پروفسور مایکل آلن گلسپی استاد فلسفه و علوم سیاسی دانشگاه دوک در خصوص جایگاه دین در دنیای معاصر به خبرنگار مهر گفت: در ابتدا مایل هستم در مورد نوع نگاه و منطق کلام محوری(logocentrism) صحبت کنم.
برنده جایزه لئو اشتراوس افزود: در دین مسیحیت و در قرون 18 و 19 میلادی این نوع نگاه در درون مسیحیت وجود داشت. هم از جنبه درونی و از هم از جنبه بیرونی این نگاه به ادیان و مذاهب دیگر وجود داشت.
وی در ادامه یادآور شد: بر اساس نگاه کلام محوری دیدگاه و اعتقادات دیگران بر حق نیست. این نوع نگاه در میان اروپائیان استعمارگر با ساکنان مستعمرات نیز صادق است.
مؤلف "ریشههای الهیاتی مدرنیته" تصریح کرد: یعنی استعماگران خود را برحق می دانستند و دیدگاههای کشورهای مستعمره را نادرست می دانستند.
استاد فلسفه و علوم سیاسی دانشگاه دوک آمریکا افزود: در واقع این نوع نگاه و منطق در عصر روشنگری نیر قابل ردیابی است. در این عصر عقل و شیوه عقلی و علمی خود را بر حق می داند و دین و باورهای دینی را نادرست می پندارد.
وی در ادامه تأکید کرد: نتایج مصیبت بار این عصر نیز نشان داد که این دیدگاه به چه میزان سطحی و نادرست بوده است.
مؤلف "نیهلیسم بعد از نیچه" تصریح کرد: تداوم چنین دیدگاههای در خصوص توهین به ادیان و باورها و اعتقادات مردم را در حال حاضر نیز شاهد هستیم.
نظر شما