به گزارش خبرنگار مهر، در ابتکاری جدید و در کاری که به گفته مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران برای نخستین بار به صورت هماهنگ و داوطلبانه در ابرکوه انجام شد، با مدیریت دبیرستان پسرانه علوم و معارف صدرای ابرکوه، دانش آموزان این واحد آموزشی به دیدار خانواده شهیدان رفتند.
لزوم ترویج فرهنگ شهید و شهادت بر هیچکس پوشیده نیست و اگر چه بسیاری کارها در این زمینه انجام شده اما بسیاری از امور نیز کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
یکی از این اقدامات ارزشی، حضور دانش آموزان در بین خانواده های شهدا و بیان خصوصیات فرزندان شهید آنها و شنیدن خاطرات جامانده از آنهاست که نقش ارزنده ای در الگوسازی نسل جوان کشور دارد.
دانش آموزان این دبیرستان در بدو ورود به روستای مریم آباد به زیارت قبور شش شهید این روستا رفتند و بعد از آن در جمع خانواده شهیدان کریمی که یکی از فرزندان آنها از دانش آموزان شهید است، حضور یافتند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی ابرکوه در جمع دانش آموزان اظهار داشت: این بازدیدها ارزشمند است و امیدواریم کار دبیرستان صدرا به یک الگو برای دیگر واحدهای آموزشی تبدیل شود.
حجت الاسلام محمد پورقیومی افزود: خانواده های شهدا فرزندان خود را برای حفظ ارزش ها و سربلندی جامعه تقدیم کردند و وظیفه ما نیز حفظ ارزش هایی است که آنان برای آن فدا شدند.
وی با یادآوری آیه شریفه قرآن مجید که شهدا را زنده می داند، یادآور شد: این آیه باید مبنای زندگی قرار گیرد و بدانیم که شهدا زنده هستند و بر اعمال ما نظارت می کنند.
پورقیومی گفت: بسیاری از شهدا امام را ندیده بودند ولی برای اطاعت امر امام راحل از همه چیز خود گذشتند و راهی جبهه ها شدند و هدف آنها نورانیت بخشیدن به جامعه و حفظ ارزشها و دفاع از ناموس امت اسلامی بود.
وی با بیان ارزش شهدا در نگاه امام (ره) عنوان کرد: امام به حق توصیه کرد که نگذارید یاد شهدا در پیچ و خم های زندگی فراموش شود و ایشان خانواده های شهدا را چشم و چراغ مملکت می دانست و اگر دقت کنیم در این زمینه توصیه ها و تعابیر به کار رفته عجیب است.
پور قیومی ادامه داد: در سوره حمد می خوانیم و از خدا می خواهیم که ما را به راه راست هدایت کند، راه کسانی را که به آنان نعمت داده است و در آیه ای دیگر این افراد را تفسیر و معرفی می کند که صدیقین و شهدا هستند و باید بدانیم که غفلت در این زمینه ممنوع است و مطمئن باشید که کسی که با خانواده شهدا دیدار می کند، سخنان آنها را می شنود و یاد و خاطره شهدا را زنده می کند، زندگی متفاوتی با دیگران دارد و از شهدا برکاتی دریافت می کند که دیگران از آن محروم هستند.
وی با اشاره به نام دبیرستان علوم و معارف صدرا گفت: کسب علوم و معارف تنها در پشت میز مدرسه میسر نیست و بسیاری از علم ها را خدا در دلها جا می دهد و درس گرفتن از زندگی شهدا نیز یکی از موضوعاتی است که در این حیطه جای می گیرد.
پورقیومی افزود: نباید فراموش کنیم که ما به عنوان جا ماندگان از قافله شهدا به عنوان خوبان امت که به گفته پیامبر اکرم (ص) در آخرالزمان گلپچین می شوند و کسانی که راه صد ساله را در کوتاه مدت پیمودند، باید راه و هدف آنها را به صورت عملی ادامه دهیم و باید امانت شهدا را حفظ کنیم و بهترین راه در این مسیر با خدا بودن است.
مادر شهیدان کریمی نیز در بیان خاطره از شهید رمضان کریمی گفت: در هنگام شهادت برادرش در جبهه بود و وقتی برای تشیع برادرش به خانه بازگشت مدت بسیار کمی در خانه ماند و دوباره به جبهه بازگشت و هیچ چیز نتوانست مانع از بازگشت او شود.
یکی از همرزمان شهید رمضان کریمی نیز با اشاره به پشتکار شهید اظهار داشت: برای برگزاری دعای کمیل در سنگری که مدام آماج موج انفجارها بود و چراغ نفتی با هر انفجار خاموش می شد، شهید کریمی 70 بار کبریت زد و چراغ را تا پایان دعا روشن نگه داشت و یکی از کارهای جالب شهید قبل از عملیات و رزم ها این بود که در بین افراد می گشت و با فریاد می گفت: "نامه، وصیت نامه می نویسیم" و برای کسانی که سواد نوشتن نداشتند نامه و وصیت نامه می نوشت.
کریمی افزود: شهید کریمی و دوستانش با رشادت مقابل ورود عراقی ها به یک کانال مهم و نفوذ آنها ایستاد و در نهایت جنازه او و همرزمان شهیدش در این کانال تا سال 1378 ماند.
مدیر دبیرستان پسرانه صدرا نیز به بیان اهداف دیدار دانش آموزان با خانواده شهدا پرداخت.
ابوالفضل قاری زاده اظهار داشت: ارتقای معرفت دانش آموزان، شناخت هر چه بیشتر ارزش های انقلاب و پیوند عاطفی و معنوی آنان با شهدای هشت سال دفاع مقدس ما را به اجرای این برنامه کشاند.
وی افزود: امیدواریم که اجرای این برنامه که با حضور داوطلبانه دانش آموزان در ساعات تعطیل مدرسه انجام شده است، راهی برای ایجاد فضائل و ارزش های انسانی با الگو گیری از شهدا باشد.
قاری زاده گفت: قدردانی از خانواده شهدا یک وظیفه است و باید تلاش کرد که این روحیه در بین نسل جدید نهادینه شود.
خانواده شهید کریمی در دوران هشت ساله دفاع مقدس دو شهید تقدیم انقلاب کرده است که یکی از این شهدا، دانش آموز شهید رمضان کریمی است که در دهم بهمن سال 65 و بعد از گذشت فقط چند ماه از شهادت برادر، در شلمچه به شهادت رسید و پیکر پاکش در سال 78 به زادگاهش باز گشت.
این دانش آموز شهید که در 17 سالگی خونین بال به سوی معبود پرکشید در گوشه ای از وصیت نامه خود خطاب به دانش آموزان آورده است: "شخص مفیدی برای جامعه باشید و خود را به فسادهای اجتماعی آلوده نکنید".
دیگر شهید این خانواده نیز عباس کریمی است که در نوزدهم تیرماه سال 65 در فاو به شهادت رسید.
در قسمت هایی از وصیت نامه این شهید نیزکه در سن 20 سالگی دنیای خاکی را به مقصد افلاک ترک کرد آمده است: "اعمال و افعال درست نمی شود مگر با تهذیب نفس و مقدم داشتن جهاد اکبر بر جهاد اصغر و صبر و استقامت بر مصائب و گرفتاری ها در راه خدا".
نظر شما