاح هسته ای برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این رویداد هنری و سیاسی درحالی برگزار شد که فیلمسازان و منتقدان بسیاری که نگاه انتقادی به سیاست های کلی حاکم بر دنیا درعرصه های مختلف زندگی و حیات بشر داشتند در این جشنواره حضور پیدا کردند و با نمایش فیلم های متفاوت تبادل اندیشه انتقادی به نوعی ایجاد شد و نظرات متفاوتی را هم درباره این جشنواره و هم در خصوص دلایل وجود جشنواره هایی با نگاه مستقل بیان کردند.

جشنواره "افق نو" جان تازه به فیلم های مستقل وارد کرد

دارنل استفان سامرز فیلمساز آمریکایی و از داوران بخش مستند جشنواره "افق نو" از جمله هنرمندان فعال در بخش بین الملل این جشنواره بود که معتقد است سینما ابزاری برای مقابله با جنگ است و این هنر صنعت در دنیا حرف اول را می‌زند و خوشبختانه سینمای ایران نیز همسو با تفکر مستقل و همراه با سینمای جهان پیش می‌رود.

این منتقد همچنین در بخش دیگری از مصاحبه خود با خبرگزاری مهر، گفت که سینما برای من بیشتر جنبه سیاسی و اعتراض دارد. ما سازمانی داریم که ضد جنگ است. با سربازهایی کار می‌کنیم که دلشان نمی‌خواهد بجنگند ولی مجبورند که این کار را انجام دهند. ما از این‌ها فیلم می‌گیرم و پخش می‌کنیم. در واقع فیلمسازی هستم که کار سیاسی هم می‌کنم. از همین رو وجود جشنواره چون افق نو می تواند جان تازه ای به پیکره فیلم هایی از این دست ببخشد.

این فیلمساز و منتقد سیاست های حاکم در آمریکا همچنین تاکید کرد که جشنواره افق نو کمک شایسته ای برای پیشبرد اهداف سیاسی و سینمایی من کرد و در این فضا به راحتی توانستم افکار و اندیشه های ضد آمریکایی خود را مطرح کنم. فضایی که به راحتی توانستم بخشی از اهدافم را پیش ببرم.

این جشنواره به تعریف سینمای مستقل نزدیک شده‌است

عمار العرادی رئیس دانشگاه هنرهای زیبا بغداد نیز معتقد است که تعریف فیلمساز مستقل در جشنواره بین‌المللی "افق نو" به درستی نمود پیدا کرده است و خوشبختانه هیچ فیلمساز دولتی در این جشنواره حضور ندارد. او همچنین درباره تعریف فیلم مستقل گفت: فیلم مستقل فیلمی است که کارگردان و یا صاحبان اثر به عنوان افرادی مسئول و پاسخگو در برابر محتوای فیلم، موضع انتقادی نسبت به زندگی داشته باشند که این نگاه ممکن است در زندگی اجتماعی، نوع سیاست‌گذاری سیاست‌مداران در اداره کشور و سایر مسائل زندگی وجود داشته باشد.

العرادی در ادامه افزود: با این تعریف وقتی نگاهی گذرا به فیلم‌های حاضر در این جشنواره می‌اندازم به درستی متوجه می‌شوم که این جشنواره به تعریف سینمای مستقل نزدیک شده‌است و سینماگران دلمشغولی‌ها و انتقادهای خود نسبت به زندگی را در قاب سینما مطرح می‌کنند.

مارک وبر پژوهشگر و مورخی که به خاطر مواضع ضد صهیونیستی خود با برچسب ضد هلوکاست تخریب شده است از دیگر فیلمسازانی است که در این جشنواره حضور داشت.این پژوهشگر که به دلیل پافشاری بر مواضع ضد صهیونیستی خود از رسانه ها رانده شد،مدتی را در آلمان و سپس درغنا به پژوهش و آموزش گذرانده و از چهره های جنجالی ضد اسراییلی در آمریکا محسوب می شود.

برنامه ریزی جشنواره "افق نو" با شعار این رویداد مغایرت داشت

این پژوهشگر درباره این جشنواره گفت که جشنواره فیلمسازان مسقتل افق نو پاک از نفوذ صهیونیسم بوده و تحت تاثیر قدرت هالیوود نیست. مهم تر اینکه این جشنواره را جمهوری اسلامی برگزار کرده. یعنی نظامی که به فرایند سیاسی رایج جهان تن نمی دهد و استقلال خودش را کاملا حفظ کرده و مصرانه می خواهد مستقل باشد.

نکته مهم دیگر اینکه استمرار این جشنواره می تواند دنیا را بیدار می کند تا شجاعت مستقل بودن بیابد، از این جهت این جشنواره بسیار ارزشمند است و باید به درستی به آن پرداخت.

مارک وبر همچنین درباره تجربه حضور خود در ایران و مراوده با مردم گفت که من تحت تاثیر نگرش خاص مردم ایران قرار گرفته ام. چراکه زیرهمه فشار ها اصرار دارند مقاومت کنند.این عزم و این آگاهی توده های مردمی ایران که می دانند چرا باید در مقابل قدرتهای زورگوی جهانی مقاومت کنند مرا شگفت زده کرد و این به نفع جامعه بشری است.

البته این پژوهشگر در بخش دیگری از صحبت های خود از برنامه ریزی این جشنواره گله کرد و گفت که بسیار نارحت کننده است که چنین جشنواره ای تا این اندازه بی برنامه برگزار شد. متاسفانه هیچ تدبیری که بتواند شبکه سازی کرده و ارتباطات را تسهیل کند وجود ندارد و متاسفانه این شیوه برگزاری به شعار جشنواره لطمه وارد کرده است.

کد خبر 1694098

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha