همزمان با افزایش نرخ بیکاری، رکود اقتصادی و بدهی های کلان آمریکا، نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری چهارشنبه شب و در فاصله یک ماه مانده تا انتخابات، برای اولین بار در یک مناظره انتخاباتی رو در روی هم قرار گرفته و به انتقاد از یکدیگر پرداختند.
باراک در ابتدا سالگرد ازدواجش را به میشل تبریک گفت
مناطره تلویزیونی دو نامزد انتخاباتی درحالی برگزار شد که بر اساس آخرین نظرسنجی ها اوباما با کسب 46 درصد در برابر 41 درصد رقیب خود را به زمین می زند و برای چهار سال دیگر رئیس جمهوری آمریکا خواهد بود.
"باراک اوباما" و "میت رامنی" در این مناطره انتخاباتی که در دانشگاه "دنور" ایالت کلرادو برگزار شد، برنامه شفافی را از نرخ های خدمات درمانی ارائه ندادند.
اوباما در ابتدای مناظره که در شب بیستمین سالگرد ازدواجش با میشل اوباما برگزار شد، به همسرش تبریک گفت.
مسائل اقتصادی موضوع داغ دو نامزد انتخاباتی بود. البته نامزدهای انتخاباتی به گفتگو درباره مسائل مهم داخلی از جمله بهداشت و درمان، قوانین دولتی و نقش دولت آمریکا نیز پرداختند.
نامزدهای انتخاباتی آمریکا تا زمان برگزاری انتخابات در روز ششم نوامبر (16 آبان ماه) دو بار دیگر در روزهای 16 و 22 اکتبر به مصاف هم می روند.
آغاز مناظره با محوریت مسائل اقتصادی
به نوشته شینهوا، این مناطره 90 دقیقه ای با حضور خبرنگار شبکه "پی بی اس" و طرح پرسشی از اوباما درباره اشتغال زایی و وضعیت اقتصادی آمریکا آغاز شد.
اوباما در پاسخ گفت: در این مناظره شرکت نکردیم تا درباره وضعیت اقتصادی که در آن هستیم گفتگو کنیم بلکه باید درباره مسیر اقتصادی و چشم اندازهای اقتصادی کشور صحبت کنیم که این اظهارات با انتقاد تند رامنی مواجه شد.
نزاع اوباما و رامنی بر سر برنامه های اقتصادی
به نوشته بی بی سی، نامزد حزب جمهوریخواه آمریکا گفت: ما در مسیری هستیم که موفق نبوده و رئیس جمهوری آمریکا دیدگاه بسیار مشابه با دیدگاه چهار سال پیش خود را ترسیم کرده است و این پاسخ مناسبی برای مردم آمریکا نیست.
اوباما نیز در پاسخ به انتقاد از سیاست های اقتصادی نامزد جمهوریخواه پرداخت و گفت: رامنی جزئیات برنامه های اقتصادی خود را ترسیم نمی کند.
انتقاد رامنی از قانون حمایت از مصرف کنندگان
به نوشته شینهوا، رامنی نیز ضمن انتقاد از قانون اوباما در خصوص حمایت از مصرف کنندگان و اصلاحات در وال استریت گفت: این قانون تنها باعث ورشکستگی بانکهای وال استریت و منحل شدن بانک های کوچکتر می شود.
اوباما نیز با انتقاد از رویکرد جایگزینی رامنی بر لزوم اصلاح و نظارت بر وال استریت تاکید کرد و گفت: باید از خانواده ها در بازار بیمه بهداشت و درمان حمایت کرد.
نظرسنجی موسسه پیو درباره سخنرانی اوباما
بر اساس نظرسنجی موسسه پیو، 51 درصد از رای دهندگان آمریکایی عملکرد اوباما را در اولین مناظره بهتر از رامنی ارزیابی کردند، این درحالیست که تنها 29 درصد سخنرانی نامزد جمهوریخواه را مسلط توصیف کردند.
این درحالیست که برخی از رسانه های خبری رامنی را مسلط تر از اوباما در این مناظره خوانده و در عین حال اعلام کردند: اوباما با انتقادهای تند خود تلاش کرد تا رامنی را نماینده ثروتمندان جامعه جلوه دهد.
رامنی از قانون خدمات بهداشت و درمان انتقاد کرد
رامنی در ادامه این مناظره با انتقاد از قانون خدمات بهداشت و درمان اعلام کرد که این قانون تنها باعث افزایش هزینه خدمات بهداشتی و کاهش خدمات پزشکی شده است.
نامزدهای انتخاباتی در ادامه به نقش دولت در فراهم کردن فرصت ها، حمایت از اصول قانون اساسی و طرح های اقتصادی پرداختند.
طرح اوباما و رامنی برای اشتغال زایی
اوباما در ادامه با اشاره به ایجاد 5 میلیون فرصت شغلی از سوی بخش خصوصی در 30 ماه گذشته، از طرح خود برای کاهش مالیات شرکت هایی خبر داد که در داخل آمریکا سرمایه گذاری خواهند کرد.
رامنی نیز با تشریح طرح 5 بندی خود برای اشتغال زایی در آمریکا که همان کسب استقلال انرژی برای آمریکای شمالی، ایجاد بازارهای خارجی جدید برای خدمات و اجناس، کاهش هزینه های دولت و کاهش مالیات شرکت های کوچک است، به انتقاد از سیاست های اقتصادی اوباما پرداخت.
رامنی تاکید کرد که علت افزایش قیمت سوخت، مواد غذایی، کاهش درآمد خانوارهای آمریکایی و افزایش بدهی دولت فدرال به اوباما بازمی گردد و رئیس جمهور باید پاسخ دهد.
"مارک لندر" خبرنگار کاخ سفید روزنامه نیویورک تایمز در شبکه اجتماعی توییتر خود تعداد طرفداران رامنی را در محل برگزاری مناظره بیشتر از طرفداران اوباما توصیف کرد.
اوباما طرفدار کاهش مخارج نظامی است
درحالیکه رامنی شعار کاهش مالیات ها را برای مقابله با بحران اقتصادی توصیف کرد، اوباما کاهش مخارج نیروهای نظامی را بهترین روش برای بهبود وضعیت اقتصادی کشورش عنوان کرد و از کاهش مالیات طبقه متوسط خبر داد.
نامزد جمهوریخواه تاکید کرد که اگر او رای بیاورد 12 میلیون شغل جدید ایجاد خواهد کرد و طرح بیمه همگانی اوباما را حذف می کند.
رامنی اشتعال زایی در آمریکا را هدف اول خود عنوان کرد و از تصمیم خود برای گسترش استخراج نفت و زغال سنگ در این کشور خبر داد.
این درحالیست که دیدگاه اوباما در این باره متضاد دیدگاه رامنی است و می گوید به خاطر مخالفت های طرفداران محیط زیست به سراغ گسترش استخراج نفت و زغال سنگ نمی رود.
اختلاف نامزدها درباره طرح های انرژی های سبز
رسانه های خبری در ادامه به اختلاف دو نامزد انتخاباتی درباره حمایت از طرح های انرژی های سبز همچون باد، خورشید، خودرویهای غیر بنزینی پرداخته و تاکید کردند که اوباما در پی استفاده از انرژی های سبز است.
نامزد جمهوریخواه در این مناظره همچنین به انتقاد از کمک های اوباما به شرکت های محیط زیستی و دانشجویان پرداخت و گفت: می خواهم تا وام های دانشجویی را قطع کنم و باعث ارتقای سیستم آموزش عالی شوم.
بی بی سی در مطلبی نیز نوشت: رامنی در مناظره شب گذشته که بسیار مهم بود، رقیبش را شکست داد و عملکرد بهتری در مقایسه با اوباما داشت.
این درحالیست که usnews در گزارشی نوشت مناظره نامزدهای انتخاباتی آمریکا بدون آنکه دو نفر بتواند ضربه کاری را به یکدیگر وارد کنند، پایان یافت.
نظر شما