۱ مهر ۱۳۹۱، ۹:۳۵

مالکی عنوان کرد:

اجرای طرح شبنم قاچاق کالا را کاهش می‌دهد

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: با اجرای طرح شبنم که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت درحال پیگیری است، بازار و کالاهای قاچاق در کشور کنترل می‌شود؛ البته اجرای موفق این طرح منوط به همکاری دستگاههای مرتبط و مردم است.

به گزارش خبرنگار مهر، فدا حسین مالکی، در نشست مبارزه با قاچاق کالا و ارز که در اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران برگزار شد، گفت: شعار امسال که به منزله حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی است، کامل کننده شعار سالهای پیش است و به معنای واقعی، اقتصاد مقاومتی را تبیین می‌کند، بنابراین طبیعی است که بخش خصوصی نقش اساسی در این بین دارد.

رئیس ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: با اجرای طرح شبنم که از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت درحال پیگیری است، بازار و کالاهای قاچاق در کشور کنترل می‌شود؛ البته اجرای موفق این طرح منوط به همکاری دستگاههای مرتبط و مردم است.

وی، ورود کالاهای قاچاق را ضعف در نظارت و کنترل مبادی دانست و تصریح کرد: اگر چنانچه بحث کیفیت در داخل مورد توجه قرار گیرد، رقابت روان‌تر شده و به طور قطع، از ورود کالاهای بی‌کیفیت جلوگیری می‌شود.

به گفته مالکی، در این میان ضرورت دارد تا شفاف‌سازی مسائل بین بخش‌خصوصی و دولتی صورت گیرد، چراکه حل مشکلات بین دو بخش خصوصی و دولتی می‌تواند تصمیم‌گیری راجع به چگونگی استفاده از ظرفیت‌های داخلی را راحت‌تر کند.

همچنین در این نشست، پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران نیز از تاثیر قاچاق کالا بر روی گارانتی کالاها گفت و اظهار داشت: قاچاق تمامی کالاها، ریشه و علل اقتصادی داشته و تا مشکلات مرتبط با آن حل نشود، کالاها تحت‌الشعاع این امر قرار می‌گیرند.

وی افزود: طبیعی است که کالا وقتی از مبادی رسمی وارد کشور شود، اگر خدمات پس از فروش خوبی داشته باشد و گارانتی آن واقعی باشد، پاسخگوی آن چیزی است که تعهد کرده‌اند.

سلطانی افزود: برای اینکه به سمت تحقق واقعی گارانتی حرکت کنیم؛ باید نگاه ریشه‌ای به موضوع داشته و توجه داشته باشیم که کالاهایی که از مبادی غیر رسمی وارد کشور می‌شوند کیفیت نداشته و فقط مشتری خود را دارند.

همچنین در ادامه این نشست؛ دبیر انجمن مدیریت کیفیت ایران قیمت تمام‌شده پایین نسبت به تولید مشابه، مرغوبیت کالا و افزایش زمان سرعت دسترسی به کالا را از ابعاد کیفیت برشمرد و گفت: مجموعه این موارد کیفیت کالا را تضمین می‌کند.

سعید امامی، تشکیل دبیرخانه دائمی برای حفظ موضوع ضمانت کیفیت و اصالت کالا را ضروری دانست و گفت: حمایت از تولید و سرمایه ایرانی در گرو تقویت تولید ملی است. چنانچه تولید دارای مزیت‌های رقابتی باشد نیاز کشور را کم و از بسیاری مفاسد جلوگیری می‌کند.

دبیر انجمن مدیریت کیفیت ایران تقویت تولید را در گرو اشتغال دانست و خاطر نشان ساخت: تقویت تولید یعنی تولیدی ایجاد شود که برای مصرف کننده مطلوب و دارای مزیت رقابتی باشد.

وی استقرار سیستم مدیریت کیفیت که در حال حاضر متولی خاصی ندارد و نتیجه آن تولید کالای با کیفیت است را وظیفه تولیدکننده دانست و تصریح کرد: استفاده از سیستم مدیریت کیفیت در هر سازمانی مشکلات را حل و به معنای کامل حمایت از تولید است.

دبیر انجمن مدیریت کیفیت ایران ادامه داد: امید است برگزاری چنین همایش‌هایی تاثیر مهمی در اقتصاد کشور بگذارد تا با تمرکز بیشتر روی موضوع گارانتی بتوان علاوه بر فرهنگ‌سازی سطح کیفی را ارتقا داد.

نخستین همایش و نمایشگاه ضمانت کیفیت و اصالت کالا از 14الی 17 آذر ماه به مدت 4روز در محل شبستان مصلای بزرگ امام خمینی (ره) با حضور شرکت های داخلی و خارجی برگزار می شود.

کد خبر 1701701

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha