۹ آبان ۱۳۹۱، ۱۰:۴۵

نسل آینده پلیسهای امنیتی /

استفاده از فناوری برای پیش بینی وقوع جرایم/ شناسایی مناطق مستعد جرم

استفاده از فناوری برای پیش بینی وقوع جرایم/ شناسایی مناطق مستعد جرم

محققان درحال حاضر روی نرم افزاری کار می کنند تا بتوانند با استفاده از فناوری روز جرایم را پیش بینی کرده و بدانند که کدام مناطق شهری مستعد شکل گیری جرایم هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، یک افسر پلیس در حال نگاه کردن به یک صفحه نمایش است که نقشه یک شهر را نشان می دهد، ناگهان در یکی از مناطق چراغهای چشمک زن قرمز مشاهده می شود و دقایقی بعد اطلاعاتی درباره یک حمله می رسد که قرار است ظرف چند ساعت آینده صورت بگیرد.

شاید این توصیفات تداعی کننده سناریو یک فیلم علمی تخیلی باشد اما استفاده از فناوری تحلیل پیشگویی برای مبارزه با جرایم به واقع وجود دارد.

این فناوری به این شکل کار می کند که برنامه های رایانه ای فعالیتهای پلیس را بررسی و تحلیل می کند و اطلاعات بسیاری از آمار جرایم حال و گذشته به دست می آورند، پس از آن نقشه شهر را با نقاطی علامتگذاری می کند تا مشخص شود کدام مناطق بیشتر در معرض ایجاد جرایم هستند و جزئیات درباره ماهیت احتمالی جرایم آینده در این منطقه ارائه می شود.

در بریتانیا و ایالات متحده پروژه های تجربی برای مشخص کردن مناطق مستعد جرم و پیش بینی جرم وجود داشته است که براساس اظهارات مایک بارتن از انجمن افسران ارشد پلیس این پروژه ها نسل آینده پلیسهای امنیتی را تشکیل می دهند.

وی اعتقاد دارد که این نوع فناوری به ما کمک می کند که پیش بینی کنیم کدام جرم در کدام منطقه رخ می دهد و این امر می تواند نتیجه سودمندی در کاهش تعداد قربانیان داشته باشد.

یکی از تولید کننده های برنامه های قابل پیش بینی جرایم شرکت IBM به عنوان یکی از غولهای صنایع الکترونیکی است.  این شرکت درهمایشی که اخیرا در وینچستر برگزار شده بود اعلام کرد که طی هفت سال گذشته فناوری آن به کاهش جرایم در ممفیس و تنسی تا بیش از 30 درصد کمک کرده است.

رون فلوز از شرکت IBM اظهار داشت: این نرم افزار به پلیس کمک می کند که الگوها و نقاط احتمالی وقوع جرم در یک شهر را شناسایی کرده و پس از آن حضور خود را در این نقاط پررنگ تر کند.

جدا از ممفیس این فناوری در چندین شهر در بریتانیا و ایالات متحده مورد استفاده قرار دارد.

شرکت پریدپول در لس آنجلس، کالیفرنیا نیز از دیگر شرکتهایی است که روی یک نرم افزار تحلیل و پیش بینی وقوع جرم کار می کند.

نرم افزارهای این شرکت از سال 2011 تاکنون توسط دپارتمان پلیس لس آنجلس آزمایش شده و براساس ادعای این شرکت نتایج این آزمایشها تأثیرگذار بوده است.

در سوی دیگر در بریتانیا هزاران میلیون پوند صرف نصب دوربینهای مدار بسته شده است، درحالی که شواهد نشان می دهد که این دوربینها تا حد زیادی بی تأثیر هستند و شهرهای بسیاری هستند که دارای دوربین است اما مردم به ندرت در این شهرها یک افسر پلیس را مشاهده می کنند.

این درحالی است که وزارت کشور بریتانیا مدعی است که کنترلهای ویدئویی با هدف مبارزه و پیشگیری جرایم نتیجه بخش بوده است.

بریتانیایی تنها کشوری نیست که برخی نقاط را به دوربینهای مداربسته مجهز کرده است، براساس نتایج تحقیقات تا پایان سال 2014 حدود 23 میلیارد دلار در سال برای نصب دوربینهای جدید در سراسر جهان هزینه خواهد شد.

اکنون در اروپا نیز صحبت از مرتبط کردن سیستم تجسس ویدئویی با فناوری پیش بینی جرم است. یک پروژه تحقیقاتی اتحادیه اروپا قصد دارد به بهبود راه های تحلیل تصاویر کنونی ویدئوهای تجسس دولتی بپردازند تا تصاویری را شناسایی کند که امکان تعیین یک رفتار خطرناک و یا مجرمانه را فراهم کند.

هدف از اجرای این پروژه این است که رایانه ها از اطلاعات زیادی در قالب ویدئو و تصویر برخوردار شوند تا پیش بینی ها تسهیل شوند.

مارکو مالاکرن ناظر این پروژه کمیسیون اروپایی که ایندیکت نامیده می شود، اظهار داشت که این ابتکار عمل می تواند به حل مشکل اصلی نیروهای پلیس در اتحادیه اروپا کمک کند. این مشکل مهم دشواری ارائه تحلیلهای موثر بر تصاویری است که از این ویدئوها گرفته می شود.

وی افزود: در زمان بحران و یا حمله، برای پلیس در صحنه تقریبا غیر ممکن است که تمام اطلاعات ارائه شده فناوریهای تجسس را تحت نظر قرار داشته باشد. بارزترین نمونه این مسئله انفجار لندن در سال 2005 بود که به کشته شدن 52 نفر بیگناه منتهی شد.

این پروژه هنوز در فاز تحقیقات و پژوهش است و تاکنون نیز با مخالفت گروه هکرهای ناشناس رو به رو شده است.

در ماه جاری میلادی ( اکتبر) گروهی از مردم با پوشیدن نقاب گای فاکس که توسط گروه هکرهای ناشناس استفاده می شود به خیابانها ریخته و به اجرای پروژه ایندیکت و همچنین سیستم تجسسهای ویدئویی اعتراض کردند.

اطلاعات جمع شده از دوربینیهای مدار بسته همچنین می تواند به پیش بینی اقدامات تروریستی نیز کمک کند.

به نظر می رسد پلیس از هر روشی استفاده کند، تحقق طرحها و رویکردهای فیلمهای علمی تخیلی چون " گزارش اقلیت" یک گام دیگر نزدیک تر به نظر می رسند.

کد خبر 1731249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha