۲۵ شهریور ۱۳۹۱، ۱۶:۰۵

خدمات توانبخشی به معلولین غیر ایرانی در خراسان رضوی ارائه می شود

خدمات توانبخشی به معلولین غیر ایرانی در خراسان رضوی ارائه می شود

مشهد - خبرگزاری مهر: اجرای طرح "ارائه خدمات به معلولین غیر ایرانی" با همکاری سازمان بهزیستی، وزارت کشور و کمیساریای عالی امور پناهندگان ملل متحد در مشهد آغاز شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این طرح که اجرای آن قبل از ظهر شنبه در  مشهد کلید خورد، سازمان بهزیستی، به تعدادی از اتباع خارجی داوطلب و دارای مدارک تحصیلی معتبر، که از آنها به عنوان تسهیلگر نام می‌برد آموزش‌هایی را ارائه می‌کند و این افراد پس از گذراندن آموزش‌ها و موفقیت در آزمون، به عنوان تسهیلگر به محلات اسکان اتباع خارجی اعزام و شناسایی و ارائه خدمت به معلولین غیر ایرانی را آغاز می‌کنند.

اولین دوره‌  آموزش به تسهیلگران غیر ایرانی صبح شنبه در مرکز جامع علمی کاربردی بهزیستی خراسان رضوی، آغاز شد.

مسئول واحد حقوقی و روابط بین‌الملل اداره کل اتباع و مهاجرین خارجی خراسان رضوی در آغاز این دوره‌ آموزشی گفت: بر اساس توافق انجام شده بین سازمان بهزیستی، نماینده کمیساریای امور پناهندگان سازمان ملل در ایران و وزارت کشور، در این طرح در سال جاری 150 معلول شناسایی و خدمات توانبخشی به آنان ارائه می‌شود.

زهره عرفان‌پور افزود: افرادی که توسط اداره کل اتباع به عنوان واجدین شرایط شرکت در این دوره‌ی آموزشی شناسایی شده‌اند فقط در طول مدت شش ماهه‌ اجرای طرح، با این برنامه همکاری دارند و پس از آن هیچ‌ گونه تعهدی برای دولت یا سازمان‌های ایرانی برای بکارگیری آنان وجود ندارد.

وی با بیان اینکه 15 نفر به عنوان واجد شرایط تسهیلگری از بین اتباع خارجی استان انتخاب شده‌اند گفت: از این افراد که به مدت 12 روز آموزش می‌بینند 7 نفر از طریق آزمون برگزیده و برای آغاز مرحله‌ عملیاتی طرح، به محلات اسکان مهاجرین اعزام می‌شوند.

وی بیان کرد: در طول شش ماهه‌ اجرای طرح، حسب توافق ماهانه مبلغی به عنوان حق‌الزحمه برای تسهیلگران در نظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: این تسهیلگران باید در طول مدت اجرای برنامه که اواسط بهمن‌ماه به پایان می‌رسد 150 معلول را در محلات اجرای طرح شناسایی و به اداره کل بهزیستی خراسان رضوی معرفی کنند.

عرفان‌ پور اظهار داشت: سازمان بهزیستی بر اساس توافق‌نامه‌ مذکور، معلولین شناسایی شده را برای مدت محدود و در طول اجرای این برنامه تحت پوشش خدماتی خود قرار می‌دهد.

وی تأکید کرد: تسهیلگران باید دقت کنند در شناسایی معلولین غیر ایرانی، افرادی را مورد توجه قرار دهند که تا کنون از هیچ ‌یک از سازمان‌های خدماتی ایرانی و غیر ایرانی، خدمات دریافت نکرده باشند.

کارشناس اتباع خارجی خراسان رضوی تصریح کرد: تنها معلولینی می‌توانند از خدمات این طرح استفاده کنند که کارت آمایش 7 یا 8 و یا مدارک معتبر هویتی داشته باشند.

وی همچنین یادآور شد: قرارداد اداره اتباع با تسهیلگران، به صورت ماهانه است و چنانچه تسهیلگر عملکرد موفقی نداشته باشد تغییر می‌کند.

وی در خصوص دلیل بکارگیری تسهیلگران غیر ایرانی برای اجرای این طرح گفت: دلیل این انتخاب آن است که افراد غیر ایرانی، ارتباط بهتری با هموطنان پناهنده یا مهاجر خود دارند و محل‌های اسکان و زندگی و امکانات آنها را بهتر می‌شناسند.

معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی نیز در افتتاحیه این دوره آموزشی گفت: بر اساس آمارهای رسمی، حدود 150 هزار نفر اتباع خارجی ثبت شده در استان داریم که طبق نرم‌های جهانی باید حدود 6 هزار نفر از آنها معلول باشند.

حمیدرضا پوریوسف افزود: این معلولین به خاطر موانع قانونی یا اعتباری، هیچگونه خدماتی از سازمان بهزیستی دریافت نمی‌کنند.

وی با اشاره به وضعیت مهاجرین و پناهندگان در کشورهای مختلف گفت: اگر چه دولت ما اقدامات بسیار خوبی در جهت اسکان و زندگی این افراد انجام داده اما به هر حال شرایط نامناسب اجتماعی، فرهنگی و عمرانی در محلات و مناطق مهاجرنشین در تمام کشورها، زمینه‌های بروز معلولیت در آنها را افزایش می‌دهد.

وی در خصوص هدف این طرح گفت:‌ هدف از این طرح، توانمندسازی معلولین غیر ایرانی است تا با آمادگی بیشتر به کشورشان بازگردند.

وی با تأکید بر اینکه آموزش‌ها و خدمات توانبخشی تنها به معلولین رسمی و ثبت شده ارائه می‌شود گفت: اگر معلولینی که توسط تسهیلگران شناسایی می‌شوند شرایط قانونی را نداشته باشند باید با مراجعه به اداره کل اتباع، وضعیت تردد و اقامت خود را مشخص و سپس تحت پوشش خدمات قرار بگیرند.

وی یادآور شد: این طرح به صورت آزمایشی در 5 استان کشور به اجرا درمی‌آید و در صورت موفقیت، احتمال تمدید اجرای آن تا سطح شناسایی و ارائه خدمات به همه‌ معلولین غیر ایرانی، از سوی کمیساریای امور پناهندگان وجود دارد.

 پوریوسف تأکید کرد: بر اساس قوانین جاری، سازمان بهزیستی به طور عادی نمی‌تواند به فرزندان معلولی که در خانواده‌ی دارای پدر یا مادر غیر ایرانی بسر می ‌برند خدمات ارائه دهد.

وی افزود: اما معلولین غیرایرانی که دارای برگه‌ های هویتی قانونی هستند می ‌توانند به مراکز تحت پوشش بهزیستی مراجعه و از خدمات آنها استفاده کنند اما هزینه‌ این خدمات را باید خودشان بپردازند.

کارشناس سی‌بی‌آر بهزیستی خراسان رضوی نیز در این مراسم گفت: در این دوره 34 کتابچه‌ آموزشی در اختیار تسهیلگران قرار می‌گیرد تا علاوه بر آموزش‌های حضوری، آنها را نیز مطالعه کنند.

وی افزود: آزمونی که در پایان دوره‌ آموزشی برگزار می‌شود از محتویات کلاس‌های حضوری و کتابچه‌های آموزشی خواهد بود و کارت پایان دوره‌ آموزشی سی‌بی‌آر به کسانی داده می‌شود که این آزمون را با موفقیت بگذرانند.

معصومه شهبازی گفت: پس از پایان دوره‌ دوازده روزه‌ آموزش، یک روز برای بازدید میدانی تسهیلگران در نظر گرفته شده که از یکی از محلات اجرای طرح سی‌بی‌آر بازدید می‌کنند.

وی افزود: پس از آن تسهیلگران منتخب، کار خود را در محلات سکونت اتباع غیر ایرانی آغاز و به صورت ماهانه آمار عملکرد خود را از طریق تسهیلگر میانی که از بین همین افراد انتخاب می‌شود به کارشناسی سی‌بی‌آر در اداره کل بهزیستی خراسان رضوی ارائه می‌کنند.

وی در خصوص فلسفه‌ اجرای برنامه‌ سی‌بی‌آر گفت: بر اساس بررسی‌های جهانی، افراد معلول به دلیل انزوای ناشی از معلولیت، از امکانات اجتماعی محروم می‌مانند و برنامه‌ توانبخشی مبتنی بر جامعه از سوی سازمان بهداشت جهانی، یونسکو و سازمان جهانی کار، برای ایجاد فرصت‌های برابر با افراد غیر معلول برای معلولین همه‌ کشورها، طراحی و اجرا شده است.

وی افزود: در استان خراسان رضوی، اکنون بیش از 10 سال از اجرای موفق طرح سی‌بی‌آر می‌گذرد و تا کنون هزاران معلول در حاشیه شهرها و نقاط روستایی استان شناسایی و از خدمات بهزیستی بهره‌مند شده‌اند.

کد خبر 1696606

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha