۷ آبان ۱۳۹۱، ۱۲:۱۳

در نشست خبری عنوان شد؛

انتقاد از تبلیغات کتابهای کمک درسی/ شرط اعطای نمره عملی درس آمادگی دفاعی

انتقاد از تبلیغات کتابهای کمک درسی/ شرط اعطای نمره عملی درس آمادگی دفاعی

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش از وضعیت تبلیغات کتابهای کمک درسی در رسانه ها انتقاد کرد و گفت: هنگامی که چنین تبلیغاتی در روزنامه های سراسری و رسانه ملی دیده می شود چگونه می توان انتظار داشت تا مانع از ارسال پیامکهای تبلیغی به منظور فروش دیپلم شد.

به گزارش خبرنگار مهر، ابراهیم سحرخیز روز یکشنبه در نشست مطبوعاتی همایش "توسعه آموزشهای فنی حرفه ای و کار و دانش"، درباره فروش مدرک دیپلم و پیامکهای تبلیغاتی گفت: تبلیغات کتابهای کمک درسی بر اساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش باید با مجوز آموزش و پرورش باشد اما شاهد هستیم که این تبلیغات بدون مجوز آموزش و پرورش در روزنامه های سراسری و یا رسانه ملی پخش می شود.

وی ادامه داد: بحث فروش دیپلم از طریق ارسال پیامک در گذشته بیشتر در مدارس بزرگسالان و یا سیستمهای آموزش از راه دور بوده که با تشکیل ستاد پیشگیری از جعل مدارک تمام تلاشمان را برای جلوگیری از صدور این گونه مدارک گرفته ایم و این ستاد سختگیریهای خود را روی مراکز آموزش از راه دور افزون تر کرده است.

سحرخیز افزود: امتحانات نهایی ما با بالاترین ضریب امنیت برگزار می شود و نمی توان چنین مواردی را تعمیم به مدارس دولتی روزانه داد.

وی درباره همایش توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای و کار و دانش در افق 1404 نیز گفت: این همایش 16 و 17 آبان ماه جاری با حضور معاون اول رئیس جمهور، مسئولان آموزش و پرورش و مسئولان دستگاههای مرتبط با سازمان فنی و حرفه ای و... برگزار می شود.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش با اشاره به اهداف برگزاری این همایش گفت: شناسایی چالشها، تهدیدها و فرصتها به منظور معرفی نقش کارآفرینی آموزش فنی و حرفه ای و تبیین راهکارهای لازم برای توسعه آموزشهای فنی و حرفه ای از جمله اهداف برگزاری این همایش است.

وی ادامه داد: تاکنون 164 مقاله از سوی نخبگان دانشگاهی سراسر کشور به دبیرخانه این همایش ارسال شده است که در روزهای برگزاری همایش 10 مقاله ارائه می شود و 21 مقاله به عنوان مقالات برگزیده معرفی و در قالب کتابی منتشر خواهد شد.

سحرخیز همچنین به تعداد دانش آموزان پایه دوم متوسطه اشاره کرد و گفت: 965 هزار و 364 دانش آموز در پایه دوم متوسطه نظری و فنی و حرفه ای مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد 416 هزار و 826 نفر (43.18 درصد) را دانش آموزان فنی و حرفه ای تشکیل می دهند.

تحصیل بیش از یک میلیون دانش آموز در پایه های دوم و سوم متوسطه

وی با بیان اینکه تعداد دانش آموزان فنی و حرفه ای و کار و دانش  نسبت به سال گذشته نزدیک به 5 درصد رشد داشته است تصریح کرد: تعداد کل دانش آموزان پایه دوم و سوم متوسطه یک میلیون و 825 هزار و 860 نفر است که از این تعداد 750 هزار نفر دانش آموز در پایه های دوم و سوم متوسطه در رشته فنی و حرفه ای و کار و دانش درس می خوانند.

راه اندازی بیش از 6 هزار هنرستان در کشور

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش با بیان اینکه تعداد هنرستانهای کشور برای سال تحصیلی جدید افزایش چشمگیری داشته است اظهار داشت: سال گذشته تعداد هنرستانها 5 هزار و 500 مورد بود که امسال به  6 هزار و 703 هنرستان افزایش یافته است که از این تعداد 2 هزار و 505 هنرستان مرتبط با رشته های فنی و حرفه ای و 4 هزار و 196 هنرستان در ارتباط با رشته های کار و دانش است.

به گفته سحرخیز گرایش دانش آموزان رشته های فنی و حرفه ای به بخش صنعت 42.3 درصد ، بخش خدمات 55.25 درصد و در بخش کشاورزی 2.36 درصد است که با توجه به ضعیف بودن بخش کشاورزی تمام تلاشمان را برای همکاری با سایر دستگاهها همچون جهاد کشاورزی به منظور تشویق دانش آموزان در این بخش می کنیم.

معاون وزیر آموزش و پرورش به تعداد رشته های کار و دانش اشاره کرد و گفت: 243 رشته در رشته کار و دانش و 43 رشته در بخش فنی و حرفه ای است. همچنین در حال راه اندازی 22 رشته جدید در هنرستانهای فنی و حرفه ای و کار و دانش با توجه به نیاز بازار کار هستیم.

وی درباره اینکه چه تعداد رشته های هنرستانها مرتبط با بازار کار است توضیح داد: اکثریت رشته های انتخابی با توجه به تحلیل ها و نیازسنجی بازار کار صورت گرفته است. البته تعداد رشته ها با توجه به تخصصی شدن هنرستانها در سالهای آینده و همچنین نیاز بازار کار مورد بررسی و بازنگری و محتوای دروس می شود.

90 درصد فارغ التحصیلان هنرستانها متقاضی ورود به دانشگاه هستند

سحرخیز در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره تعداد جذب فارغ التحصیلان هنرستان به دانشگاهها گفت: آمار دقیقی از این موضوع نداریم اما در بررسیهای کلی می توان گفت که 90 درصد فارغ التحصیلان هنرستانها متقاضی ورود به دانشگاه هستند ضمن آنکه دانشگاه علمی و کاربردی توانسته تلاشهای خوبی برای ادامه تحصیل این فارغ التحصیلان در مقاطع فوق یپلم و لیسانس و حتی فوق لیسانس فراهم آورد.

بیکارهای لیسانسه 10 برابر بیشتر از بیکارهای دیپلمه هستند

سحرخیز درباره تعداد جذب فارغ التحصیلان هنرستانها به بازار کار نیز افزود: از این حوزه نیز آمار دقیقی بدست نیاوردیم اما با توجه به صحبت های وزیر کار، آمارهای بیکارهای لیسانسه 10 برابر بیشتر از بیکارهای دیپلمه است و این خود نشان از موفقیت هنرستانها در بازار کار دارد.

وی گفت: 90 درصد فارغ التحصیلان هنرستانها آمادگی حضور در بازار کار را پس از کسب دیپلم دارند.

سحرخیز در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره بکارگیری دانش آموزان در بخش صنعت و مشارکت با دستگاههای دیگر ادامه داد: در بحث آموزش به دانش آموزان هنرستانی با همکاری سایر دستگاهها همانند سازمان جهاد کشاورزی بخشی از آموزشهای عملی را برون سپاری کرده ایم و دانش آموزان می توانند از طریق این آموزشهای تخصصی به راحتی جذب بازار کار شوند.

وی درباره توانمند کردن دانش آموزان رشته های نظری در یک مهارت تصریح کرد: با توجه به تاکید سند تحول بنیادی در صدد هستیم تا دانش آموزان رشته های نظری نیز یک مهارت را فرا بگیرند البته ما ظرفیت مهارت آموزی همه دانش آموزان در طول یک سال را نداشته و بر اساس طبقه بندی صورت گرفته ، سالانه 600 هزار دانش آموز می توانند خارج از ساعات دروس آموزشی شان یک مهارت را فرا بگیرند.

به گفته سحرخیز در سال گذشته 98 هزار دانش آموز دوره های تخصصی مهارت مورد علاقه خود با کمک سایر دستگاهها دیده اند.

اختصاص 31 میلیارد تومان برا ی تجهیز هنرستانها

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش درباره  تجهیز هنرستانهای کشور و اعتبار اختصاص داده شده به آن گفت: خوشبختانه در این حوزه ردیف مستقلی در بودجه سنواتی به ما اختصاص داده شده که اعتبار اولیه 80 میلیارد ریال بود اما با توجه به کمبود این اعتبار بودجه امسال به 31 میلیارد تومان رسیده که البته هنوز به ما اختصاص داده نشده است.

سحرخیز ادامه داد: البته 20 درصد اعتبارات عمرانی استانها نیز می تواند صرف خرید تجهیزات هنرستان شود که با اجرایی شدن این کار می توان هنرستانها را به شکل خوبی تجهیز کرد البته باید برون سپاری های لازم نیز در این بخش صورت گیرد.

نمره عملی درس آمادگی دفاعی

معاون وزیر در توضیح درس آمادگی دفاعی در پایه دوم متوسطه گفت: این درس مصوب شورای عالی آموزش و پرورش است و تا آنجایی که اطلاع دارم نمره عملی دانش آموز مربوط به حضور در پادگانها و میدان تیر است نه اردوی راهیان نور.

سحرخیز افزود: اردوی راهیان نور بازدید از جبهه های جنگ است و اگر نمره ای به دانش آموز برای حضور در این اردوها اختصاص داده شده غیر قانونی بوده و آموزش و پرورش هیچ بخشنامه ای در این حوزه نداشته است.

وی با بیان اینکه حضور در اردوی راهیان نور کاملا اختیاری است درباره تعداد مدارس علوم و معارف اسلامی افزود: تعداد دانش آموزان در حال تحصیل در رشته علوم و معارف اسلامی دو هزار و 709 نفر است البته به مدیران این مدارس اجازه داده شده در صورت داشتن شرایط می توانند دانش آموز در سایر رشته ها جذب کنند.

معاون آموزش متوسطه آموزش و پرورش افزود: با توجه به راه  اندازی رشته علوم و مدارس اسلامی هنوز استقبال خوبی در این حوزه از سوی دانش آموزان نشده است.

کد خبر 1730290

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha