به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتد پرس، در هشتاد و یکمین سالروز اشغال سرزمین منچوری چین توسط ژاپن در سال 1931 پیش از جنگ جهانی دوم موج جدید تظاهرات ضد ژاپنی امروز سه شنبه در سراسر چین آغاز شد.
اشغال سرزمین منچوری در چین در هجدهم سپتامبر 1931 توسط ارتش ژاپن سرآغاز دومین جنگ چین و ژاپن بود. ژاپنی ها، چندی پس از تصرف منچوری که بیش از یک میلیون کیلومتر مربع مساحت دارد، حکومت وابسته "منچکو" را بر سر کار آوردند.
تا سالهای اولیه جنگ جهانی دوم، قسمتهای وسیعی از شرق و جنوب چین، در اشغال ارتش ژاپن باقی ماند.
در جریان جنگ جهانی دوم، چین در جنگ با ژاپن از حمایت متفقین برخوردار شد و در پی شکست کامل ژاپن در این جنگ در سال 1945، نیروهای ژاپنی، چین را به طور کامل تخلیه کردند.
در تظاهرات امروز، سه شنبه هزاران چینی خشم خود را از استعمار کشورشان توسط ژاپن و همچنین ادعاهای این کشور درباره جزایر مورد مناقشه در دریای چین شرقی ابراز کردند.
هزاران چینی شعارهای میهن پرستانه را مقابل سفارت ژاپن در پکن سر داده و خواستار تحریم کالاهای ژاپنی شدند.
چندین روز است که تظاهرات ضد ژاپنی در سراسر چین برگزار می شود و حتی این تظاهرات به خشونت کشیده شده و مردم دست به غارت و به آتش کشیدن کارخانه ها و مغازه هایی زنند که ژاپن در آنجا سرمایه گذاری کرده است.
این بزرگترین تظاهرات ضد ژاپنی از سال 2005 تاکنون بوده و بازتاب خشم مردم چین از اقدامات دولت ژاپن است.
دولت چین به ندرت اجازه برگزاری چنین تظاهراتی را به مردم می دهد و چینی ها اغلب اجازه رسمی را برای برگزاری چنین اعتراضاتی کسب نمی کنند.
تجمع معترضان مقابل سفارت ژاپن در پکن
معترضان در پکن که در قالب گروههای منظم مقابل سفارت ژاپن تجمع کرده بودند، با پلیس درگیر شده و نیروهای امنیتی از آنها خواستند تا آرامش خود را حفظ رده و تظاهرات مسالمت آمیز برگزار کنند.
یکی از معترضان به آسوشیتد پرس گفت : به پکن آمدم تا بگویم که جزایر ما هرگز به دست ژاپن اشغال نمی شود. معتقدیم که باید علیه آنها یک جنگ راه بیندازیم، زیرا شیاطین ژاپنی بیش از حد جنایتکار هستند و لعنت بر این ژاپن کوچک.
بلومبرگ نیز در مطلبی نوشت : تنشهای ارضی میان چین و ژاپن پس از آن افزایش یافت که "یوشیهیکو نودا" نخست وزیر ژاپن تاکید کرد مقامات دولت چین باید امنیت شهروندان ژاپنی را تضمین کنند.
توقف فعالیت تویوتا و پاناسونیک در چین
این رسانه غربی می افزاید: از آن پس هزاران نفر در شهرهای چین تظاهرات برگزار کرده و شرکت های تویوتا و پاناسونیک نیز خسارت دیده و فعالیت خود را در این کشور متوقف کردند.
تظاهرات ضد ژاپنی و تاثیرات آن بر اقتصاد ژاپن
به نظر می رسد که دامنه اختلافات چین و ژاپن که پکن آن را "دیاویو" و توکیو "سنکاکو" می داند، اقتصاد ژاپن را تحت تاثیر قرار داده، به طوریکه ارگان حزب کمونیست چین تهدید کرده در صورت اعمال تحریم از سوی چین اقتصاد ژاپن برای 20 سال با بحران مواجه می شود.
این تحریمها بر تولیدات، صادرات و سرمایه گذاری ژاپن در چین وهمچنین واردات مواد اولیه ضروری تاثیر می گذارد.
درخواست برندهای ژاپنی از کارمندانشان
رویترز نیز در این رابطه می نویسد: برخی از شرکتهای صاحب نام ژاپنی با اشاره به تعطیلی خود در چین از کارمندان خود خواسته اند تا به دلایل امنیتی از خانه بیرون نروند.
به نوشته بلومبرگ، شرکت پاناسونیک اعلام کرده که تا دو روز دیگر خط تولید کارخانه خود در دو شهر چین را متوقف کرده است و کمپانی کنون Canon نیز وعده بازگشت کارمندان خود به ژاپن را تا روز سه شنبه داده است.
تنشهای ارضی در منطقه آسیا در پی اعلام پارلمان ژاپن برای خرید سه جزیره در دریای چین شرقی از مالکان خصوصی و به تبع واکنش چین در اعزام کشتی های گشت زنی به این منطقه با هدف دفاع از حاکمیت خود افزایش یافت.
وزارت دفاع ژاپن حل مسالمت آمیز تنشها را غیرقابل قبول خواند و "گنگ یانشنگ" سخنگوی وزارت دفاع چین نیز تاکید کرد کشورش در پی توسعه پایدار و استفاده از منابع غنی در این جزایر است.
نظر شما