۱۴ مهر ۱۳۹۱، ۱۳:۱۷

یک مستندساز:

دانشکده‌های فیلمسازی به آثار قوم‌شناسی بی‌توجهند

دانشکده‌های فیلمسازی به آثار قوم‌شناسی بی‌توجهند

محمدعلی هاشم زهی مستند‌ساز گفت: باید در خصوص ساخت مستندهای قوم‌شناسانه آسیب شناسی جدی صورت گیرد چرا که دانشکده‌ها و فیلمسازان ما نسبت به این موضوع در آثارشان بی‌توجه هستند.

محمدعلی هاشم زهی فیلمساز و مستند ساز جوان کشورمان در گفتگو با خبرنگارمهر اظهار داشت: امسال مستند «آک، آپ، آس» را در ششمین جشنواره بین‌المللی سینماحقیقت دارم که داستان به سفال «کلپورگان» در منطقه بلوچستان و تلفیق آن با «گل فشان» منطقه چابهار می‌پردازد و فیلمی قوم نگارانه با زیر متن فلسفه و هنر است.

وی در خصوص بی توجهی به ساخت مستند‌های قوم شناسانه افزود: به نظر من باید در خصوص ساخت مستندهای قوم‌شناسانه آسیب‌شناسی جدی صورت گیرد؛ چون این بخش به مقوله انسان‌شناسی نیز می‌پردازد و متاسفانه فیلمسازان ما نسبت به این موضوع در آثارشان بی‌توجه هستند و یک بخشی از این بی‌توجهی به دانشکده‌های ما نیز برمی‌گردد که در آنجا به مقوله مستند بهای کافی داده نمی‌شود.

هاشم‌زهی اضافه کرد: متاسفانه بیشتر مستندسازان ما به سمت ساخت مستندهایی می‌روند که داستان آن در شهر می‌گذرد و حتی فیلم‌های سینمایی داستانی نیز چنین مشکلی را دارند و در عوض سینمایی دارای تاریخ و قوم شناسی کمتر در حوزه مستند و داستانی ساخته می‌شود و این عاملی می شود که مردم روز به روز از سینمای مستند به دلیل عدم شناخت دور شوند.

وی با اشاره به اینکه مشکل سینمای مستند هزینه و کمبود منابع مالی است ابراز داشت:  سخت‌بودن و کمبود هزینه مشکلاتی است که این نوع سینما دارد؛ چرا که مستند‌سازی برخلاف سینمای داستانی هزینه‌بر است و مستندساز باید برای ساخت اثر خود  به کوه‌ها و دشت‌ها سفر کند و از نزدیک با جاهایی که امکاناتی در آنجا وجود ندارد، آشنا و با چنگ و دندان فیلم‌اش را خلق کند. به نظرم اگر مستند‌ساز عاشق کارش نباشد نمی‌تواند اثر خوبی را خلق کند و برای مخاطب هم جذاب باشد.

کارگردان مستند «سچکان» در پایان گفت: سینمای مستند در کشور ما خلاف دیگر کشورها حمایت چندانی نمی‌شود؛ من به شخصه خیلی خوشحالم که حداقل جشنواره‌ای به نام «سینما حقیقت» از سوی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی هر سال برگزار می‌شود. به نوعی با این جشنواره فیلمسازان سینمای مستند می‌توانند آثارشان را به نمایش بگذارند و فیلم‌هایشان توسط مخاطبین و منتقدان نقد شود؛ پس من این حرکت مرکز گسترش را به شخصه حرکتی در راستای حمایت از سینمای مستند می‌دانم.

کد خبر 1712590

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha