۲۶ مهر ۱۳۹۱، ۱۲:۵۸

جهازی خبر داد:

کاهش سرانه اراضی کشاورزی اصفهان/ هر کشاورز سه هکتار زمین

کاهش سرانه اراضی کشاورزی اصفهان/ هر کشاورز سه هکتار زمین

اصفهان - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان تعاون روستایی استان اصفهان گفت: سرانه زمین‌‌های قابل کشت در اختیار کشاورزان استان اصفهان روز به روز در حال کاهش است.

علی جهازی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه در سالهای اخیر شاهد کاهش سرانه زمین قابل کشت برای کشاورزان استان بوده‌ایم، افزود: بر اساس برآوردهای صورت گرفته، هم‌‌اکنون هر بهره‌بردار یا کشاورز اصفهانی به صورت میانگین سه هکتار زمین در اختیار دارد که البته طبق آمارهای موجود، روند کاهشی را طی کرده است.

وی با اشاره به اینکه کوچک شدن یا به اصطلاح خرد شدن زمین‌های وسیع و بزرگ کشاورزی، یکی از دلایل کاهش سرانه زمین‌های قابل کشت کشاورزان است، اظهار داشت: یکی از مهمترین اتفاقاتی که باعث بروز چنین مشکلی می‌شود، خرد و کوچک شدن زمین‌های بزرگ کشاورزی بر اثر تقسیم چنین زمین‌هایی میان وارثین پس از فوت مالک اصلی زمین است.

رئیس سازمان تعاون روستایی استان اصفهان این خرد و کوچک شدن زمین بر اثر تقسیم میان وارثین را پرشتاب عنوان کرد و بیان داشت: چنین شرایطی موجب ایجاد خلل و مشکل در زمینه یکپارچگی زمین‌های کشاورزی شده و تولید محصولات کشاورزی را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد.

کاهش محصول، مهمترین زیان کاهش سرانه زمین در بخش کشاورزی

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اینکه کوچک‌تر و خرد شدن زمین‌های کشاورزی، علاوه بر روند تولید، تاثیرات منفی و مخرب دیگری نیز بر فعالیت‌های کشاورزی بر جای می‌گذارد، تصریح کرد: ناتوانی در استفاده از ظرفیت کامل آب، ابزار و ماشین‌آلات کشاورزی، نیروی انسانی و... از جمله زیان‌های ناشی از خرد شدن زمین‌های کشاورزی به شمار می‌رود.

جهازی با بیان اینکه در شرایط کوچک‌تر شدن زمین‌های کشاورزی، امکان استفاده از شیوه‌های نوین کشاورزی نیز وجود نخواهد داشت، اضافه کرد: بسیاری از تکنولوژی‌های نوین بخش کشاورزی، در زمین‌های وسیع و اراضی بزرگ قابلیت اجرا دارند که متاسفانه با روند کنونی کوچک‌تر شدن زمین‌های کشاورزی، این تکنولوژی‌ها نیز به کار نخواهند آمد.

وی با اشاره به اینکه سنجش میزان تولید در واحد سطح موجب می‌شود تا میزان بهره‌وری و باروری زمین‌های کشاورزی تخمین زده شود، بیان داشت: این موضوع موجب می‌شود که بهره‌برداران و کشاورزان، بذری که بیشترین بازدهی را دارد، در زمین مورد نظر کشت کنند.

رئیس سازمان تعاون روستایی استان اصفهان ادامه داد: در صورت خرد شدن زمین‌های کشاورزی، سنجش تولید در واحد سطح رقم دقیقی نخواهد بود و بر همین اساس بهره‌برداران دچار نوعی سردرگمی به منظور انتخاب نوع محصول قابل کشت در زمین‌های مورد نظر خود می‌شوند.

‌لزوم حمایت دولت با استفاده از ارگان‌ها و تشکیلات متخصص

وی همچنین با اشاره به اینکه دولت می‌تواند به منظور جلوگیری از روند خرد شدن زمین‌های کشاورزی، شرایط و تسهیلات ویژه‌ای در نظر بگیرد، گفت: دولت در بخش کشاورزی دارای سیستم‌های فعالی مانند شرکت‌های سهامی زراعی، کشت و صنعت و تعاونی‌های تولید محصولات کشاورزی است که با استفاده از تجارب و توانایی‌های آنها می‌تواند شرایطی را فراهم آورد که از روند فرسایش و همچنین کوچک‌تر شدن اراضی کاسته شود.

جهازی یکی دیگر از راهکارهای جلوگیری از این روند را اصلاح ساختارها در تمامی ابعاد دانست و افزود: افزایش بهره‌وری تولید در زمین‌های بزرگ نیز می‌تواند یکی از راه‌های جلوگیری از کوچک شدن زمین‌ها باشد که نهادها و ارگان‌هایی مانند تعاونی‌های کشاورزی به خوبی می‌توانند شرایطی ایجاد کنند که میزان بهره‌وری در شرایط نامطلوب بخش کشاورزی کاهش نیابد.

کد خبر 1722167

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha