جواد سیاح رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان فیروزکوه در گفتگو با خبرنگار مهر با اعلام این خبر گفت: از سال 1387به عنوان مدیریت ذخیره سازی و خرید میوه طرح تنظیم بازار استان تهران فعالیت می کردم و امسال نیز با توجه به اینکه مدیر صنعت، معدن و تجارت فیروزکوه هستم به این سمت منصوب شدم.
وی افزود: در تنظیم بازار، با توجه به افزایش تقاضای میوه در ایام پایان سال و احتمال افزایش قیمت در آن مقطع وزارت صنعت، معدن و تجارت برای مقابله با گرانی احتمالی و به منظور حمایت از تولید کنندگان محصولات کشاورزی و قطع ید واسطه ها، اقدام به ذخیره سازی میوه و مرکبات در اوایل فصل برداشت شده می کند تا در مواقع نیاز و برای ایجاد ثبات و تعادل، آن را توزیع کند.
سیاح بیان داشت: برای حفظ شادابی میوه باید بعد از چیدن و بسته بندی، مناسب طبق استاندارد در سردخانه های دارای شرایط ویژه نگهداری شود.
وی ادامه داد: در سال 1384 به یاد داریم به لحاظ حضور واسطه ها، میوه به قیمت هر کیلو سه هزار تومان نیز رسید که با ورود دولت به این عرصه، نرخ میوه کاهش چشمگیری یافت لذا از آن سال تصمیم گرفته شد که ذخیره سازی میوه ها انجام گیرد که با این تصمیم، بسیاری از مشکلات برطرف شده و سال به سال بهتر می شود.
بسته بندی مناسب محصولات از حالت سنتی به مدرن
مدیر ذخیره سازی و خرید میوه طرح تنظیم بازار استان تهران اظهار داشت: یکی از دستاوردهای این طرح، بسته بندی مناسب محصولات است که از حالت سنتی به مدرن در آمده و بسته بندی چوبی حذف شده و سبدهای پلاستیکی یک ردیفه و سه ردیفه وارد بازار شده است.
وی اضافه کرد: امسال پیش بینی می شود حداقل پنج هزار تن پرتغال و چهار هزار تن سیب خریداری شود و سهمیه شهرستانها نیز بر اساس آمار ستاد بسیج اقتصادی تهیه می شود و برآن اساس، سهمیه تخصیص پیدا می کند.
سیاح افزود: با توجه به اینکه میوه های خریداری شده باید از کیفیت خوبی برخوردار باشد، لذا از نظر رنج وزنی، پرتغال 180 گرم تا 220 گرم و سیب 150 گرم تا 180 گرم باید باشد.
وی تصریح کرد: حتی المقدور اولویت خرید از استان خودمان و شهرستانهایی مانند دماوند و فیروزکوه است و چون استان مولد در سیب هستیم استانهای دیگر را نیز پوشش خواهیم داد.
نظر شما