۸ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۵۴

دستور اعلام کرد:

اجرای طرح تولید مرغ بدون آنتی‌بیوتیک در کشور/ دلیل تفاوت آمار دامپزشکی و گمرک

رئیس سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اجرای طرح تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک در کشور، در خصوص تفاوت آمار ارائه شده گمرک با دامپزشکی توضیح داد.

به گزارش خبرنگار مهر، سیدمحسن دستور امروز شنبه در یک نشست خبری ضمن ارائه گزارشی از اقدامات سازمان دامپزشکی، گفت: برنامه خود را بر روی ارتقاء سلامتی محصولات و فرآورده‌های دامی که در اختیار مردم قرار می‌گیرد، متمرکز کرده‌ایم.

وی ارتقاء شاخص های بهداشتی و ارتقاء در حوزه تشخیص بیماری‌ها را از جمله اقدامات این سازمان به شمار آورد و افزود: ‌در حوزه ارتقاء سلامت و کیفیت محصولات و فرآورده‌های دامی چندین کار مهم از جمله طرح پایش باقی مانده‌ها(باقیمانده‌های سموم، مواد شیمیایی، آلاینده‌ها، فلزات سنگین و داروها به ویژه آنتی بیوتیک‌ها)‌ در برخی محصولات اساسی مانند شیرخام، گوشت مرغ، گوشت قرمز، تخم مرغ، عسل، برخی از آورده‌های شیلاتی مانند ماهیان قزل آلا و ماهیان گرم ‌آبی اجرا کرده‌ایم.

رئیس سازمان دامپزشکی افزود:‌ همچنین به منظور تجهیز آزمایشگاه‌های دامپزشکی در کل کشور اقدامات قابل توجهی انجام داده‌ایم به طوری که تا پایان سال حداقل در 10استان کشور آزمایشگاه اولیه دامی انجام خواهد شد.

این مقام مسئول یکی دیگر از برنامه های این سازمان را ایجاد کد رهگیری بر روی محصولات و فرآورده‌های دامی عنوان کرد و افزود: محصولات و فرآورده‌های دامی در هریک از مراحل تولید،‌ فرآوری و عرضه قابل رصد و ردیابی خواهند بود.

وی در ادامه به توسعه عملیات نظارتی سازمان دامپزشکی کشور اشاره کرد و یادآور شد:‌ در سال 90 در مراکز عرضه و توزیع محصول بیش از 2 میلیون و 600 هزار مورد بازرسی و کنترل انجام شده است که نتیجه آن تشکیل بیش از 9 هزار پرونده در خصوص واحدهایی که به صورت غیرمجاز و غیربهداشتی اقدام به عرضه محصولات و فرآورده‌های دامی می کردند بود.

به گفته دستور، در حال حاضر حدود هزار و 50 پروانه و مجوز برای تولید انواع محصولات بیولوژیک از جمله دارو، سموم و مکمل‌ها در قالب بیش از 150 واحد تولیدی صادر شده است.

رئیس سازمان دامپزشکی در خصوص تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک در کل کشور، گفت: این پروژه از 4 سال قبل در سازمان شروع شده و هم اکنون این موضوع به همه استان‌ها در سراسر کشور ابلاغ شد اما در حال حاضر تنها 15 استان کشور اقدام به تولید مرغ بدون آنتی بیوتیک کرده‌اند و سایر استان‌ها نیز تا پایان سال جاری اقدام خواهند کرد.

این مقام مسئول در دامپزشکی در بخش دیگری از سخنانش درباره صنعتی کردن کشتارگاه‌های دام و طیور، گفت: سیاستی که سازمان دنبال می‌کند توسعه کشتارگاه های صنعتی و همچنین جمع‌آوری و تعطیلی کشتارگاه‌های سنتی در سراسر کشور است.

وی با بیان اینکه سازمان دامپزشکی در حوزه صنعتی کردن کشتارگاه‌های طیور موفق تر از حوزه صنعتی کردن کشتارگاه‌های دام عمل کرده، گفت: در حال حاضر همه کشتارگاه های سنتی طیور در کشور تعطیل شده‌اند. البته ممکن است در مناطقی به صورت محدود کشتار غیرمجاز طیور انجام شود که در صورت اطلاع، با آنها برخورد خواهیم کرد.

دستور با اشاره به اینکه کشتارگاه‌های سنتی دام نیز در کشور به طور چشمگیری کاهش یافته است، گفت: طی سال‌های گذشته در حدود 40 تا 45 درصد کشتارگاه‌های سنتی دام کاهش یافته است.

رئیس سازمان دامپزشکی، درباره تفاوت آمار اعلامی واردات دام زنده و همچنین گوشت از سوی این سازمان با آمار اعلامی از سوی گمرک عنوان کرد: آمارهای سازمان دامپزشکی با گمرک تفاوتی ندارد اما ممکن است گمرک براساس شاخص‌های خاصی‌ آماری را اعلام کند که این به منزله تفاوت آمار این سازمان با آمار سازمان دامپزشکی نیست.

در ادامه محسن مشکات، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی با بیان اینکه در حال حاضر 218 باب کشتارگاره صنعتی در کشور وجود دارد و 84 باب نیز در دست تاسیس است، گفت:‌ هم اکنون 56 کشتارگاه صنعتی دام در حال بهره برداری هستند که در مقابل 460 باب کشتارگاه سنتی داخل در کشور تعطیل شده‌اند به طوری که از 750 باب به 290 باب کاهش یافته است.

وی افزود: تعدد کشتارگاه‌ها اعم از صنعتی و سنتی در کشور در حدود 346 باب است که امیدواریم بتوانیم با راه اندازی کشتارگاه‌های صنعتی تعداد بیشتری از کشتارگاه‌های سنتی را در کشور تعطیل کنیم.

همچنین در ادامه این نشست سیدمصطفی عزیزیان، معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور در توضیح درمان‌‌های غیرمجاز از جمله مخدردرمانی، عنوان کرد: متاسفانه بعضا شاهد درمان‌های غیرمجاز در برخی نقاط کشور هستیم که این اقدامات از نظر قانونی قابل پیگرد است.

وی با بیان اینکه مخدردرمانی نه تنها اثر درمانی در پی ندارد بلکه تبعات سوئی هم به دنبال دارد، گفت: از مرغداران می‌خواهیم که به هیچ عنوان اقدام به مخدردرمانی نکنند.

عزیزیان همچنین در خصوص گردش مالی که واردات داروها و واکسن‌های دام و طیور در سال گذشته به کشور داشته است، گفت:‌ در حدود 7 تا 8 میلیارد دز واکسن برای طیور کل کشور نیاز داریم که البته بسته به میزان جوجه ریزی این رقم متغیر است.

این مقام مسئول در دامپزشکی با بیان اینکه 60 درصد از این میزان تولید داخل است، گفت: مابقی داروها و واکسن‌های مورد نیاز را باید از طریق واردات برای تولید کنندگان تامین کنیم. بر این اساس، میزان ارزی که برای واردات واکسن طی سال گذشته هزینه شده 40 میلیون یورو بوده است.

معاون تشخیص و درمان سازمان دامپزشکی کشور همچنین در خصوص صادرات داروها و واکسن‌های دامی عنوان کرد:‌ در 6 ماهه نخست امسال نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 20 درصد افزایش صادرات از نظر ارزش ریالی- ارزی داشته‌ایم.

وی با اشاره به اینکه براساس برنامه ریزی صورت گرفته تا 6 یا 7 ماه آینده از نظر تامین دارو و واکسن‌های دام و طیور مشکلی نداریم، در عین حال هشدار داد اگر دولت به تولید کنندگان تسهیلات ندهد در این رابطه با مشکل مواجه می‌شویم.

کد خبر 1707755

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha