به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی غضنفری در سومین اجلاس وزرای صنایع کشورهای عضو گروه دی – هشت در داکا تصریح کرد : ما به عنوان یک گروه می توانیم و بایستی تلاش های خود را به کار بندیم که چگونه به بهترین وجه ممکن می توانیم از توانمندیهای علی و فناوری استفاده کنیم ، هر کدام از ما گام های بلندی در زمینه مشخصی از صنایع برداشته که می تواند دربین اعضای سازمان سهیم شود.
وی سپس گفت : ما در جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات و چالش¬هایی که برای همگان مشخص است و مواجه بوده ایم ، پیشرفت های قابل توجهی در زمینه فن آوری صنعتی داشته ایم که مطمئن هستم این دستاوردها می تواند به پیشرفت در وضعیت موجود و همکاری های جمعی به ما کمک کند و همچنین این در خصوص سایر کشورهای عضو صادق است.
غضنفری همچنین با قدردانی از میزبانی دولت بنگلادش برای برگزاری اجلاس دی – هشت گفت : اجلاس وزرای صنایع که سه سال پیش تهران میزبانی اولین نشست آن را داشت به بلوغ خود رسیده است و اجلاس داکا فرصت مناسبی برای ما فراهم ساخته تا مروری بر مکانیسم های جاری داشته باشیم و روش های جدید عملیاتی به منظور توسعه و تقویت همکاری های صنعتی در بین کشورهای خود را ارایه کنیم.
وی ادامه داد: با نگاهی به فعالیت های کارگروه های 11 گانه که در اجلاس سران در بالی تاسیس آنها نهایی گردید ، شاهد یک روند کلی از پیشرفت به ویژه در خصوص زمینه هایی که اولویت و منافع کشورهای عضو را در بر می گرد، هستیم.
علاوه بر آن، پیشرفت قابل توجهی درتدوین و تنظیم شرایط مرجع و آئین کار قبل از اجلاس تهران صورت گرفت که موجب امیدواری برای فعایت های آتی این کارگروه ها می باشد ، انتظار می رفت تا قبل از برگزاری ششمین اجلاس کارگروه های همکاری های صنعتی در استانبول (سال گذشته ) ، این کاررگوه ها بتوانند طرح های عمل عملیاتی باشد تهیه کنند.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت تصریح کرد: هر چند که در حقیقت ، فقط برخی از کارگروه ها در این خصوص موفق بوده اند و پیشرفت های ملموسی در همکاری های مشترک ایجاد کرده اند ، با این وجود از اجلاس داکا این انتظار می رود این موضوع مهم مورد توجه قرار دهد و رهنمودهای لازم را برای این امر ارایه کند.
غضنفری خطاب به وزرای شرکت کننده در این اجلاس گفت: نکته ای که در خصوص فعالیتهای کارگروه ها اشاره کردم ، می تواند برای ارزیابی خودمان در مجموعه وضعیت همکاری های درون گروهی در بخش صنعت به کار گرفته شود.
وی ادامه داد : اگر نگاهی به توافقات تهران و متعاقب آن استانبول داشته باشیم و سپس بررسی نماییم چه مقدار از این توافقات به اجرا در آمده است ، مطمئنا در می یابیم که بسیاری از آن توافقات ، حتی آن دسته از توافقاتی که با اولویت بالا تشخیص داده شده بود ، هنوز به اجرا در نیامده است که به نظر می رسد این موضوع یک دغدغه مشترک بین ما می باشد که دراین خصوص نیازمند مرور و ارزیابی واقعی از تجربیات فعلی و مکانیسم های جاری برای همکاری های صنعتی هستیم .
وزیر صنعت ، معدن و تجارت بیان کرد : ضروری است که وضعیت موجود را در پیش رو قرار دهیم ، دلایل تقریبا عملکرد ضعیف را تجزیه و تحلیل نماییم و یک راهکار عملی ارایه نماییم .به این منظور ضروری است که به کارگروهی توسط کارشناسان کشورهای عضو و تجزیه و تحلیل آنها اعتماد کنیم و اکمال واقعی بین صنایع را در زمینه های مختلف در کشورهای متبوع خویش مورد بررسی قرار دهیم تا بتوانیم سیاست ها و استراتژی های مشخصی را برای بهره برداری بهینه از ظرفیت های موجود و توانمندی های کشورها پیشنهاد دهیم.
غضنفری بابیان اینکه لازم است با چنین مرور و ارزیابی به فعالیت ها و دستاوردها درک بهتری را از وضعیت موجود حاصل کرد تا زمینه اجرای بهتر توافقات در بخش های مختلف فراهم شود ، افزود: تردیدی ندارم که چنین تلاشی کمک می کند تا تصویر روشن تری از برتری های نسبی و تطبیقی در بخش های مختلف صنعت در کشورهای متبوع خود را ایجاد نماییم و صاحبان صنعت و کار افرینان در بخش صنعت را با دستور کار بهتری برای فعال شدن در بخش صنعت وارد عمل شوند.
بخش دیگری از سخنان غضنفری ارایه پیشنهادی به شرکت کنندگان دراین اجلاس بود ، وی خواستار آن شد تا معاونان وزرا طی ماه¬های آتی با دستور کار مشخص و دستور کار تعریف شده مکانیسم های فعلی را مورد تجدید نظر و ارزیابی قرار دهند که این وظیفه کارگروه در همکاری های صنعتی می باشد تا درپایان یک سری اقدامات رفع ایراد برای اجرایی شدن توافقات پیشنهاد دهند که این پیشنهادات بایستی در جلسه آتی وزرای صنعت ارایه شود.
وی با بیان این جمله که فکر می کنم همه موافق باشند که دبیرخانه دی – هشت در این مورد باید نقش هماهنگ کنننده را داشته باشد، افزود: ، تجریبات سایر سازمانهای مشابه مانند "او آی سی " ، اکو " ، " ای آر سی " ، آی او آر " که کشورهای عضو دی هشت نیز عضو آنها هستند، قطعا می تواند در روند کار برای مرور بر مکانیسم های موجود همکاری کمک کند.
غضنفری پس از آنکه ابعاد همکاری های اعضای دی –هشت را در بخش صنعت در درون سازمان مورد توجه قرارداد ، به بیان مطالبی در خصوص ابعاد خارجی و تحولات جهانی و منطقه ای پرداخت و افزود: همه ما شاهد مسائلی چون بحران اقتصادی در منطقه یورو ، افزایش قیمت های جهانی برای مواد غذایی و بحران غذا ، وقوع مکرر گرسنگی و خشکسالی و هر از چند گاهی بلایای طبیعی و همچنین تحولات مهم سیاسی و نظامی و تهدیات نظامی مشخصا در خاورمیانه و آفریقا هستیم.
از نظر غضنفری ، کشورهای عضو دی – هشت نیز به عنوان جوامع در حال توسعه ، هر چند در سطح مختلف توسعه یافتگی ناگزیرند با اثرات مستقیم وغیرمستقیم و فشارهای ناشی از این تغییرات و تحولات و چالش ها دست به گریبان باشند و البته تا حدودی هم موفقیت های کسب می نمایند.
وزیرصنعت ، معدن و تجارت با بیان اینکه این مسائل یکی از ابعاد مقابله با چالش های خارجی و محیط اطراف ما می باشد، افزود: بعد دیگر آن مثبت بوده و در خصوص ادامه و در حقیقت روند پر شتاب پیشرفت های علمی ، فناوری در جهان امروز می باشد که اثرات انکار ناپذیری بر روند تحولات اقتصادی در جامعه بشری دارد.
وی ادامه داد : براساس اطلاعات جاری سهم فناوری برتر در رشد اقتصادی از 40 درصد در سال 1970 به 78 درصد در سال 2010 رسیده و پیش بینی می شود طی 20 سال آیند این رقم به 90 درصد برسد و جالب تر اینکه سهم فناوری برتر یا دانش بنیان از این رشد 90 درصدی 78 درصد خواهد بود. این روند جهانی، به وضوح نشانگر مسیر درازمدت تغییرات و فناوری های صنعتی می باشد و آنچه که کشورمای ما به عنوان جوامع در حال توسعه لازم است آن را جستجو و برآن تکیه کند. روند کلی قطعا امیدوار کننده است باید قدردانی شود و از آن بهره جست.
وزیر صنعت ، معدن و تجارت تاکید کرد: با این پیش زمینه و تصویر کلی از آن و گستره چالش هایی که با آن مواجه هستیم و وظایف اجلاس وزرای صنایع در دی هشت ، اعتقاد دارم ما به عنوان یک گروه می توانیم و بایستی تلاش های خود را به کار بندیم که چگونه به بهترین وجه ممکن می توانیم از توانمندیهای علی و فناوری استفاده کنیم ، هر کدام از ما گامهای بلندی در زمینه مشخصی از صنایع برداشته که می تواند دربین اعضای سازمان سهیم گردد.
وی سپس گفت : ما در جمهوری اسلامی ایران با وجود مشکلات و چالشهایی که برای همگان مشخص است و مواجه بوده ایم ، پیشرفتهای قابل توجهی در زمینه فن آوری صنعتی داشته ایم که مطمئن هستم این دستاوردها می تواند به پیشرفت در وضعیت موجود و همکاری های جمعی به ما کمک کند و همچنین این در خصوص سایر کشورهای عضو صادق است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: نبادل تجربیات و الگو قرار دادن بهترین رویه و انتقال فناوری در زمینه های صنعتی است و اگر همانگونه که در کلیه بیانیه ها در تهران در استانبول و اکنون در داکا مورد تایید قرار گرفته و مد نظر بوده به اجرا در آید ، قطعا به هریک از کشورهای عضو و در نتیجه به همه اعضا کمک می کند تا نتایج بهتری حاصل کنند.
غضنفری بیان کرد : نکته ای را که می خواهم اضافه کنم در رابطه با سایر زمینه های مهم در فعالیت دی – هشت بوده و آن تجارت است که همکاری کاملا مرتبط با بخش صنعت است.
غضنفری تاکید کرد: موافقتنامه تجارت تجرجیی دی - هشت پیشاپیش لازم الاجرا و نهایی شده و در تلاش در جهت اجرای شدن آن هستیم ، پیشرفت دراین خصوص کمک می کند تا ما در بخش خود صنعت پیشرفت نماییم و پیشرفت در این بخش کمک خواهد کرد تا توسعه تجارت داشته باشیم بیایید کمترین تلاش های خود را به کار بندیم تا اطمینان حاصل کنیم که این حمایت و تقویت متقابل و دو جانبه به ویژه تا اجلاس آتی سران در ماه آینده در اسلام آباد به ثمر بنشیند. وی در پایان ابراز امیدواری کرد تا بیانیه داکا که سندی بسیار خوب و مفید است، این هدف را دنبال کند.
نظر شما