به گزارش خبرنگار مهر، ائمه جمعه دماوند، فیروزکوه و قرچک به مسائل مهمی همچون بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی حوزه و دانشگاه ها، هفته دفاع مقدس، دهه کرامت و ادامه توهین ها به ساحت نبی مکرم اسلام پرداختند.
نخستین برکت دوره تاریخی هشت ساله دفاع مقدس معرفی اسلام به جهان بود
امام جمعه دماوند با اشاره به برکات هشت سال دفاع مقدس برای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران گفت: نخستین برکت این دوره تاریخی هشت ساله، معرفی اسلام به جهان بود؛ مردم همه ملل کره خاکی در جریان هشت سال دفاع مقدس دریافتند که چه اشخاص، افراد و قدرتهایی برابر اسلام ایستادند.
حجت الاسلام محمد علاءالدینی اضافه کرد: انتشار شکوه و عظمت ایمان و اسلام را باید به عنوان دومین برکت محصول هشت سال دفاع مقدس برشمرد، البته مردم شریف، ولایی و انقلابی ایران اسلامی در دوران دفاع مقدس مشقات بسیاری را تحمل کردند، جوانان ارزشمندی در این مسیر مقدس به شهادت رسیدند و افراد جنگزده بسیاری از خانه و کاشانه خود آواره شدند اما نکته حائز اهمیت در این میان، تجلی شکوه و عظمت ایمان و اسلام بود.
وی بیان داشت: ایران که به واسطه خیانتهای رژیم سفاک پهلوی در مسیر تبدیل به کشوری مصرفی، وابسته و سر به زیر بود ناگهان با جهشی بی سابقه به برکت انقلاب شکوهمند اسلامی و رهبری امام(ره) چنان غافلگیرانه بر صدام و صدامیان تاخت که اسطوره شیطانی قدرت این ستمکار تاریخ در هم شکست.
نماینده ولی فقیه در شهرستان دماوند با اشاره به فرمایشات امام(ره) درباره دفاع مقدس یادآورد شد: بنیانگذار کبیر جمهوری اسلامی ایران در گوشه ای از بیانات گرانسنگ خود می فرمایند "گویا دست مبارک امام علی(ع) در روز جنگ خندق از آستین پرعظمت لشگریان ما خارج شد".
وی افزود: جنگ خندق، نزاع احزاب و رویارویی همه کفر با مسلمانان صدر اسلام بود که به پیروزی یاران رسولالله(ص) انجامید و دفاع مقدس نیز برای ما چنین ارزش والایی دارد.
حجت الاسلام علاءالدینی اظهار داشت: رزمندگان ایرانی در هشت سال دفاع مقدس نه تنها از مرزهای جغرافیایی کشور، بلکه از آبروی اسلام صیانت کردند زیرا رویارویی ایران با رژیم بعثی، جنگ نبود بلکه دفاع بود.
وی ادامه داد: در مقابل کلمه دفاع، واژه جنگ و متضاد کلمه مقدس، واژگانی نظیر ریا و تظاهر خودنمایی می کند، دفاع از هر موطنی برای افراد آن سرزمین لازم و ضروری است، به ویژه در اسلام دفاع علاوه بر معنای مرزهای جغرافیایی، این دفاع امور فرهنگی را نیز در بر می گیرد.
خطیب جمعه دماوند تصریح کرد: باید وطن را دوست بداریم و این مهم نیمی از ایمان ما محسوب میشود که البته این بیان، معنای عرفانی دیگری نیز دارد و در این میان بر هر انسان مؤمن و مسلمانی فرض است که علاوه بر مرزهای جغرافیایی، از مرزهای عقیدتی نیز صیانت کند.
قدرت امروز ما عزت، ابهت، ایمان، عقیده و آرمان ماست
امام جمعه قرچک گفت: اگرچه امروز ما مجهز به سلاح پیشرفته اعم از فناوری هسته ای، صنعت فضایی، موشکهای بالستیک، زیر دریایی ها و... همانند دیگر کشورها هستیم ولی قدرت ما اینها نیست، ما مشکل حمله یا دفاع تاکتیکی و نظامی نداریم، قدرت ما عزت، ابهت، ایمان، عقیده و آرمان ماست.
حجت الاسلام حجت الله اسماعیلی افزود: در هفته دفاع مقدس قرار داریم که یادآور رشادتها، شجاعتها و ایثارگری های مجاهدان نستوه راه حق و حقیقت است. ظفر مندان میدان نبرد حق علیه باطل و سبکبالانی که با خدای خویش معامله کردند و عالم ماده را برای رشد دیگران احیا کردند و خودشان احیا عند ربهم یرزقون شدند.
وی خطاب به مردم گفت: امروز تکلیف ما چیست؟ آیا امروز جنگ نیست، جبهه نداریم؟ امروز جنگ ما با دشمنی سخت تر است، جنگی بدون مرز، بی صدا که نامشخص در اعماق زندگیمان رخنه کرده است، همه جا جبهه است و سلاح ما در جنگ نرم همان سلاحی است که در جنگ فیزیکی بیشترین کاربرد را داشته است، همان قدرتی که توانست ما را در مقابل 50 کشور مجهز پیروز کند، همان روزی که نه ادوات جنگی داشتیم نه آموزش دیده بودیم پیروز شدیم.
امام جمعه قرچک ادامه داد: فرانسیس ساندرز انگلیسی در کتاب "جنگ سرد فرهنگی" برخی از نقشه های استکبار را فاش کرد که از جمله آنها تضعیف اعتقادات دینی ملت ایران است.
وی اظهار داشت: به تعبیر مقام معظم رهبری ناتوانی از مقابله با بیداری اسلامی، دشمن را به اهانت وا داشت، علت اصلی توهین به پیامبر اکرم عقب ماندگی و شکست دشمنان اسلام است و بدون شک خورشید اسلام در رویارویی مستکبران با دین الهی تابناکتر از همیشه خواهد درخشید و پیروزی از آن امت اسلامی خواهد بود.
حجت الاسلام اسماعیلی اضافه کرد: اعتراضات شدید ملتها به سمت مراکز سیاسی و دولتی آمریکا نشانه تنفر عمیق آنها از سیاستهای استکبار و صهیونیستی است؛ دشمنی با پیامبر اسلام دشمنی با عقل، فطرت و انسانیت است.
وی تأکید کرد: امروز اصلی ترین وظیفه همگان، دولتمردان، دلسوزان و مسئولان تقویت روحیه ایثار و مقاومت و فرهنگ شهید و شهادت است؛ شعور سیاسی ما، شعور نظامی ما، شعور انقلابی ما، شعور اخلاقی ما، همه و همه از برکت جنگ و شهادت است، کسانی که هشت سال دفاع مقدس را درک نکردند انسانیت را درک نکردند.
امام جمعه قرچک در بخش دیگری از خطبه ها با اشاره به آغاز سال تحصیلی بیان داشت: علم زیباترین مسیر تذکیه و برترین وسیله اصلاح است، پس علم هدف نیست بلکه هدف ساختن انسان است؛ مسئولیت آموزشی اولیا و مربیان مسئولیت فرعی و مقدماتی است، مسئولیت اصلی و غایی این عزیزان تربیت است.
وی افزود: علت انسانی خسران بشریت امروز عدم ایمان و تربیت درست بعضی از خروجیهای مراکز علمی است، کسانی که گردانندگان جوامع انسانی اند ولی خودشان ساخته نشده اند؛ علت اصلی انحراف و انحطاط بزرگان علمی غرب کمبود اخلاق است؛ امروز خودشان می گویند وجود دین، اخلاق و تربیت انسانی در دانشگاه ها ضروری است.
حجت الاسلام اسماعیلی تصریح کرد: امیدوارم آموزش و پرورش سیاستی در پیش گیرد که نسبت به آینده فرزندان پاک این کشور موثر و مفید باشد و به معلمین ارزشمند و با شخصیت بها دهد؛ برخی از معلمانی که فقط به علمشان غرّه اند و هدفی ندارند نه تنها سازنده نیستند بلکه مخربند.
امروز قادریم با تکیه بر اقتصاد مقاومتى دشمن را درجنگ اقتصادى به زانو درآوریم
امام جمعه فیروزکوه بیان داشت: امروز قادریم با تکیه بر اقتصاد مقاومتى دشمن را درجنگ اقتصادى به زانو درآوریم.
حجت الاسلام عبدالعلی استیری افزود: دفاع مقدس، گنجینه ارزشمندى است که مرور و بررسی آن لازم و ضروری است و بازخوانی آن نه تنها موجب تکرار و کسالت نخواهد بود، بلکه با هر بار جلوه دیگرى ازدرسها و عبرتهاى آن برای ما روشن می شود.
وی در تشریح این موضوع گفت: درس اول آن که در همه شرایط دشمن وجود دارد و دشمن دست ازدشمنی برنداشته است؛ دشمنى که با تمام تلاش قصد نابودى جریان حق را داشته و براى تحقق اهداف خود، سناریوها و ترفندهاى متعددى را طرح ریزى مى کند.
نماینده ولی فقیه در شهرستان فیروزکوه اضافه کرد: باید به این نکته توجه کنیم راهکارها و ترفندهاى دشمن از دهه اول تا سوم تغییر کرده دشمن از دشمنى خود کوتاه نیامده و ضدیت و عداوت با جبهه حق همچنان پابرجاست. البته ما دردوران سخت دفاع مقدس آموخته ایم که فراموش نکنیم در سخت ترین شرایط و با بیشترین کمبودهاى مادى، اگر ایمان به خدا، شجاعت و ارادههاى بلند و مقاومت و ایستادگى باشد، مى توان در برابر دشمن ایستاد.
وی تأکید کرد: همان گونه که جمهورى اسلامى توانست در مقابل جنگى همه جانبه که همزمان با آن تحریم، نابرابرىها هم تشدید شد، جهانیان اعتراف دارند که جنگ تحمیلى نه جنگ ایران و عراق بلکه جنگ ایران با نظام سلطه و استکبار بود که با حضور بیش از ۳۰کشور از بلوک شرق و غرب در لواى پرچم عراق به جنگ علیه ملت ایران پرداخته بودند.
حجت الاسلام استیری ادامه داد: جمهوری اسلامی توانست درمقابل آنها مقاومت کند، امروز هم قادر به مقابله با دشمن و خنثى سازى جنگ اقتصادى با تکیه بر اقتصاد مقاومتى است که همچون دفاع مقدس با مقاومت در برابر تجاوز سهمگین دشمن و در چارچوب گفتمان مقاومت و ایستادگى قابل تبیین و اجرا است.
وی افزود: درس دیگردوران دفاع آن است که همواره مى توان با تدبیر و هوشیارى، بزرگترین تهدیدات را به فرصت تبدیل کرد و از آن علیه خود دشمن استفاده کرد؛ تجاوز به خاک کشور اگر چه در نگاه اول تهدیدى علیه نظام اسلامى به حساب مى آمد، اما همین تهدید با تدبیر ملت و مسئولان نظام اسلامى به فرصتى براى شکوفایى استعدادها و توانایىها تبدیل شد.
امام جمعه فیروزکوه بیان داشت: ما از راه و رسم زندگانى شهدا آموختیم که ایمان به خداوند متعال، منجى ایران و انقلاب اسلامى بوده و همین ایمان است که منجى فرداى ما نیز خواهد بود.
وی با اشاره به آغاز سال تحصیلی در اول مهر، گفت: همه ساله میلیونها دانش آموز، به شوق آموختن دانش، روانه مدارس می شوند. این تکاپو جلوه زیبایی را به جامعه می بخشد برای سازندگی، هیچ راهی مناسبتر از توجه عمیق به امر مهم تعلیم و تربیت نمی باشد.
حجت الاسلام استیری ادامه داد: سرمایه گذاری بر روی انسان، درواقع مثل سرمایه گذاری بریک کارخانه مولّد فناوری است و آموزش و پرورش، ازاین قسم است، یعنی هزینه ای که صرف یک دانش آموز می شود، سودی چند برابر خواهد داشت.
وی تصریح کرد: آموزش و پرورش به طور مستقیم در تحول و پیشرفت سایر نهادهای اجتماعی نیز نقش بنیادی و زمینه ساز دارد و ضعف و قوت این نهاد، در نهایت به ضعف یا پیشرفت سایر نهادهای اجتماعی منجر میشود لذاباید مجموعه آموزش وپرورش تمام تلاش وهمت خود را صرف تعلیم وتربیت نمایند.
نظر شما