پیام‌نما

وَآتِ ذَا الْقُرْبَى حَقَّهُ وَالْمِسْكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَلَا تُبَذِّرْ تَبْذِيرًا * * * و حقّ خویشاوندان و حقّ تهیدست و از راه مانده را بپرداز، و هیچ گونه اسراف و ولخرجی مکن.* * * ز مسكين بكن دستگيرى تو چند / بده حق ابن السبيل نژند

۲۵ مهر ۱۳۹۱، ۱۹:۴۶

صالح:

تشکیل بانک اطلاعات هویت ژنتیکی در همدان ضروری است

تشکیل بانک اطلاعات هویت ژنتیکی در همدان ضروری است

همدان - خبرگزاری مهر: مدیرکل پزشکی قانونی استان همدان گفت: تشکیل بانک اطلاعات هویت ژنتیکی در همدان ضروری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، علی احسان صالح با بیان اینکه بانک هویت اطلاعات ژنتیک در شناسایی مجرمان بسیار موثر است، افزود: تمام سلول‌های انسانی به جز گلبول‌های قرمز بالغ حاوی DNA است و این مولکول‌های DNA از نظر خصوصیات تشخیص هویتی در هر فرد بجز در دوقلوهای همسان اختصاصی هستند.

صالح گفت: پروفایلینگ DNA به مجموعه روش‌هایی اطلاق می شود که در نهایت خصوصیات تشخیص هویت ژنتیکی فرد را مشخص می کند و دقت این روش در تشخیص هویت مجرمان و رفع اتهام از افراد بی گناه مورد توجه است.

صالح در ادامه به کلیات تشکیل بانک اطلاعات هویت ژنتیکی اشاره کرد و اظهار داشت: اطلاعات پروفایل‌های ژنتیکی پس از نمونه گیری و ارزیابی قابل ذخیره سازی به صورت الکترونیکی و تطبیق با پروفایل نمونه های به دست آمده از صحنه جرم است.

وی در خصوص ضرورت تشکیل این بانک گفت: براساس مطالعات انجام شده بسیاری از مجرمان، جرائم خود را تکرار می کنند و با آثار به جا مانده از صحنه جرم و آثاری چون مو، لکه خون، تکه ای از پوست می توان به راحتی مجرمان را شناسایی کرد.

صالح کمک به شناسایی متهمان، ایجاد ارتباط بین پروفایل های DNA تهیه شده از دو صحنه جرم و تشخیص هویت مجرمان سریالی را از محدوده فعالیت‌های این بانک دانست و افزود: به طور کلی کاهش جرائم از فواید تشکیل این بانک خواهد بود.

صالح با بیان اینکه آزمایشات DNA بیشتر جنبه تاییدی دارند، عنوان کرد: استفاده از تکنولوژی DNA تنها محدود به بانک هویت ژنتیکی نیست و به عنوان مثال در برخی از موارد وجود DNA قربانی قتل از روی لکه های موجود بر روی لباس مجرمان منجر به شناسایی مجرمان می‌شود، به علاوه در بسیاری از موارد تجاوزات جنسی هویت فرد متجاوز مشخص می شود.

مدیرکل پزشکی قانونی استان اعلام کرد: در صورت تخصیص اعتبار لازم، آزمایشگاه این بانک اطلاعاتی باید در فضایی مستقل و با ظرفیتی مناسب احداث شود.

وی گفت: اداره کل پزشکی قانونی استان استانداردهای لازم برای تشکیل این آزمایشگاه ژنتیک قانونی را دارد.

صالح یادآور شد: پروژه بانک اطلاعات هویت ژنتیک در صورت عملیاتی شدن در سه فاز مجرمان سابقه دار، افراد آسیب پذیر جامعه و در آخر تمام اقشار جامعه صورت خواهد پذیرفت.

کد خبر 1721758

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha