به گزارش خبرنگار مهر، نورالدین مونا نماینده سازمان خوار و بار کشاورزی ملل متحد(فائو) در ایران امروز سه شنبه در همایش روز جهانی غذا که در محل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور برگزار شد، طی سخنانی اظهار داشت: موضوع روز جهانی غذا برای سال 2012 "تعاونی های کشاورزی؛ راهگشای تغذیه جهان" است.
وی افزود: این موضوع جهت برجسته سازی نقش تعاونی ها در بهبود امنیت غذایی و مشارکت در ریشه کن کردن گرسنگی انتخاب شده است در حالی که هم زمان توجه به تعاونی ها و سازمان های روستایی در تصمیم مجمع عمومی سازمان ملل متحد نیز با انتخاب سال 2012 به عنوان سال بین المللی تعاونی ها منعکس شده است.
مونا در ادامه در بیان پیام مدیر کل سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد(فائو) گفت: موضوع امسال روز جهانی غذا برجسته سازی روش های علمی متعددی است که از طریق آنها تعاونی های کشاورزی و سازمان های تولیدی به کمک می شتابند تا امنیت غذایی را تامین نمایند، تولید اشتغال نمایند و مردم را از فقر نجات دهند.
وی افزود: تعاونی های کشاورزی برای فائو و شرکای آن، متحدان بالقوه در مبارزه علیه گرسنگی و فقر هستند و اهمیت آنها نیز از طریق اعلام سال 2012 از طرف سازمان ملل به عنوان سال بین المللی تعاونی ها پذیرفته شده است.
به گفته این مقام مسئول طی سه دهه کاهش در سرمایه گذاری های ملی در بخش کشاورزی و مساعدات توسعه ای رسمی، میلیون ها تولید کننده خرد جهت پاسخگویی و انطباق با تغییرپذیری و بحران های شرایط جوی ، بازارها و قیمت ها تلاش نموده اند.
وی افزود: از زمان بحران غذایی سال 2007-2008 بسیاری از کشورها تعهد خود در راستای ریشه کنی گرسنگی در جهان و بهبود معیشت را تجدید نموده اند اما در برخی موارد تعهدات شفاهی بیش از حمایت ها مالی، برنامه ای و سیاسی می باشد.
نمایند فائو در ایران افزود: فرصتی که جهش قیمت مواد غذایی در سال 2007-2008 می توانست به عنوان راهی جهت رهایی از فقر برای تولید کنندگان خرد فراهم نماید، به تحقق نپیوست.
وی با بیان اینکه همه روزه تولیدکنندگان خرد در جهان با موانعی مواجه هستند که آنها را از بهره مندی از منافع کار و کمک به امنیت غذایی نه تنها برای خود بلکه برای همگان از طریق مشارکت فعال در بازارها باز می دارد، گفت: هر چند که زیرساختهای ضعیف و دسترسی محدود به خدمات و اطلاعات، دارایی ها و بازارهای مولد و همچنین حضور ضعیف در مراحل تصمیم گیری به این معنا که این قابلیت مورد توجه قرار نگرفته است.
مونا با تاکید بر اینکه بارها بیان شده است که ما ابزار لازم جهت ریشه کنی گرسنگی و سوء تغذیه را در اختیار داریم، گفت: آنچه مورد نیاز است ایجاد یک محیط مستعد برای تولید کنندگان خرد جهت حداکثر استفاده از فرصت های موجود می باشد و تعاونی ها قوی و سازمان های تولید کننده بخش ضروری چنین محیط مستعدی هستند.
وی خاطر نشان کرد: فائو از طریق توسعه سیاستهای مناسب، چهارچوب های قانونی، انگیزه های اقتصادی و محافل گفتگو برای سیاستگذاری را به دولت های عضو جهت رونق بخشیدن به تعاونی ها و سازمان ها تولید کننده می رساند.
وی ادامه داد: علاوه بر این فائو با ایجاد شواهد، دانش و تجارب خوب به ایجاد تعاونی ها و سازمان های تولید کننده خودمتکی، فراگیر، متناسب از لحاظ جنسیتی و بازارگرا حمایت می نماید.
به گفته وی فائو به همراه سازمان ملل و سایر شرکا از جمله کمیته ارتقاء و پیشرفت تعاونی ها و کارگزاری های مستقر در تعاونی ها را به عنوان ذینفعان کلیدی حمایت و تقویت خواهد کرد تا از این طریق در را به روی فرصت های جدید باز نموده و هدف مشترک خود که همانا جهانی با امنیت غذایی بیشتر و پایدارتر است را فراهم نماید.
وی در پایان تاکید کرد: به شما اطمینان می دهم که مشارکت و یاری فائو در ارائه کمک های فنی و اطلاعات و آموزش که می تواند درسطح ملی جهت ارتقاء دانش و مهارت کلیه کسانی که درتمام زمینه ها مرتبط با تولید غذا درگیرند ازجمله تولیدکنندگان اصلی و تعاونی ها دردسترس خواهد بود.
نظر شما