به گزارش خبرنگار مهر، در این جشنواره که بعد از ظهر سه شنبه با برگزاری مراسمی پایان یافت، نمایندگان استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اردبیل، کردستان و زنجان حضور داشتند.
مدیر کل حوزه هنری استان اردبیل در این مراسم طی سخنانی رسالت هنرمندان را تولید آثار ماندگار برای جامعه دانست و تصریح کرد: این رسالت می بایست با درون مایه اخلاق همراه باشد.
ساسان ناطق افزود: اثر هنری که از روی تفنن و سادگی خلق شود تاثیر گذار نخواهد بود و نمی تواند مخاطب را تحت تاثیر قرار دهد.

وی با یادآوری پوستر طراحی شده "پرچم ها" با جمله "من تو را می خواهم" به منظور سربازگیری آمریکا در جنگ جهانی دوم تاکید کرد: این پوستر به حدی با شرایط اجتماعی و فرهنگی آن زمان جامعه آمریکا در تناسب بود که توانست رسالت خود را به درستی پیاده کند و آمریکا شمار قابل توجهی از سربازان را به میدانهای جنگ جهانی دوم بفرستد.
ناطق در مقایسه این پوستر با پوستر "خرمشهر را خدا آزاد کرد" با اشاره به تاثیر عمیق معنوی این پوستر متذکر شد: در صورتی که یک اثر هنری بتواند به درستی رسالت خود را پیاده کند خواهد توانست مخاطبان را با هدف حقیقی خود همراه داشته باشد.
وی تاکید کرد: با توجه به هرج و مرج اخلاق به خصوص در کشورهای غربی هنرمند تیزبین لازم است انحرافات اخلاقی را تشخیص داده زمینه آگاهی مخاطب خود را فراهم کند.
فرهنگ و هنر روح تمدن جوامع بشری است
در این برنامه همچنین عضو شورای فرهنگ عمومی استان اردبیل با بیان اینکه فرهنگ و هنر روح تمدن جوامع است، تصریح کرد: لازم است هنر در جامعه به شکلی رقم بخورد که بتواند ارزشهای اخلاقی و فضائل انسانی را نشر داده زمینه ساز خلق تمدن باشد.

اصغر تقی زاده شکیبا تاکید کرد: هنر زمانی می تواند در یک جامعه متعالی باشد که اصالت و هویت داشته باشد.
وی افزود: هنرمند لازم است آینده نگر باشد تا جامعه را از وضعیت موجود و از بودن ها به سمت وضعیت بهتر و شدنهای متعالی حرکت دهد.
وی همچنین تاکید کرد: تفاوت هنر با علم و فن آوری در این است که علم نیازمند تخصص است اما مخاطب هنر کل انسانها است و بدون تخصص نیز مخاطب می تواند با آن ارتباط بگیرد.
......................
عکس: وحید مقدم
نظر شما