به گزارش خبرنگار مهر، امسال هفت هزار و 557 ورزشکار زن در استان اردبیل ساماندهی شده و با افزودن تعداد ورزشکاران غیر حرفه ای به این رقم، آمارها حاکی از گسترش بانوان ورزشکار استان بوده و از سویی کسب 66 مدال مختلف در رشته های متنوع با وجود اعزام به تنها 26 مسابقه کشوری گواه شکوفایی ورزش بانوان در این استان است.
با این وجود برخی ورزشکاران و مدال آوران استان معتقدند در صورتی که هئیتهای ورزشی توجه بیشتری به این بخش داشته باشند و در تخصیص اعتبارات استعدادهای موجود را لحاظ کنند، ورزش بانوان اردبیل این توانایی را دارد که مرزهای ملی را در هم شکسته وارد مرزهای جهانی شود.
ورزشکاران و مدال آوران زن اردبیلی در گفتگو با خبرنگار مهر در حالی به کمبود اعتبارات اشاره می کنند که تمامی این ورزشکاران موفقیت خود را در سایه تلاش فردی و نه حمایت صد دردصدی می دانند.
چنانچه مربی و دبیر بانوان هیئت گلف بانوان استان اردبیل پیش از این عمده مشکلات تمرین تیم مینی گلف استان را موارد جزئی همچون نبود رختکن، عدم وجود سالن تمرین مناسب، رفت و آمد به استادیوم علی دایی در 10 کیلومتری اردبیل با هزینه شخصی و.. بیان کرده، این در حالی است که هشت ورزشکار این رشته در تیم ملی اردبیلی بوده و مقامهای متعددی را تاکنون کسب کرده اند.
زینب صیامی البته تاکید دارد با وجود اینکه طبق قوانین 30 درصد بودجه هیئتها به بخش بانوان اختصاص دارد اما بانوان گلف باز این استان با استعداد و تمرینات مدام در مدت کوتاه سه ساله توانسته اند در این رشته ورزش به طور بی سابقه ای عرض اندام کنند.
ساسیت وزارت ورزش افزایش اعتبارات تا 50 درصد بودجه است
اما اختصاص بودجه 30 درصدی موضوع مهمی بود که رئیس اداره بانوان ورزش و جوانان استان اردبیل در خصوص آن گفت: بودجه اختصاصی 30 درصد نیست بلکه سقف بودجه 30 درصد است و به تناسب توانمندی بانوان می توان به این بخش بودجه بیشتری اختصاص داد.
مژگان سلطانی با بیان اینکه به ورزشکاران موفق به صورت ویژه رسیدگی می شود متذکر شد: نظر وزارت ورزش و جوانان افزایش این رقم تا 50 درصد است و مشکل کمبود اعتبار برای آقایان و خانمها در ورزش استان اردبیل یک مشکل مشترک است.
باید اضافه کرد از 46 هیئت ورزشی در اردبیل 39 مورد در بخش بانوان فعال شده و عدم فعالیت هفت مورد از هیئتها در حوزه بانوان از سوی مسئولان به درستی رسیدگی و علت یابی نمی شود.
پارک بانوان اردبیل به نیاز ورزش پاسخی نداد
از سویی نبود فضاهای ورزشی برای بانوان مشکلاتی است که تمام ورزشکاران بانوی استان به آن تاکید دارند، در این زمینه پارک بانوان که می توانست نقطه روشنی برای فرهنگ سازی ورزش در بین بانوان استان باشد به دلیل معماری نادرست و کمبود امکانات نتوانست به درستی پاسخگوی کمبود فضاهای سبز ورزشی مختص بانوان باشد.
این پارک که در ابتدا با وعده های پیست دوچرخه سواری، زمین بدمینتون، میز تنیس، میز شطرنج و سالن سر پوشیده شروع به کار کرد با گذشت سه سال از بهره برداری آن نه تنها سالن سرپوشیده آن ساخته نشده بلکه امکانات محدود از جمله چند دستگاه دوچرخه و وسایل بازی نیز جمع آوری شده است.
رئیس اداره بانوان ورزش و جوانان استان در این خصوص تاکید کرد: پارک بانوان ساختار معماری و ورزشی درستی ندارد و برای ورزش در فصول سرد عملا بی استفاده و فاقد امکانات است.
سلطانی که شهرداری و استانداری را متولیان ساخت پارک می داند معتقد است تربیت بدنی در این خصوص وظیفه ای نداشته و لازم است دستگاههای متولی اقدامی مناسب برای توسعه امکانات پارک انجام دهند.
از طرفی مدیر کل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری اردبیل در اظهارات اخیر خود در کارگروه بانوان و خانواده علت تاخیر دو ساله در ساخت سالن سر پوشیده را دلیل جالب توجه سردی هوا دانست و افزود: لازم است برای ساخت این ساختمان نظارت و رسیدگی شود.
خدیجه جعفری اصل با بیان اینکه ساخت سالن سرپوشیده تنها 20 درصد پیشرفت فیزیکی دارد از اعضای شورای شهر درخواست کرد کارشناسان خود را برای بررسی ادامه ساخت این سالن به محل اعزام کنند.
لزوم فرهنگ سازی برای ورزش برون باشگاهی
علاوه بر کمبود اعتبارات و فضاهای ورزشی؛ ورزشهای برون باشگاهی بانوان نیز به دلیل عدم فرهنگ سازی مناسب و عدم اطلاع رسانی با مشکلاتی روبرو است، رئیس اداره بانوان ورزش و جوانان استان در این خصوص می گوید توسعه این ورزشها نیازمند فرهنگ سازی است و این مهم تنها به عهده تربیت بدنی نیست.
سلطانی با اشاره به برگزاری 65 برنامه همگانی از جمله همایشهای ورزش صبحگاهی و برنامه های فرهنگی و هنری در راستای فرهنگ سازی ادامه می دهد در حالی که زمینه ورزش صبحگاهی برای خانمها فراهم می باشد اما گسترش استقبال از آن نیازمند فرهنگ سازی است.
اظهارات این مسئول در حالی است که ورزش صبحگاهی با وجود برگزاری در سالنهای ورزشی متعدد در سطح شهر به درستی اطلاع رسانی نمی شود و بسیاری از خانمهای علاقه مند از وجود این برنامه ها بی اطلاعند.
چارتهای خالی در اداره ورزش بانوان
اما یکی دیگر از مهمترین مشکلاتی که رئیس اداره بانوان ورزش و جوانان استان به کمبود اعتبارات اضافه کرد تبدیل معاونت ورزش بانوان به اداره کل در چارت سازمانی بود.
سلطانی در این خصوص متذکر شد: با وجود اینکه این تغییر فعالیتهای ورزشی بانوان را با محدودیت مواجه کرده اما کمبود نیرو به دلیل عدم جذب موجب شده اداره ورزش بانوان استان اردبیل تنها توسط دو نفر که یکی ریاست و یکی کارشناس است اداره شود.
وی افزود: توسعه ورزش بانوان اردبیل در گرو افزایش فعالیتهای آموزشی، فرهنگ سازی و حمایتی است که به دلیل محدود بودن نیروهای برنامه ریز با مشکلاتی مواجه شده است.
کسب مقامهای جهانی نیازمند توسعه زیرساختها است
با وجود اینکه توسعه ورزش نه تنها با هدف شرکت در مسابقات بلکه به منظور عنصری در راستای ارتقا سطح سلامت و بهداشت جوامع از اهمیت برخوردار است بانوان ورزشکار اردبیلی با کسب 13 مدال طلا و 10 نقره در شش ماهه اول سال جاری قابلیت خود برای برنامه ریزی های مختلف در راستای توسعه ورزش استان را به اثبات رسانده اند.
اما دلسوزی مسئولان در این راستا مشهود نیست و شکوفایی ورزش بانوان استان اردبیل در مسابقات جهانی نیازمند توجه به زیرساختها بوده که عملا در این راستا اقدامات قابل توجه نبوده است.
.......................
گزارش: ونوس بهنود
نظر شما