پیام‌نما

وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ * * * وای بر هر عیب‌جوی بدگوی! * * * بسى واى بادا به هر دو جهان / بر آن عيب‌جويان هرزه‌زبان

۱۷ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۳۵

آشنایی کودکان با هنرهای سنتی و صنایع دستی در استان قزوین

آشنایی کودکان با هنرهای سنتی و صنایع دستی در استان قزوین

قزوین- خبرگزاری مهر: به مناسبت روز جهانی کودک، کودکان 8 تا 12 سال از مرکز آموزش هنرهای سنتی و صنایع دستی قزوین بازدید کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید رضا قاسمی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین در این باره اظهارداشت: به منظور ترویج، آموزش و آشنایی کودکان از سنین پایین و نشر فرهنگ استفاده از هنرهای سنتی و صنایع دستی از مرکز آموزش صنایع دستی "خانه تاریخی داعی" دیدن کردند.
 
قاسمی افزود: در این بازدید تعداد 170 نفر از کودکان در مقطع سنی 8 تا12 سال پیش دبستانی و دبستانی از نزدیک با فضای تاریخی و هنرهای اصیل صنایع دستی آشنا شدند.
 
وی، با مهم خواندن بستر سازی و ایجاد فضای مناسب فرهنگی در رده سنی پایین تصریح کرد: با توجه به اهمیت آموزش به کودکان و معرفی صنایع دستی و هنرهای سنتی بر آن شدیم تا زمینه آشنایی کودکان با این هنر اصیل را فراهم کرده و با اجرای برنامه‌ های مختلف در ضمن بازدید به معرفی آنها بپردازیم تا از فرآیند اثر بخشی بالایی که در این دوره‌ وجود دارد استفاده کرده و آن را جزء آموخته‌های تاثیر گذار در آینده آنان کنیم.
 
کودکان ضمن بازدید از کارگاه‌های صنایع دستی از برنامه‌های اجرای سفالگری، نقاشی، طراحی و پازل نیز بهرمند شدند.
 
تدوین کتابشناسی صنایع دستی استان قزوین
 
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت:به منظور سهولت در امر پژوهش و تحقیق معاون صنایع دستی استان قزوین طرح کتابشناسی صنایع دستی و هنرهای سنتی استان را تهیه و تنظیم می ‌کند.
 
حمیدرضا قاسمی افزود: امروزه تحقیق و پژوهش از ارکان مهم طرح‌های اجرایی محسوب شده و با داشتن طرح تحقیقی و علمی منسجم می ‌توان برنامه ریزی و طرح اجرایی مطلوبی را برای پروژه‌های مختلف تدوین کرد.
 
وی با اشاره به روند اجرایی این طرح بیان کرد: طرح تدوین کتابشناسی صنایع دستی و هنرهای سنتی استان قزوین در قالب یک طرح پژوهشی برای اجرا و طی روند عملیاتی به پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری معرفی شده است.
 
قاسمی اظهارداشت: کتابشناسی‌ از مهم‌ترین منابع برای راهنمایی مسیر پژوهش‌های علمی بوده و برای مباحث علمی و عملی بسیار راه‌گشا هستند.
 
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین بیان کرد: به همین منظور حوزه معاونت صنایع دستی تصمیم به گردآوری  تمامی منابع مرتبط در زمینه صنایع دستی استان قزوین دارد و امیدواریم بتوانیم در عرصه توسعه منابع پژوهشی، تخصصی صنایع دستی گام موثر برداریم.
 
مسجد تاریخی محمدیه قزوین مرمت شد
 
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین گفت: به منظور حفظ و نگهداری از آثار و بناهای تاریخی مسجد محمدیه قزوین مرمت شد.
 
اسدالله بیرانوند اظهارداشت: مسجد محمدیه یکی از مساجد قدیم قزوین در محله پنبه ریسه است که از دوره قاجار به یادگار مانده و مرمت این بنا هم اکنون به پایان رسیده است.
 
بیرانوند با اشاره به روند مرمت این بنای تاریخی افزود: کف سازی، آجر فرش، مرمت نمای بدنه، رطوبت‌زدایی از مراحل مرمتی این بنای تاریخی بود که با نظارت دفتر فنی و استادکاران مرمت آن خاتمه یافت.
 
وی یادآورشد: برای مرمت این بنا اعتباری بالغ بر 185 میلیون ریال اختصاص یافته که از تیر ماه آغاز و در مدت زمان چهار ماه به پایان رسید.
 
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین تصریح کرد: مسجد تاریخی محمدیه  از مساجد کهن قزوین در دوران قاجار است، این بنای زیبا با شماره 2053 در سال 77 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.
 
 
کد خبر 1714875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha