به گزارش خبرنگار مهر، به مناسبت روز شهریار، کنسرت گروه موسیقی هزار دستان با همکاری کانون بسیج هنرمندان در تنها سالن و فضای فرهنگی ابرکوه برگزار شد.
این برنامه در دستگاه چهارگاه و با بهره گیری از تصنیف استاد شهریار با نام "آسمانی" در وصف خداوند و مفهوم و معنای سوره توحید برگزار شد اما در حاشیه این برنامه باز هم صحنه هایی قابل مشاهده بود که باید مسئولان شهرستان و استان را به تفکر مجدد برای رفع این مشکلات و بهره گیری از بسیاری از پتانسیل ها وادار کند.
انبوه مردمی که توانسته بودند به سالن راه پیدا کنند و در گوشه گوشه و به صورت فشرده و ایستاده به تماشای هنر جوانان ابرکوه مشغول بودند و کودکانی که برای تماشا بر زمین نشسته بودند، حدیث مکرری بود که باز هم تکرار شد و بسیاری از افراد نیز که به همراه خانواده مراجعه کردند، موفق به ورود به سالن نشدند.
این مشکل سالیان سال است فریاد هنرمندان را ابرکوهی را درآورده و در دیدار مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد و معاون هنری استاندار در سفر به ابرکوه نیز مطرح شد و حتی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد نیز این نکته را مطرح کرد که در سفر به شهرستان های یزد متوجه شده ام که ابرکوه کمترین فضای فرهنگی را در بین شهرستانها دارد.
در این برنامه باز هم متوجه شدیم که هنر ابرکوه هنوز با تکیه بر فعالیت های شخصی هنرمندان شهرستان ادامه کار می دهد و اگر موفقیتی حاصل شده است نمی توان آن را حاصل تلاش و برنامه ریزی اداره یا ارگان خاصی ذکر کرد و به جرأت می توان گفت اگر نقش کانون بسیج هنرمندان را که از سال پیش به همت جمعی از هنرمندان تشکیل شده است و برنامه های خوبی را تاکنون در فضای فرهنگی خاموش این شهرستان به اجرا در آورده است از برنامه ها حذف کنیم نقش دیگران در این حیطه بسیار کمرنگ است.
اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به عنوان یکی از متولیان کمک به فعالیت های فرهنگی و هنری، اگر همین سالن کم ظرفیت و دارای حدود 100 صندلی را نداشت، نمی توانست نقشی در این برنامه ها داشته باشد.
باید مسئولان ذیربط به این نکته نیز بیندیشند که چگونه شهری که تا سالیان نه چندان دور دارای ده ها گروه تئاتر و موسیقی بود و در اغلب جشن ها و مراسم ملی و مذهبی هزاران نفر را حتی به سالن ورزشی شهید پوراکبری به عنوان تنها سالن شهرستان می کشاند، امروز به این حال و روز افتاده است که روز به روز از تعداد این گروه ها کاسته شده است و حتی در ایام خاص و ارزشی انقلاب نیز دیگر شاهد برنامه ها و جشن های باشکوه نیستیم.
دیشب اما بهترین شب موسیقی و یا هنری ابرکوه بود. یاد کردن از پیشکسوتان عرصه های موسیقی بدون برنامه قبلی و البته بسیار باشکوه تر از بسیاری از برنامه هایی که برای تقدیرها برگزار می شود به اجرا در آمد.
دسته گل هایی که از سوی تماشاگران به گروه اجرا کننده اهدا شده بود یکایک به سمت پیشکسوتان حاضر در جلسه سرازیر شد و متعاقب آن پیشکسوتان در آغوش شاگردان خود جای گرفتند و با حضور آنها در سن، سالن رنگ و بویی دیگر پیدا کرد.
این برنامه پیش بینی نشده چنان صحنه هایی ایجاد کرد که تا مدتی تماشاگران راضی به ترک سالن نمی شدند و بعد از ترک سالن نیز راهروها مملو از مردم بود.
یکی از نکاتی که دیشب به چشم خورد حضور تعدادی از مسئولان در این برنامه بود و در این میان نقش فرماندار ابرکوه بسیار پررنگ بود که مدت بسیاری در سالن ماند تا هنرمندان کم کم باور کنند که شاید بتوان با حضور مسئول ارشد شهرستان در این برنامه ها به حل برخی از مشکلات امیدوار بود.
اسماعیل برزگرزاده نیز البته از میان ازدحام مردمی که به صورت ایستاده برنامه را تماشا می کرد از سالن خارج شد.
در این میان آن چه مشخص است این که مردم و هنرمندان نقش خود را به خوبی ایفا کرده اند و این مسئولان هستند که باید برای شکوفا شدن مجدد برنامه های فرهنگی و هنری در این شهرستان تلاش کنند آنچه که هنوز در معرفی مسئول اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی ابرکوه به عنوان اصلی ترین متولی فرهنگی بعد از گذشت چهار ماه در گام اول مانده است.
نظر شما