به گزارش خبرگزاری مهر، فرهاد فروزی به مناسبت هفته کاهش آثار بلایای طبیعی اظهار داشت: گسل صحنه (دینور)، گسل مروارید در قسمت شمالی استان، گسل حوالی کنگاور و گسل های مناطق مرزی قصر شیرین و سرپل ذهاب را از جمله مهترین گسل ها و نقاط حادثه خیز استان کرمانشاه است.
وی افزود: چین زاگرس که کرمانشاه بر روی آن قرار دارد دارای گسل های متعددی است که در سالیان گذشته فعال بوده و بعضا منجر به بروز زلزله های بزرگ شده است.
مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه در خصوص تاریخچه زمین لرزه های بزرگ که در کرمانشاه رخ داده است، گفت: یکی از مهمترین آنها زلزله دینور در سال 398 هجری قمری بوده که شهر تارخی دینور و تمام روستاهای اطراف آن را تخریب کرده است.
فروزی یادآور شد: زمین لرزه سال 347 هجری قمری نیز شهرستان سرپل ذهاب کنونی را به شدت تخریب کرد و در سال 544 نیز بار دیگر زلزله ای بزرگ بقایای این شهر را نابود کرد.
زمین لرزه سال 1336 هجری شمسی با قدرت 5/6 ریشتر که در فارسینج، کنگاور، صحنه و سنقر رخ داد از جمله دیگر زلزله های بزرگ تاریخ کرمانشاه بود که فروزی به آن اشاره کرد.
وی گفت: آخرین زمین لرزه بزرگ کرمانشاه مربوط به پنجم اردیبهشت ماه سال 1381 در حوالی صحنه و با قدرت 2/5 ریشتر وهمچنین سوم دی ماه 1381 با قدرت 1/5 ریشتر در همان منطقه است که تعداد زیادی از واحدهای مسکونی را تخریب کرد.
فروزی با اشاره به پیشینه شبکه لرزه نگاری کرمانشاه تصریح کرد: اولین دستگاه لرزه نگار در سال 1344 در استان کرمانشاه نصب و راه اندازی شد .
وی افزود: در سال 1382 تعداد ایستگاه های استان از یک به شش ایستگاه ارتقاء یافت و در حال حاضر نیز هفت ایستگاه فعال در استان وجود دارد.
مسئول شبکه لرزه نگاری استان کرمانشاه همچنین از احداث چهار ایستگاه جدید در نزدیکی سرپل ذهاب در آینده خبر داد.
فروزی با تاکید بر حساسیت منطقه و احتمال بروز حوادث طبیعی، گفت: باید ساختمان های شهری و روستایی طبق قوانین و آیین نامه ها ساخته شوند تا در حد امکان از تلفات احتمالی بلایای طبیعی جلوگیری شود.
نظر شما