به گزارش خبرنگار مهر، بعد از اینکه موضوع ساخت پالایشگاه دوم شیراز که در نزدیکی این کلانشهر و همجوار با شهر زرقان است به صورت جدی در دستور کار قرار گرفت، فعالان محیط زیست تاکید کردند این پروژه صدمات جدی به پارک حفاظت شده بمو در نزدیکی این پالایشگاه وارد خواهد کرد.
کارشناسان تاکید دارند نه تنها پالایشگاه بر حیات وحش پارک تاثیر مخرب دارد بلکه بر شهر زرقان نیز آسیب خواهد گذاشت.
علی اکبر کاظمینی فعال محیط زیست در این خصوص به خبرنگار مهر بیان کرد: بحث ایجاد پالایشگاه دوم در کنار شهر زرقان و پارک ملی بمو از سال گذشته تاکنون دغدغه اصلی شورا و مردم زرقان و دوستداران محیط زیست است.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول صدمه به محیط زیست انسانی شهر زرقان مد نظر قرار دارد و به دنبال آن آسیب به پارک قدیمی و کم نظیر بمو مورد توجه قرار دارد، این در حالیست که طبق مصوبه دولت تا شعاع 30 کیلومتری شهر شیراز از ایجاد و احداث منابع آلاینده ممنوع شده در حالیکه پالایشگاه دوم در 20 کیلومتری شیراز و کمتر از سه کیلومتری محدوده شهری زرقان قرار دارد.
عکس تزئینی است
دبیر موسسه 13 فروردین با طرح این سئوال که به راستی آیا ما در یک تنگنا و موقعیتی قرار گرفته ایم که باید پالایشگاه در کنار شهر زرقان ساخته شود، بیان کرد: جواب به طور قطع "خیر" است زیرا گزینه هایی بهتر و کم هزینه تر برای احداث این پالایشگاه وجود دارد، دشت ایزدخواست در نزدیکی خرامه با بیش از 500 هکتار بدون معارض و در مسیر خطوط نفت و گاز و امکانات برق،آب، جاده ، تلفن و... کاملا مکان مناسبی برای ایجاد پالایشگاه است اما مشخص نیست چرا اصرار بر ساخت پالایشگاه دوم در کنار شهر زرقان و پارک ملی بمو وجود دارد، اصراری که هیچ توجیه و دلیل منطقی ندارد.
کاظمینی عنوان کرد: آلودگی بالای زرقان و خطر ایجاد پالایشگاه در کنار یک شهر به تنهایی کافی نیست که تصمیم گیران و تصمیم سازان به عواقب اصرار خود با فشار به اداره ها و سازمانهایی برای گرفتن مجوز اندکی تامل کنند و بدانند که آنان در قبال مردم باید پاسخگو باشند.
وی گفت: به طور قطع ضوابط و قوانین پدافند غیر عامل ایجاد پالایشکاه در کنار یک شهر را مردود می داند و در صورت اتفاق ناگوار در آینده برای واحد چه کسی یا کسانی پاسخگو خواهند بود.
این فعال محیط زیست تاکید کرد: با توجه به کاهش شدید توان اکولوژیکی فارس و برداشت بیش از حد آب از سفره های زیر زمینی و مصرف بیش از 94 درصد از آب در بخش کشاورزی ما معتقدیم که تعدیل کشاورزی در مکان نامناسب و ایجاد و توسعه صنعت پایدار با توجه به کم مصرف بودن آب در بخش صنعت و بازده چند ده برابری در مقابل کشاورزی می تواند به حرکت رو به رشد فارس کمک زیادی کند اما این صنعت از نظر آمایش سرزمین و توسعه پایدار باید در مکان مناسب و نه در کنار شهرها ایجاد شود.
کاظمینی بیان کرد: امیدواریم و تقاضامندیم که نمایندگان شیراز با ورود به این مسئله از حقوق مردم دفاع کرده و مسئله خاتمه یابد.
نظر شما