به گزارش خبرنگار مهر، "میدان پیش فنگ"؛ این اولین فرمانی است که به محض ورود فرمانده کل قوا به میدان صبحگاه دانشگاه علوم دریایی امام خمینی نوشهر از سوی فرمانده میدان صادر میشود تا افسران و دانشجویان که با دقت و وسواس زیادی خود را آماده کردهاند، به استقبال آغاز رسمی مراسم بروند.
مراسم با سرود رسمی و در حالیکه پرچم پر افتخار و بزرگ جمهوری اسلامی ایران در نقطه مرکزی میدان در اثر وزش باد به اهتزاز در آمده، آغاز میشود و فرمانده کل قوا پس از قرائت فاتحه بر مزار پنج شهید گمنام از یگانهای مستقر در میدان سان میبینند. فرمانده ارتش، فرمانده نیروی دریایی ارتش، فرمانده کل سپاه، وزیر دفاع، فرمانده نیروی انتظامی و فرمانده دانشگاه علوم دریایی امام خمینی از فرماندهان ارشد میدان هستند که فرمانده کل قوا را در سان دیدن از یگانها همراهی میکنند.
اجرای سان با همخوانی سرود "سرباز ولایت" از سوی یگانها همراهی میشود:
ای رهبر و ولی، فرمانبر توایم/ آیینهی علی، ما رهرو توییم/ دانشوریم و گُرد، رزم آوریم و راد/ آمادهی نبرد، با خصم بد نهاد/ فرمان اگر دهی، از جان گذشتهایم/ صبحیم و از شبِ، توفان گذشتهایم/ ما شیر بیشهایم، شاهین شبشکار/ موجیم و پر خروش، کوهیم و پایدار
رهبر انقلاب در انتهای مراسم سان، از مقابل جایگاه مهمانان نیز عبور میکنند تا به جایگاه برسند و با شعارهای مدعوین نیز بدرقه میشوند.
"میدان پا فنگ"؛ مجری فرمان میدهد و از افسران و دانشجویان ارتش بهعنوان دلیران امروز و امیران آینده یاد میکند که آماده فدا کردن جان برای دین و حریم رحمة للعالمین هستند.
نوبت به قاری قرآن که میرسد آیات زیبا و متناسب با شأن و مأموریت نیروهای دریایی که برای قرائت انتخاب کرده است، فضای میدان را عطرآگین میکند: «الله الذی سخر لکم البحر لتجری الفلک بامره و لتبتغوا من فضله و لعلکم تشکرون» و اولین صلوات با همان نظم خاص نظامی نیز این زیبایی را تکمیل میکند.
امیر سرلشکر عطاء الله صالحی فرمانده کل ارتش در حالی گزارش کوتاهی از جذب تمرکزی در نیروی تحت امرش میدهد که تصاویر شهدای ارتش از نیروهای دریایی، هوایی و زمینی یادآور روزهایی است که شاید تصور جایگزین شدن برخی از این نیروها سخت بود اما میدان صبحگاه دانشگاه علوم دریایی نوشهر و چهرههای با انگیزه و با نشاط افسران جوان، حکایت دیگری میکند.
بعد از فرمانده کل ارتش، نوبت به فرمانده دانشگاه نیروی دریایی امام خمینی امیر دریادار دوم جعفری تهرانی میرسد که کمتر از سه سال پس از میزبانی قبلیاش در همین دانشگاه از فرمانده کل قوا، یک بار دیگر موفق شده تا گزارش آموزشی فعالیتها و برنامههای تحصیلی و تربیتی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش را ارائه کند.
امیر جعفری در اوایل گزارش، یک دوبیتی هم میخواند؛ دوبیتیای که از سرودههای رهبر معظم انقلاب است:
دل را ز بی خودی، سر از خود رمیدن است/ جان را هوای از قفس تن، پریدن است
از بیم مرگ نیست، که سر دادهام فغان/ بانگ جرس، به شوق به منزل رسیدن است
وی از سپری شدن دو ماه دوره مشترک رزم مقدماتی 1883 دانشجویی که امروز نمایندگانش از دست فرمانده کل قوا سردوشی میگیرند، خبر میدهد و همچنین 2238 دانشجویی که پس از گذراندن دورههای نظری و عملی پس از اخذ درجه افسری در این مراسم، به مناطق عملیاتی اعزام میشوند. تنها یک نمونه از این اعزامهای عملیاتی، ناوگروه اعزامی به اقیانوس هند، خلیج عدن، باب المندب، دریای سرخ، کانال سوئز و دریای مدیترانه است که حالا دیگر این ناوگروه با درگیریهای موفقی که با دزدان دریایی داشته و تاکنون چند کشتی را از دست آنها نجات داده، برای خودش اسم و رسم جهانی هم پیدا کرده است.
گزارش امیر جعفری که تمام میشود، وقت قرائت سوگندنامه دانشجویان جدید دانشگاههای افسری است تا در این لحظه شکوهمند سوگند یاد کنند که دفاع از آرمانهای اسلام عزیز و مرزهای سرزمین ایران، وجه همتشان باشد.
پس از قرائت سوگند، کارکنان منتخب نیروهای ارتش به جایگاه احضار میشوند تا جوایز یا درجه خود را از دست فرمانده معظم کل قوا بگیرند و بهعنوان اولین نفر نیز از همسر شهید ناوسران خوش نیت که در اولین روزهای دفاع مقدس در آبهای خلیج فارس به شهادت رسیده است، دعوت میشود.
قرائت خطابه از سوی دانشجویان قدیم که با اهدای پرچم از سوی نمایندگان آنان به نمایندگان دانشجویان جدید همراه میشود و قرائت خطابه از سوی دانشجویان جدید بخش دیگری از تشریفات مراسم دانش آموختگی است که با جمع خوانی سرود "عهد با ولایت" از سوی کل دانشجویان حاضر در میدان، این بخش خاتمه مییابد. سرودی که آوای اصلی میدان هم هست و سرایندهاش نیز یک سرگرد ارتشی است:
عهد با تو بستهایم ای امید جاودان/ تا تنیده مهر تو در میان جسم و جان
... بی هراس بودهایم در هجوم کید و کین/ تا که بوده نوحمان ناخدای راه بین
...روی دشت موجها خیمه خطر زدیم/ بر سریر آفتاب بوسه ظفر زدیم
آخرین بخش قبل از ایراد بیانات فرمانده معظم کل قوا، بخش مهم و جذاب اجرای رزمایش میدانی است که با عنوان "ثقلین"، دانشجویان در حرکات منظمی، طرحها و شعارهایی را از کنار هم قرار گرفتن ایجاد میکنند که در واقع با هدف نمایش انضباط و اقتدار معنوی نیروهای مسلح چنین حرکتهایی طراحی و اجرا میشود. این بخش از ماجرا دیگر کاملاً تصویری است و نوشته، توانایی به تصویر کشیدن زیبایی این حرکات منظم و هماهنگ را ندارد.
384دانشجوی دانشگاه دریایی که با لباس سفید به شکل لنگر از ابتدای مراسم در میدان آرایش داده شدهاند، در اولین مرحله از این رزمایش میدانی، واژهی "دریادلان ولایت" را در میدان نقش میدهند و سپس شعار زیبا و حماسی "هستیم با ولایت، تا مرز بی نهایت" در میدان طنین انداز میشود.
در مرحله دوم، طرحی به اجرا در میآید که در آن، قرآن در مرکز بهعنوان نماد خورشید نورافشانی میکند و عترت در قالب نمایی از مسجد که مکتب و سیره پاک اهل بیت علیهم السلام را نشان میدهد، نقش میبندد و دانشجویان آیه شریفه "کم من فئة قلیلة غلبت فئة کثیرة بإذن الله" را قرائت میکنند.
در مرحله بعد، "ولایت" خورشید هدایت میشود که کشتی انقلاب را به سمت هدف راهنمایی میکند و گروه رزمایش میدانی، سرود خورشید ولایت را که سرایندهی آن یکی از افسران نیروی دریایی است، همخوانی میکنند:
خورشید ولایت را هستیم چو پروانه/ جان بر کف و آماده ای رهبر فرزانه
ما در ره خورشیدیم ای شمس خراسانی/ سرباز توایم مولا، ای سید نورانی...
در مرحله چهارم رزمایش میدانی، نام مقدس سالار شهیدان حسین علیه السلام در قالب کشتی نجات نقش میبندد و سپس گروه رزمایش، شعار "هیهات منا الذلة/ راه ما راه حسین(ع) است" را سر میدهند. بخش دوم این شعار، شعار اصلی میدان است که در جای جای میدان، این شعار زیبا دیده میشود.
مرحله آخر، بازگشت دانشجویان شرکت کننده در رزمایش میدانی به محلهای اولیه و استقرار برای شنیدن بیانات فرمانده معظم کل قوا است.
"آقا" سخنان خود را با مقدمهی تجلیل از افسران جوان، راهی که انتخاب کردهاند و هدفی که دارند، آغاز میکنند، از عناصر "آگاهی، انگیزه، عشق، علاقه و بصیرت" به عنوان لوازم پیمودن این راه و رسیدن به هدف یاد میکنند، نیروهای مسلح را با استفاده از تعبیر امیرمومنان علیه السلام، "حصون رعیت" (حصارهای مردم) میخوانند و سپس با بیان جملهی "برنامههای امروز میدان همراه با جمال و ابتکار بود" خستگی را از تن فرماندهان، افسران و دانشجویان بیرون میکنند.
اما مقدمهی "آقا" چندان طولانی نمیشود و ایشان، گویا میدان مراسم دانش آموختگی دانشجویان دانشگاههای افسری ارتش را بهترین مکان برای تهاجم به جنایت اخیر در اهانت به خاتم پیامبران(ص) میبینند تا با یک تیر چند هدف نشانه رفته باشد؛ هم علاوه بر پیام غیورانهی هفتهی گذشته، بار دیگر در قبال این توطئه پیچیده اعلام موضع کرده باشند و به طور تفصیلیتر ریشهها و عوامل چنین حرکاتی را بیان کنند؛ هم اینکه این سخنان در جمعی از افسران جوان ارتش جمهوری اسلامی بیان شود که پیش از انقلاب اسلامی، تلاش زیادی برای دین زدایی از نهادهای نظامی کشور میشد اما امروز، مومنترین و با انگیزهترین نیروها برای فداکاری در راه اسلام را در خود جای داده است.
"کارهای دیوانهوار"، "جرم بزرگ"، "جریمهی سنگین"، "جنایت"، "عمل جنونآمیز"، "گناه بزرگ"؛ تعابیری است که "آقا" برای توصیف حرکت شیطانی توهین به پیامبر نور و رحمت بهکار میگیرند و سپس با جملاتی که کلید واژهی آنها "چه کسی باور میکند..." است، با جبهه استکبار که در پوشش احترام به آزادی بیان و دموکراسی، زمینه اهانت به مقدسات را فراهم کرده و به اینگونه رفتارها دامن میزند، محاجه میکنند.
علت دست زدن دشمنان به حرکات دیوانهواری مانند اهانت به خاتم پیامبران(ص): احساس عقب ماندگی دشمن در رویارویی با حرکت جوشان و خروشان جمهوری اسلامی و حرکت عظیم بیداری اسلامی/ سبک کردن مقدسات در چشم جوانان کشورهای اسلامی
نوع مواجهه سردمداران نظامهای استکباری با این جنایت: محکوم نکردن و انجام ندادن وظیفه، سعی در کنار نگه داشتن خود از این جریمه سنگین، ادعای دخیل نبودن در این جنایت
مطالبه ملتها از سران نظامهای استکباری: اثبات عملی دست نداشتن در این جرم بزرگ و جلوگیری از تجاوزها
دلیل جلوگیری نکردن دستگاههای استکبار از اینگونه اهانتها و دامن زدن به این اعمال جنون آمیز: وجود انگیزه برای اهانت به اسلام و مقدسات آن در اثر فراگیری حرکت عظیم بیداری اسلامی
بهانه سران استکبار برای جلوگیری نکردن از گناه بزرگ توهین به مقدسات: لزوم احترام به آزادی بیان و دموکراسی
برخی از مثالهای نقض محدودیت در آزادی بیان در غرب: در بسیارى از کشورهاى غربى کسى جرأت ندارد که واقعهى مجهولالحال هولوکاست را زیر سؤال ببرد/ در آمریکا اگر کسانى با تکیه به مبانى روانشناسى و جامعهشناسى بخواهند بر علیه همجنسبازى چیزى بنویسند و منتشر کنند، قادر نخواهند بود، جلویشان گرفته میشود!
نمونههای طرفداری امریکا از دیکتاتورها در عین ادعای دموکراسی خواهی: حمایت سی ساله امریکا از حسنی مبارک دیکتاتور مصر، پشتیبانی سی و پنج ساله از محمد رضا پهلوی در ایران بهرغم تمام جنایتها، حمایت از دیکتاتورهای منطقه در گذشته و حال در ظلم و زورگویی به مردم علت حرکت مردم به سمت مراکز سیاسی اجتماعی وابسته به امریکا در مواردی مانند اهانت اخیر به پیامبر اکرم(ص): پر بودن دل ملتها از سیاستهای امریکایی و صهیونیستی و بروز آن در زمان پیدا شدن منفذی
پیش بینی آیندهی رویارویی اسلام با مستکبران: بدون شک با پیروزى خورشید تابان اسلام به پایان خواهد رسید
پایان سخنرانی فرمانده کل قوا، عملاً پایان مراسم دانش آموختگی در میدان است اما پایان برنامه "آقا" در دانشگاه نیروی دریایی نوشهر نیست. در ضلع شمالی میدان یعنی قسمت ساحل و دریا، 150 نفر که 120 نفر از آنها را دانشجویان دانشگاه تشکیل میدهند و مابقی نیز مربیان هستند، آمادهی اجرای رزمایش دریایی خود در حضور فرمانده کل قوا هستند.
تمرینهایی در چهارچوب آخرین لایه دفاع، یعنی دفاع از آبهای سرزمینی و ساحل از انهدام یگانهای شناور فرضی، آزادسازی کشتی ربوده شده و تصرف یگان شناور دشمن از هوا گرفته تا پرش غواصی از بالگرد، جمع آوری سریع نیروها با بالگرد، پاکسازی، مینریزی و دفاع از ساحل را شامل میشود.
فرمانده کل قوا با دقت و در مواردی با دوربین مراحل تمرینات را دنبال میکنند و امیر سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز که کنار ایشان نشسته، لحظه به لحظه گزارش و توضیح میدهد. وی تأکید زیادی دارد که اجرا کننده این تمرینها، دانشجویان هستند و بر تقویت روحیه سلحشوری آنها در اثر اجرای تمرینات تأکید میکند.
سوالهای نکته سنجانه و دقیق رهبر انقلاب در مورد کیفیت، میزان استعداد، توان بازدارندگی یا تهاجم هر یک از بخشهای تمرینات برای همه حاضران جالب است.
تمرینات دریایی که تمام میشود، "آقا" همانطور که در میدان صبحگاه با بهکارگیری تعبیر "زیبا و ابتکاری"، به فرماندهان و نیروها روحیه داده بودند، در اینجا نیز دستور میدهند که همهی فرماندهان ذیربط تشویق شوند و سپس ادامه میدهند: «نیرو الحمدلله سرزنده و با نشاط است. این سرزندگی و روحیه تحرک، زمینهساز همه پیشرفتهاست. وقتی فرماندهی، فرماندهان و کارکنان احساس نشاط کردند، انسان میداند که از دل این نشاط، کار، نوآوری و پیشرفت بهوجود خواهد آمد که این را باید ادامه دهید.»
بیش از دو ساعت از زمان حضور فرمانده کل قوا در مراسم دانش آموختگی و سپس تمرینات دریایی گذشته است، اما هنوز برنامهی بازدید ایشان در دانشگاه ادامه دارد، بهنحوی که ایستگاه سوم و آخر، سولهای است که شبیه ساز زیر سطحی کلاس غدیر در آن قرار داده شده است.
ناخدا یکم سعید سدهی رئیس پژوهشگاه جهاد خودکفایی نیروی دریایی ارتش، مسئول ارائه گزارش در حضور فرمانده کل قواست و گزارشش را هم با یادآوری خودکفایی و طراحی کاملاً بومی این شبیهساز شروع میکند و از اینکه برای ساخت آن در مقایسه با نمونه خارجی نیز بیش از سه چهارم صرفهجویی شده است، خبر میدهد.
شبیه ساز زیردریایی در عمق 50 متری شرق تنگه هرمز در حال گشت زنی با تغییر عمق و شناسایی هدف در فواصل مختلف انجام میشود و رئیس پژوهشگاه جهاد خودکفایی از بالا رفتن کیفیت آموزش کاربران و مهارت آنان در هدایت زیردریاییها خبر میدهد.
بازدید صبح دوشنبه فرمانده کل قوا از دانشگاه نیروی دریایی نوشهر در حالی پایان مییابد که نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، حتی آنهایی که امروز در میدان صبحگاه دانشگاه نیروی دریایی نوشهر حضور نداشتهاند، یک سوغاتی معنوی از فرمانده کل قوا آنهم زودتر از پایان سفر ایشان، هدیه گرفتهاند: «در هر بخشى از نیروهاى مسلّح و از ارتش جمهورى اسلامى ایران مشغول فعّالیّت و خدمت هستید یا خواهید بود، آن را حسنهاى بدانید که خداى متعال براى آن به شما اجر خواهد داد و موجب نورانى شدن چهرهى شما در دنیا و آخرت خواهد بود.»
روح الله عبادی
نظر شما