به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان در این هفته روزهای شلوغی به لحاظ برگزاری همایشها و برنامه های مختلف داشته است که چکیده ای از مهمترین اخبار آنها را در گزارش پایان هفته می خوانیم.
افشاگری رحیمی از رستورانهای غیربهداشتی
محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور در مراسم روز جهانی غذا که مسئولان ارشد وزارت بهداشت و همچنین تولیدکنندگان محصولات غذایی حضور داشتند، به شدت از نحوه تهیه غذا در آشپزخانه ها و رستورانها انتقاد کرد و گفت که در این قبیل مکانها سرطان به خورد مردم می دهند.
وی با انتقاد از کسانی که در تولید سوسیس و کالباس از گوشتهای یخ زده و مواد کپک زده استفاده می کنند، افزود: ما پشت صحنه رستورانها را نمی بینیم و نمی دانیم که این غذاها چگونه تهیه می شود. وقتی پارکینگ را رستوران می کنند و مجوز می دهند، سرطان به خورد مردم می دهند.
رحیمی خطاب به تولیدکنندگان محصولات غذایی گفت: نروید از هندوستان بزهای پیر بخرید و بیاورید اینجا سوسیس و کالباس تهیه کنید.
بیش از 5.6 میلیون نفر با هزینه درمانی به زیر خط فقر می روند
دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت با انتقاد از بالا بودن سهم مردم از پرداخت هزینه های درمانی، گفته است که 7.5 درصد مردم با هزینه های درمانی به زیر خط فقر می روند.
بر همین اساس می توان محاسبه کرد که 7.5 درصد جمعیت 75 میلیونی کشور، جمعیتی در حدود 5 میلیون و 620 هزار نفر می شود.
رونمایی از ایمپلنت ایرانی
دکتر علی تاجرنیا عضو هیئت مدیره انجمن دندانپزشکان ایران از رونمایی اولین ایمپلنت ساخت داخل خبر داده و گفته است که رونمایی از این ایمپلنت که مطابق با استانداردهای جهانی ساخته می شود، تا پایان امسال صورت می گیرد.
دبیر اجرایی نخستین کنگره بین المللی زیبایی و ایمپلنت ICOI در منطقه خاورمیانه عنوان داشته که پوشش بیمه ای در حوزه دندانپزشکی بسیار ضعیف است و اگر این نگاه عوض نشود، ممکن است این خدمات از سبد خانوار حذف شود.
وی با اشاره به گلایه دندانپزشکان از بالا بودن هزینه های خدمات دندانپزشکی در کشور، اظهار امیدواری کرده است که وزیر بهداشت به قولش در مورد بیمه خدمات دندانپزشکی و ارتودنسی که 4 سال پیش وعده آن را داده بود، عمل کند.
حقوق 7 میلیونی پرستار ایرانی در خارج از کشور
آن طور که غضنفر میرزابیگی رئیس کل سازمان نظام پرستاری عنوان داشته است، اخیرا یکی از کشورهای همسایه درخواست داده که حاضر است 30 هزار پرستار ایرانی را با حقوق ماهانه 2000 دلار جذب کند.
بر همین اساس می توان چنین استنباط کرد که در اوضاع فعلی که بازار ارز کشور متلاطم شده است، حقوق پرستار ایرانی در همسایگی خودمان رقمی در حدود 7 میلیون تومان است که قطعا چنین پیشنهاداتی می تواند زمینه مهاجرت نیروهای بالینی نظام سلامت را فراهم کند.
این در حالی است که رئیس کل سازمان نظام پرستاری عنوان داشته که کمبود نیروی پرستاری در مراکز درمانی کشور به مرحله بحرانی رسیده است.
جیره غذایی 34 هزار پناهنده افغان در ایران
به گفته نگار گرامی نماینده برنامه جهانی غذا در ایران، حدود 34 هزار پناهنده افغانی که در 18 مهمانشهر و اردوگاه در استانهای مختلف ایران سکونت دارند از جیره برنامه جهانی غذا برخوردارند.
وی با اعلام اینکه جیره هر نفر از پناهندگان 14 کیلو مواد غذایی در ماه است که شامل آرد یا نان، روغن، حبوبات و شکر است.
گرامی همچنین گفته است که برای تشویق دختران افغانی به درس خواندن، هر ماه یک حلب روغن به آنها اهدا می شود تا والدین آنها از تحصیل دختران شان جلوگیری نکنند.
نماینده برنامه جهانی غذا در ایران، از گرسنگی به عنوان سونامی خفته یاد کرد و افزود: 850 میلیون انسان در سراسر دنیا گرسنه اند که تنها 100 میلیون نفر آنها تحت پوشش برنامه جهانی غذا قرار دارند.
انتقاد خانم وزیر از عدم تخصیص ارز مورد نیاز به واردات دارو
دکتر مرضیه وحیددستجردی وزیر بهداشت، از تامین نشدن ارز مورد نیاز برای واردات دارو در 6 ماهه اول سال جاری به شدت انتقاد کرد و گفت: به هیچ وجه نتوانستیم به میزان ارزی که باید در 6 ماه اول سال در اختیار شرکتها قرار میگرفت تا بتوانند مواد اولیه و داروها را تامین کنند، دست یابیم. این رقم اصلا قابل قیاس نیست که بخواهم آن را عنوان کنم اما اخیرا حرکتهایی در این زمینه صورت گرفته است.
نظر شما