به گزارش خبرگزاری مهر، حمیدرضا مرادی افزود: طرح ترسیب کربن باهمکاری سازمان بین المللی GFودفترعمران سازمان ملل متحدUNDP درشهرستان محلات برگزارمی شود.
وی اضافه کرد: ترسیب کربن همان ذخیره کربن به طوردرازمدت دراکوسیستم های طبیعی یا به وسیله روش ها ووسیله های مصنوعی جهت کاهش کربن تولیدشده دراتمسفر است.
مرادی عنوان کرد: هدف از اجرای این طرح ،توسعه مدیریت پایدار در عرصه های منابع طبیعی با رویکردتوانمندسازی جوامع محلی ومشارکت بهره برداران و روستاییان است.
وی بیان کرد: با توجه به مشاهده آثار فرسایش سطحی شدید درمراتع مخروبه در مقایسه با تودههای دشت کاشت، این مسأله را میتوان به هدررفت کربن آلی خاک در اثر فرسایش سطحی مرتبط دانست.
فرسایش خاک موجب هدررفت کربن می شود
وی ادامه داد: فرایند فرسایش خاک موجب هدررفت کربن میگردد و هرگونه عملیات بیولوژیکی و مکانیکی که مانع سیر قهقرایی خاک و پوشش گیاهی شود، قطعاً گام مثبتی در جهت مدیریت ترسیب کربن خواهد بود.با این وجود برخی محققین بر این باورند که تأثیر جنگلکاری بر ذخیره کربن خاک هنوز نامعلوم میباشد.
وی افزود: درحال حاضر 6استان جدید برای اجرای طرح درایران درنظرگرفته شده که یکی ازمناطق شش گانه،استان مرکزی، شهرستان محلات می باشد.
مرادی گفت:منطقه گل چشمه درنظرگرفته شده جهت اجرای طرح شامل روستاهای گل چشمه، یکه چاه،توتک،جمال آباد،چهل زر،جودان،جردیجان وارقده درحدود5000هکتارمی باشد.
افزایش میزان ترسیب کربن وبهبودشاخص های زیست محیطی مهمترین اهداف
وی درادامه گفت: ازمهم ترین اهداف اجرای پروژه ترسیب کربن درمنطقه افزایش میزان ترسیب کربن وبهبودشاخص های زیست محیطی، افزایش روحیه مشارکت پذیری درمیان مردم،بهبود وضعیت اقتصادی واجتماعی بهره برداران وکاهش خشکسالی وبلایای طبیعی می باشد.
وی گفت: براین اساس در فاز اول آن بعد از تصویب کلیات آن با دعوت از اساتید این طرح وآموزش شیوه های علمی وبازدید های میدانی ،این طرح به مرحله اجرا خواهد رسید و پیش بینی می شود فاز دوم یعنی مرحله عملیاتی نیز در چند ماه آینده مراحل اجرایی خود را در استان سیر کند.
وی خاطر نشان کرد: این طرح با هدف ارتقاء مشارکت مردم ورویکرد توانمند سازی جوامع محلی با ایجاد تعاونی های کوچک وسود ده است که با ایجاد اشتغال در بین روستاییان باعث می گردد که کلیه اعضای خانواده روستاییان هم در حفاظت وتوسعه منابع طبیعی مشارکت داشته باشند وهم با ایجاد اشتغال برای روستانشینان زمینه های ایجاددرآمدبیشترمحیا گردد.
وی در پایان گفت:مشارکت وترویج در موضوع حفاظت وتوسعه عرصه های منابع طبیعی در مدیریت کلان سازمان متبوعه یکی از مهمترین مقوله های است که در سالهای اخیر در دستور کار سازمان قرار گرفته وسازمان جنگلها، مراتع وآّبخیزداری کشور مصمم است که طرحهایی از این دست را تعمیم وگسترش دهد تا مشارکت مردم در طرحهایی همچون مقابله با بیابانزایی ،افزایش پوشش گیاهی ،احیاء مراتع وترویج درختکاری پررنگ تر شود.
نظر شما