علی حسین شهریور در گفتگو با مهر در ارتباط با اقدامات صورت گرفته در زمینه راه اندازی تعاونی های فراگیر ملی در قالب اصل 44 قانون اساسی، گفت: این تعاونی ها به منظور تقویت سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور برنامه ریزی شده است.
مدیرکل دفتر تعاونی های خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، اظهار داشت: تعاونی های فراگیر ملی بر اساس بند 10ماده 1 قانون اصل 44 و با هدف فقرزدایی از 3 دهک پایین درآمدی جامعه تشکیل می شوند.
شهریور با بیان اینکه 70 درصد از اعضای این تعاونی ها در بدو تاسیس باید از میان 3 دهک اول جامعه باشند و 30 درصد مابقی را می توان از سایر دهک ها به عضویت تعاونی های فراگیر ملی درآورد.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تاکید کرد: هدف از پذیرش 30 درصد از اعضای تعاونی های فراگیر ملی از سایر دهک ها این است که بتوان پس از تشکیل این بنگاه ها از تخصص و سرمایه این افراد برای پیشبرد اهداف تعاونی در کشور بهره مند شد.
وی خاطر نشان کرد: رویکرد این نوع از تعاونی ها توجه به افراد کم درآمد و فاقد سرمایه لازم برای فعالیت در اقتصاد است و به این سمت پیش می رویم که علاوه بر تحقق عدالت اجتماعی، زمینه اشتغال این افراد را در قالب تعاونی ها فراهم کنیم.
مدیرکل دفتر تعاونی های خدماتی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، گفت: تعاونی های فراگیر ملی در بخش تولید و توزیع فعال خواهند بود. البته ما هنوز یک بانک اطلاعاتی از دهک های پایین درآمدی نداریم.
شهریور تصریح کرد: در این بخش نیازمند همکاری سایر دستگاه ها هستیم و تاکنون این همکاری یک مقدار کمرنگ بود. با این حال از طریق تفاهم نامه ای که با کمیته امداد و سازمان بهزیستی منعقد شد، ایجاد این تعاونی ها به صورت یک دستور کار کلی مطرح شده است.
این مقام مسئول در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، همچنین از تشکیل یک کمیته ملی برای شناسایی دهک های پایین درآمدی با همکاری دستگاه های یادشده خبر داد و اظهار داشت: از این طریق تشکیل تعاونی های فراگیر ملی را دنبال می کنیم.
نظر شما