۲ آبان ۱۳۹۱، ۸:۳۲

گزارش خبری مهر/

بهبود طعم آبمیوه‌های چینی با کنسانتره ایرانی/فرصتی که به چین واگذار شد

بهبود طعم آبمیوه‌های چینی با کنسانتره ایرانی/فرصتی که به چین واگذار شد

ارومیه - خبرگزاری مهر: با وجود مشکلات صاحبان واحدهای تولیدی استان آذربایجان غربی از جمله قیمت بالای مواد اولیه تولید شده و محصولات کشاورزی، نبود سرمایه در گردش چین برای افزایش کیفیت و بهبود طعم خود از کنسانتره های ایران به خصوص آذربایجان غربی برای رشد صادرات خود استفاده می کند.

به گزارش خبرنگار مهر، مسئولان استانی در حالی ارتقای سطح صادرات کنسانتره را در دستور کار خود قرار داده اند که سلیقه مشتری هنوز به دستشان نیامده و هنوز تولیدات متناسب با آن نیست زیرا بازارهای جهانی خواستار محصولاتی با قند پائین است و این در شرایطی است که در تولیدات استانی آبمیوه توجه چندانی به این موضوع نمی شود.

تولید کنندگان چینی اما در این میان از فرصت استفاده کرده و به علت پایین بودن قیمت و کیفیت محصولات تولیدی خود، کنسانتره ایران و به خصوص آذربایجان غربی را با محصولات خود مخلوط و روانه بازار می کنند.

در عین حال مشکلات دست و پاگیر واحدهای تولید کنسانتره در آذربایجان غربی و در برخی مواقع بی توجهی مسئولان برای رفع موانع فرصت مناسبی برای چین در جهت جولان در بازارهای جهانی داده است.

یکی از سرمایه گذاران بخش صنایع تبدیلی درارومیه، آذربایجان غربی را قطب تولید کنسانتره و آبمیوه در کشور عنوان و می گوید: قیمت جهانی کنسانتره در سطح مناسبی بوده، ولی در رابطه با تولید آن در استان مسئله تمایل مصرف کنندگان جهان به سمت تغذیه سالم است، ولی در کشور آبمیوه ارگانیک تولید نمی‌شود، این در حالی است که چین به عنوان بزرگترین رقیب کنسانتره استان از 23 سال قبل شروع به تولید آب میوه‌های ارگانیک کرده است.

پیروزفر مشکل دیگر در زمینه تولید کنسانتره را عدم توجه تولید کنندگان به وجود سلایق مصرفی کشورهای مختلف ذکر کرده و می افزاید: اگر تولیدکنندگان بخواهند وارد تجارت جهانی شوند، باید نوع سلیقه مصرفی آن کشورها را در نظر بگیرند، مثلا میزان غلظت آبمیوه در کشورهای مختلف متفاوت است و این سبب شده که خریداران آبمیوه ایرانی پس از خرید آن را با اعمال تغییرات و بسته بندی به دیگر کشورها صادر کنند.

ایجاد صنایع موازی با هم، عدم توجه به زنجیره تولید در استان و اشباع بازار برخی صنایع تولیدی همچون صنعت آبمیوه و کنسانتره بر رکود واحدهای تولیدی آذربایجان غربی افزوده است.

کمبود نقدینگی از مهمترین مشکلات واحدهای تولید آذربایجان غربی

رئیس صنعت معدن و تجارت آذربایجان غربی در این خصوص معتقد است: یکی از مسائلی که می‌تواند یک واحد صنعتی را دچار چالش کند موضوع نقدینگی است پس باید در این راستا گام برداشته شود تا صنایع تولید آبمیوه و کنسانتره استان با حداکثر ظرفیت کار کنند.

عبادالله اکبری می گوید: رعایت استانداردها و اصول کارشناسی در کیفی‌سازی محصولات تاثیر زیادی دارد به طوری که این موضوع بر افزایش صادرات و بازاریابی در منطقه و جهان تاثیرگذار است بنابراین باید از طریق به ‌کارگیری نیروی انسانی مجرب و متخصص برای تولید محصول با کیفیت اقدام شود.

این در حالی است که به گفته برخی از صاحبان واحدهای تولیدی استان، استفاده از کارگر بیشتر موجب شده است علاوه بر اینکه قیمت محصولات تولید شده در مقایسه با محصولات رقبای خارجی آنها زیاد باشد، بهره وری هم در این واحدها کاهش یابد که در نهایت تاثیر منفی بر صادرات گذاشته است.

کارشناسان به روز نبودن فناوری در برخی واحدهای صنایع تبدیلی، تکمیلی و نگهداری و کاهش بهره‌وری در واحدهای مذکور، نامناسب بودن تنوع برخی محصولات کشاورزی و تنوع ناکافی در فرآوری محصولات و ناکافی بودن قوانین و مقررات حمایتی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی را عمده مشکلات و تنگناهای صنایع تبدیلی استان آذربایجان غربی عنوان می کنند.

اکبری در این خصوص می گوید: برای اینکه بازاریابی برای تولیدات استان در عرصه جهانی به راحتی صورت بگیرد باید دستگاه‌ها و تجهیزات مطابق با نیاز روز استفاده شده و کارخانه‌ها به طور اصولی طراحی شوند و از علم روز برای مدیریت کارخانه بهره‌ برده شود.

کمبود نقدینگی در حالی اعلام می کند که یکی از سرمایه‌ گذاران واحد تولیدی کنسانتره در گفتگو با مهر از طولانی‌ بودن فرآیند راه‌ اندازی این واحد اظهار نارضایتی کرد و می گوید: از زمانی که تاسیس چنین واحدی را پیگیری می‌کنم بیش از 10 سال می‌گذرد به طوری که اگر موانع دست ‌و پاگیر از سر راه برداشته شود سرمایه‌ گذاران و فعالان بخش خصوصی با پشتکار بیشتری به این عرصه وارد می‌شوند.

کنستانتره چین با کالای ایرانی به بازارهای جهانی عرضه می شود

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی با تایید تغییر کنسانتره تولیدی استان توسط برخی از کشورهای خارجی می گوید: در آسیای میانه و روسیه به علت پایین بودن قیمت و کیفیت کنسانتره چین، کنسانتره ایران و به خصوص آذربایجان غربی را برای بهبود طعم و کیفیت با کنسانتره خود مخلوط می کنند.

عبادالله اکبری دوشنبه شب در جریان بازدید از واحدهای صنایع تبدیلی ارومیه با اشاره به سهم 60 درصدی تولید کنسانتره کشور توسط آذربایجان غربی می افزاید: آذربایجان غربی با داشتن 19 کارخانه تولید کنسانتره سالانه 90 هزار تن کنسانتره میوه جات تولید می کند.

وی افزایش تقاضای بازارهای جهانی به لحاظ بالا بودن کیفیت کنسانتره استان را علت افزایش صادرات کنسانتره استان عنوان و اعلام می کند: محدود کردن ساکاروز در فرمولاسیون اتحادیه اروپا و استفاده از کنسانتره استان ما به جای شکر به علت شیرین بودن آن از جمله دلایل افزایش تقاضای بازارهای جهانی است.

اکبری از فعالیت 34 کارخانه تولید آبمیوه در استان نیز خبرداده و ادامه می دهد: سالانه حدود یک میلیارد و 500 هزار پاکت آبمیوه تولید می کنند و این تعداد تولید با توجه به سایز و حجم پاکت ها متفاوت است.

وی با بیان اینکه آذربایجان غربی در تولید کنسانتره رتبه نخست کشوری را داراست می افزاید: در شش ماهه نخست سالجاری 8 هزار و 400 تن کنسانتره به ارزش بیش از 26 میلیون دلار صادر شد.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت آذربایجان غربی ادامه می دهد: این میزان صادرات در مقایسه با به مدت زمان مشابه سال قبل از لحاظ وزنی شش درصد و از لحاظ ارزشی 21 درصد رشد داشته است.

اکبری یاد آور شد: همچنین طی سال گذشته نیز 17 هزار و 600 تن کنسانتره میوه جات به ارزش 43 میلیون دلار از استان صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه سالانه حدود یک میلیون تن سیب از باغات استان برداشت می شود می گوید: بیش از 50 درصد از میزان تولیدات سیب استان جذب کارخانجات کنسانتره می شود.

صنعت کنسانتره با حیات اقتصادی آذربایجان غربی مرتبط است

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می گوید: صنعت کنسانتره با حیات اقتصادی آذربایجان غربی در ارتباط است، به طوری که اشتغال و معیشت عده زیادی از جمله افراد مشغول در واحدهای تولیدی، اعضای واحدهای حمل و نقل، کشاورزان، توزیع‌کنندگان به این صنعت بستگی دارد.

وی معتقد است با سرمایه گذاری های عظیمی که در سالهای اخیر در صنایع تبدیلی این استان شده است، افق های جدیدی در این بخش در آذربایجان غربی بوجود آمده است مسئولان استانی در صنایع تبدیلی به فراتر از مرزها می اندیشند.

از سویی همجواری این استان با سه کشور خارجی و برخورداری از گمرک ها و بازارچه مشترک مرزی متعدد ، این استان را به عنوان قطب پایانه صادراتی منطقه مطرح کرده است.

ظرفیت های تجارت خارجی آذربایجان غربی موجب شده است که تقویت صادرات محصولات صنایع تبدیلی این استان از اولویت های برنامه های استانی بشمار رود در این راستا رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان و افزایش بیش از پیش کیفیت محصولات تولیدی به همراه شناسایی بازارهای جدید برای صدور این محصولات بسیار ضرروی است.

اجرای سیاست‌های تشویقی در کسب استانداردهای بین‌المللی تولید کالا، پرداخت کمک‌های بلاعوض به واحدهای صنعتی تولیدی، اجباری شدن طرح گریدبندی کارخانجات تولید مواد غذایی و درج آن بر روی بسته ‌بندی کالا و همچنین ایجاد آزمایشگاه‌های تخصصی صنایع غذایی از راهکارهایی است که می تواند گره عمده ای از مشکلات واحدهای تولید کنسانتره آذربایجان غربی را باز کند.

از سوی دیگر کارشناسان معتقدند که صنایع تبدیلی و تکمیلی پشتیبان تولیدات کشاورزی و توسعه صادرات این بخش مهم را شامل می شود از این رو توسعه این واحدها در کنار مزارع کشاورزی ضروری است.

سکینه اسمی
 
 
کد خبر 1726383

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha