به گزارش خبرنگار مهر، سیدمسعود عسگریان ظهر شنبه در مراسم پایانی نهمین نشست مدیران بحران کلانشهرهای کشور در تالار آبیاران همدان افزود: در این راستا واحد مطالعات پیشگیری و کاهش خطرات این اداره در زمینه شناسایی و ارزیابی و پایش ریسکهای بلایا، استفاده از دانش، نوآوری و آموزش برای ایجاد فرهنگ ایمنی و بازگشتپذیری در همه سطوح اقدام کرده است.
وی ادامه داد: این مجموعه طرح "شهر ایمن و آماده همدان" را در زمینه کاهش عناصر پنهانی ریسک، تقویت و آمادگی مقابله با سوانح با هدف پاسخگویی مؤثر در تمام ارائه کرده است.
باید در زمینه مقابله و پیشگیری از حوادث طبیعی آمادگی کامل داشت
عسگریان در ادامه با اشاره به اهمیت آسیب پذیری شهرهای کشور گفت: باید در زمینه مقابله و پیشگیری از حوادث طبیعی آمادگی کامل داشت و تدابیر لازم را برای مواجهه و مدیریت بحرانها به کار برد.
وی برگزاری نشست و همایشهای مدیران بحران کلانشهرهای کشور را در امر تبادل اندیشه و نظر برای مدیریت بحران را مهم دانست و اظهار داشت: برگزاری اینگونه همایشها تأثیر و نتایج مطلوبی به دنبال دارد.
عسگریان با اشاره به اینکه همدان با سوانحی از قبیل زلزله، سیل، برف و کولاک و یخبندان، سرمازدگی، خشکسالی، طوفان و پدیده ریزگردها مواجه است، افزود: یکی از مهمترین تهدیدات پیش روی این حوادث طبیعی و سوانح غیرمترقبه خسارتهای اقتصادی و تلفات انسانی بالا است.
وی گفت: با توجه به برنامهریزیهای صورت گرفته و توجه ویژه مسئولان به ایمنسازی، مباحث متعددی در مجامع تصمیمگیر کشور طرح شده است.
ایجاد شبکه پویا و کارآمد مدیریت بحران در مواقع بحران لازم است
وی اضافه کرد: ایجاد شبکه پویا و کارآمد مدیریت بحران با رویکرد ایجاد آمادگی در مراحل مختلف بحران و با توجه به تعیین جایگاه و مسئولیتهای دولت، مردم و جوامع مدنی از جمله این راهکارهاست.
عسگریان گفت: بر همین اساس برای بهبود سطح مدیریت بحران در حوادث طبیعی به خصوص زمین لرزه برنامهریزیهای کشوری صورت گرفته است.
شهردار همدان ادامه داد: پیشگیری و کاهش خطرپذیری ناشی از زلزله در شهرها و روستاها و افزایش ضریب ایمنی در ساخت و سازهای جدید، مکانیابی مراکز جمعیتی شهری و روستایی متناسب با پهنه بندی خطر نسبی زلزله از جمله این اقدامات است.
وی ادامه داد: به کارگیری نیروهای متخصص و تربیت نیروی کار ماهر و تقویت نظام مهندسی و تشکلهای فنی و حرفهای به منظور نظارت و ارزیابی کیفی دقیق در راستای ارتقا سطح مدیریت ساخت و ساز و آموزش و افزایش آگاهی، گسترش فرهنگ ایمنی و آمادگی مسئولان در برابر زلزله نیز از دیگر اقدامات صورت گرفته است.
دورههای آموزشی مدیریت بحران در مدارس همدان برگزار شده است
شهردار همدان همچنین از ایجاد تشکیلات سازمانی در زمینه مدیریت بحران خبر داد و گفت: در این خصوص دورههای آموزشی برای شورای هماهنگی مدیریت بحران شهرستان و استان، محلات و مدارس برگزار شده است.
وی گفت: راهاندازی سایت ساماندهی کارگران فصلی و آموزش کارگران ساختمانی با همکاری سازمان فنی و حرفهای در راستای بهبود مدیریت و نظارت بر ساخت و ساز با به کارگیری نیروهای کار ماهر، آموزش مهندسی و مدیریت آواربرداری به مدیران و کارشناسان و مدیران عملیاتی نیز در راستای وظایف شهرداریها انجام شده است.
عسگریان با بیان اینکه شهرداری همدان برگزاری مانورهای مرتبط با مدیریت بحران با دستگاههای اجرایی دیگر انجام داده است، اضافه کرد: برگزاری نمایشگاه و همایش و انتشار کتابچه کودکان و لوح فشرده انیمیشنهای آموزشی و بروشور، مطالعه و اجرای روشهای نوین مقابله با برف و یخبندان را از دیگر اقدامات شهرداری همدان عنوان کرد.
ستاد برفروبی در همدان فعال شده است
وی با اشاره به شرایط اقلیمی و سردسیر بودن منطقه استان همدان از تشکیل ستاد برفروبی و تدوین دستورالعملهای اجرایی در شهرداری همدان خبر داد و افزود: تجهیزات و ماشینآلات استاندارد رفت و روب خیابانها و معابر جهت مقابله با پدیده ریزگردها در این زمینه خریداری شده است.
وی از مطالعات مدیریت ایمنی بازار خبر داد و گفت: توانمندسازی مناطق حاشیه و سکونتگاههای غیررسمی نیز از ویژگیهای شهرهای امن است که شهرداری همدان نیز با توجه ویژه به این مناطق نسبت به پوشش و دیوارهکشی رودخانهها و راهاندازی فرهنگسراها و همچنین آسفالت و پیاده راهسازی و ایجاد شبکه دفع آبهای سطحی اقدام کرده است.
شهردار همدان با بیان اینکه ایمن سازی و آرام سازی حمل و نقل شهری نیز مورد توجه ویژه این ارگان قرار گرفته است، گفت: در نقاط پر حادثه ترافیکی نیز اقداماتی از جمله احداث پل و تقاطعهای غیرهمسطح، سرعت کاه و دوربینهای کنترل ترافیک و ثبت تخلف صورت گرفته است.
نظر شما