۲۸ فروردین ۱۳۸۴، ۱۰:۲۵

ابوطالب ، عضو ائتلاف آبادگران در گفتگو با "مهر" :

تعبير من از شعار امسال، دعوت رهبري از سياستگذاران و دولتمردان براي " نوسازسياسي" است// مردم طعم خدمت رساني نيروهاي متعهد جوان و لايق را چشيده اند

عضو ائتلاف آبادگران مجلس شوراي اسلامي تاكيد كرد : شرايط اقتضا مي كند رييس جمهور از نسل جديد ياران انقلاب باشد ، كسي كه اقتضائات جامعه جوان ما را درك كند .

سعيد ابوطالب در گفتگو با خبرنگار سياسي "مهر" با اشاره به نامگذاري سال 84 به عنوان سال مشاركت عمومي و همبستگي ملي گفت : اگر اين نامگذاري را به عنوان يك سياست گذاري و راهبرد كوتاه مدت در ادامه مسير سالهاي پيش بدانيم ، تعبير من اين است كه رهبر معظم انقلاب از سياستگذاران و دولتمردان يك نوع " نوسازي سياسي " را طلب كرده اند .

وي تاكيد كرد: نوسازي سياسي شامل مفاهيمي چون هويت ملي ، مشروعيت سياسي و توزيع سياسي مي شود . 

ابوطالب مشروعيت سياسي را نيازمند مقبوليت بالاي رييس جمهور منتخب خواند و در خصوص اشكال مختلف توزيع سياسي توضيح داد: توزيع سياسي مي تواند معطوف به سنت باشد يا معطوف به گردش نخبگان و يا شايسته سالاري و يا حتي معطوف به جريانهاي راديكالي .

عضو ائتلاف آبادگران مجلس بابيان اينكه انعطاف  سنت براي نوسازي سياسي به معناي حفظ وضع موجود است تاكيد كرد : اين وضع دلخواه جامعه جوان و نوگراي ما نيست و رييس جمهور كشور بايد بتواند شايسته سالاري و نوگرايي و ايجاد تحول را مد نظر قرار دهد . 

 وي درپاسخ به سوالي مبني بر مصداق اين خصوصيات در ميان كانديداهاي موجود گفت : زماني مي توان رييس جمهور مطلوب را از ميان كانديداهاي فعلي تشخيص داد كه شرايط و چالشهاي پيش روي كشور را بشناسيم .
وي توضيح داد : اكنون شكاف طبقاتي همراه با فقر و تبعيض و ظهور يك طبقه نوكيسه و در نتيجه آن رشد فساد اجتماعي و اداري غير قابل انكار است . 

ابوطالب  با تاكيد بر اينكه اينها علت نيست بلكه تنها معلول نهادينه شدن فساد سياسي و اقتصادي و حاصل ناكارآمدي نهادهاي نظارتي و عدم اعمال قدرت از سوي حاكميت است ، پيوند منافع طبقاتي درون نظام را از موانع توسعه فرهنگي و اقتصادي برشمرد و گفت : تكنوكراتهاي باقيمانده از رژيم گذشته و يا طبقه نوكيسه اي كه اغماض و تساهل مديران اجرايي بالاي نظام سبب رشد آنها شده است در بدنه نظام اسلامي رسوخ كرده اند و رييس جمهور بايد اراده و شجاعت مبارزه با اين جريانها را داشته باشد وگر نه هر روز مانع تراشي ها و بند هاي بسته به پاي حركت انقلاب بيش از پيش سرعت حركت ما را كند خواهد كرد .

وي باتاكيد بر لزوم دريافت مطالبات واقعي مردم توسط اطرافيان رييس جمهور براي كمك به انسجام سياسي گفت : يكي از عوامل ايجاد گسست بين توده هاي مردم در اواخر دولت آقاي هاشمي و البته در بيشتر عمر دولت آقاي خاتمي اين بود كه دولت درك درستي از مطالبات واقعي مردم نداشت .

وي نقطه قوت برخي چهره هاي جوان جريان اصولگرا را درك صحيح از مطالبات مردم در حوزه هاي مختلف مثل خدمات عمومي و ايجاد امنيت و محقق ساختن اين مطالبات باسرعت كافي خواند و گفت : بر اين اساس طي دوره خدمت اين نيروها ، مردم طعم خدمت رساني نيروهاي متعهد جوان و لايق را چشيدند در حالي كه يك بروكراسي فربه و تنبل و كارگزاران طلبكار از مردم يا طماع نسبت به سرمايه هاي ملي عامل نقص كاركردها در دولتهاي سابق بوده است .

وي در خصوص شعار توسعه عدالت محور و توسعه بر پايه فرهنگ كه از سوي برخي كانديداهاي دو جناح مطرح مي شود گفت : اگر تجربه اجراي سه برنامه توسعه قبل و عملكرد دوران سازندگي را در نظر بگيريم در مي يابيم كه توسعه نيافتگي ما يك وضعيت ساختاري است و ما هرگز قادر نخواهيم بود گامهاي بلند و موثر در جهت گسست وابستگي كشور برداريم و مسير تشكيل يك تمدن اسلامي را هموار كنيم مگر اينكه راه ساختار شكني در نظام سرمايه داري جهان را بيابيم .

وي با تاكيد بر اينكه بايد بتوانيم خود را از سيطره نظام سرمايه داري كه بر همه شئون كشور هاي درحال توسعه سايه افكنده است خارج سازيم گفت : در غيراين صورت هرتلاشي هرچند موفق در ابعاد اقتصادي بازي يك نقش كم اهميت در صحنه جهاني است كه غرب و استعمار آن را طراحي كرده اند . 

سعيد ابوطالب  در خصوص شرايط يك رييس جمهور مطلوب گفت : شرط اول شجاعت ، استقلال و نوگرايي رييس جمهور است و شرط بعدي داشتن راي قاطع و بالاي مردم  كه به وي اقتدار و مشروعيت مي بخشد.

کد خبر 172794

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha