پیام‌نما

فَاسْتَقِمْ كَمَا أُمِرْتَ وَمَنْ تَابَ مَعَكَ وَلَا تَطْغَوْا إِنَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ بَصِيرٌ * * * پس همان گونه که فرمان یافته ای ایستادگی کن؛ و نیز آنان که همراهت به سوی خدا روی آورده اند [ایستادگی کنند] و سرکشی مکنید که او به آنچه انجام می دهید، بیناست. * * * پايدارى كن آن‌چنان ‌كه خدا / داد فرمان ترا و تائب را

۲۱ فروردین ۱۳۸۴، ۱۲:۳۶

مصاحبه اختصاصي "مهر" با مشاور علمي " هيأت خدمات مالي اسلامي"؛

سايمون آرچر: گسترش بانكهاي اسلامي ضروري است

مشاور علمي " هيات خدمات مالي اسلامي" ، توجه به قوانين اسلامي و تقويت و ايجاد بانكهاي اسلامي بيشتر در سراسر جهان را براي كمك موثر به صدها ميليون مسلماني كه در استفاده از خدمات بانكي به خاطر عدم تطابق با شريعت اسلام با مشكل مواجه هستند، ضروري عنوان كرد.

به گزارش خبرگزاري مهر، "سايمون آرچر" مشاور علمي " هيأت خدمات مالي اسلامي" (FSIB)، استاد دانشگاه گين فيلد انگليس است كه در سال 1992 براي نخستين بار در كنفرانس بين المللي مادريد در اسپانيا به ديدگاههاي بانكداري و خدمات مالي اسلامي علاقمند شده و سپس با تشويق يكي از دوستانش مطالعات و تحقيات خود را در مورد شريعت اسلام و قوانين مالي اسلامي آغاز كرد. پس از آشنايي با قوانين اسلامي با استانداردهاي آن آشنا شد. اما به گفته وي مشكلي كه در آن برهه با آن مواجه بوده تطبيق نسخه انگليسي و نسخه عربي قوانين اسلامي بوده است.

وي اينگونه جذب قوانين اسلامي شده و در حال حاضر نيز در دانشگاه شهر گين فيلد با دانشجويان مقطع دكترا قوانين اسلامي را مورد بحث و بررسي قرار مي دهد.

مشاور علمي IFSB در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار مهر درمورد عملكرد " هيأت خدمات مالي اسلامي" از زمان تاسيس تا كنون گفت: با گذشت دو سال از تاسيس اين سازمان نشستها و سمينارهاي سازنده اي برگزار شده است كه عملكرد آن كاملاً به فعاليت كارگروه ها بستگي دارد. البته برگزاري سمينار اخير در تهران حساسيت كار اين سازمان را بيشتر بيان كرد.

وي در مورد نقش بانكهاي اسلامي در نظام بانكداري جهاني گفت: " نقش بانكهاي اسلامي با توجه به ميليونها مسلمان در سراسر جهان بسيارحساس وحياتي است  زيرا بسياري از محصولات و خدمات بانكي در جهان با توجه به قوانين شريعت اسلام، كه من عميقاً به آنها احترام مي گذارم، قابل استفاده براي مسلمانان نيست و به همين جهت بانكهاي اسلامي نقش مهمي را برعهده دارند و افزايش تعداد اين بانكهاي در نظام بانكداري جهاني براي مرتفع كردن نياز مسلمانان جهان به نظام بانكي مطابق با شريعت كاملاً ضروري است."

وي با خودداري از پاسخ به سوالي در مورد تغيير و تحولات صندوق بين المللي پول با رياست جديد " پل ولفوويتز" فرد شماره دوي پنتاگون گفت: " اين يك مسئله كاملاً سياسي است و من در موقعيتي نيستم كه به اين سوال پاسخ دهم اگرچه مطمئناً نظرات شخصي در اين مورد دارم."

سايمون آرچر در پايان در مورد امكان ايجاد " پول واحد اسلامي" در ميان كشورهاي اسلامي عضو اين سازمان گفت: اگر كشورهاي اسلامي بخواهند كه پول واحدي مانند يورو در كشورهاي اروپايي داشته باشند بايد اين مسئله را با مطالعه دقيق بر روي روند ايجاد پول واحد اروپا آغاز كنند. زيرا با نگاهي بر ديگاههاي ايجاد پول واحد در اروپا مشاهده مي كنيم كه تشكيل پول واحد اروپا باعث افزايش مسائل اقتصاد خرد است و اين مسئله نيازمند خواست سياسي و سپس مديريت اقتصاد كلان است كه به اعتقاد من داشتن پول واحد در ميان كشورها با ظرفيتها و مسائل اقتصادي مختلف در عمل مشكلات زيادي را در پيش رو دارد.

کد خبر 170320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha