پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۲۸ فروردین ۱۳۸۴، ۲۰:۱۲

استاد مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران : سرعت توليد علم در ايران بيشتر از برايند سرعت توليد علم در دنياست // توليد علم در ايران 9 برابر افزايش يافته است // در جامعه علمي امروز بايد بين المللي فكر كرد ولي بومي عمل نمود

استاد مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران : سرعت توليد علم در ايران بيشتر از برايند سرعت توليد علم در دنياست // توليد علم در ايران 9 برابر افزايش يافته است // در جامعه علمي امروز بايد بين المللي فكر كرد ولي بومي عمل نمود

استاد مركز تحقيفات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران گفت: براي توليد علم و گسترش بيشتر آن بايد بسترسازي و فرهنگ سازي علمي انجام داد، به دانشمندان و نخبگان و استقرار آنها در جامعه اهميت داد، به سوي ايجاد فضاي همكاري هاي بين المللي گام برداشت و در نهايت بايد بين المللي فكر كرد ولي بومي عمل نمود.

به گزارش خبرنگار حوزه و دانشگاه "مهر" دكتر علي اكبر موسوي موحدي افزود : تكامل علم و فناوري مرهون حضور مولفه هاي گوناگوني است كه مهمترين بستر آن توليد دانش جهاني و تراكم علم و فن در كشور است. توليد علم، نظريه، دستاورد و تكنيك دست اول علمي است كه پيش از آن در متون علمي و فني جهان ثبت نشده باشد و انتشار آن در جامعه جهاني موجب رجوع دانشمندان و پژوهشگران به آن يافته علمي مي شود و در نتيجه باروري علمي و پژوهشي حاصل مي شود. امروزه نشر يافته هاي علمي مي بايد از مسير شبكه هاي رايانه اي در دسترس دانشمندان و پژوهشگران قرار گيرد تا بهتر به آن يافته علمي رجوع و ارجاع نمود. تعداد ارجاعات به يافته علمي نيز درجه تاثير آن انتشار را ارتقاء داده و خاستگاه دستاورد را معين و نمايان مي سازد.

وي تصريح كرد : بنابراين باروري پژوهشي تحت تاثير دو عامل فردي و محيطي قرار مي گيرد. به عبارت ديگر نيروي انساني مولد و توسعه يافته مي بايد از يك سري ويژگي هاي خاص فردي برخوردار باشد و علاوه بر آن يك بستر و فضاي علمي مناسب ملي و بين المللي كه زمينه ساز بالندگي و استقرار نيروي انساني توسعه يافته باشد لازم است. فضاي مناسب جهت استقرار دانشمندان، پيشگامان توليد دانش و بستر مطلوب روابط و ارتباطات ملي و بين المللي مهمترين عوامل براي ارتقاء توليد دانش جهاني و شكستن و گسترش مرزهاي دانش مي باشد.

 

توليد علم در جهان از سال 1970 تا سال 2004 دو برابر شده است و اين در حاليست كه توليد و گسترش علم در ايران از سال 1970 تا سال 2004 ، 9 برابر شده است. همچنين كشور ايران در ميان كشورهاي منطقه پس از كشور تركيه مقام اول را دارد

دكتر موسوي موحدي يادآور شد : توليدات علمي و فناوري، ثروت و اشتغالي را كه بر مبناي دانايي است به وجود مي آورند. گسترش علم تاثير عميقي بر همه حوزه هاي كشور دارد. توليد علم به عنوان موتور محركه توسعه همه جانبه كشورهاست.

وي خاطرنشان كرد : مشخصه عصر كنوني محوريت توسعه علمي است كه با قدرتمندي كشورها پيوند خورده است. آينده كشورها به توليد و بسط علم بستگي دارد.

اين استاد دانشگاه اضافه كرد : محقق ارشد در زمينه كارهاي تحقيقاتي، مشاوران داخلي و خارجي، پشتيباني علمي و اشتراك مساعي، امكانات و ارتباطات و اطلاعات و منابع علمي از اركان اساسي توليد علم به شمار مي آيند.

دكتر موسوي موحدي تصريح كرد : توليد علم در جهان از سال 1970 تا سال 2004 دو برابر شده است و اين در حاليست كه توليد و گسترش علم در ايران از سال 1970 تا سال 2004 ، 9 برابر شده است. همچنين كشور ايران در ميان كشورهاي منطقه پس از كشور تركيه مقام اول را دارد.

وي يادآور شد: تعداد مقالات ايرانيان در سال 2004، 5/1 برابر نرم جهاني است و اين در حاليست كه ايرانيان تنها به كميت اكتفا نكرده اند و كيفيت مقاله ها هم بالا بوده است.

رييس مركز تحقيقات بيوشيمي و بيوفيزيك دانشگاه تهران افزود: تعيين الگوي مديريت مناسب براي مراكز علمي كشور بايد همطراز مديريت در مراكز علمي كشورهاي پيشرفته باشد.

براي توليد علم و گسترش بيشتر آن بايد بسترسازي و فرهنگ سازي علمي انجام داد، به دانشمندان و نخبگان و استقرار آنها در جامعه اهميت داد، به سوي ايجاد فضاي همكاري هاي بين المللي گام برداشت و در نهايت بايد بين المللي فكر كنيم ولي بومي عمل كنيم

دكتر موسوي موحدي افزود: بايد محل سكونت و در شرايط رفاهي دانشمندان كشور چه در داخل و چه درخارج از كشور تهيه و تامين شود به طوري كه اين افراد دغدغه اي براي مخارج و هزينه هاي زندگي نداشته باشند. همچنين بايد به ايجاد مراكز علمي براي دانشمندان خارج از كشور و تسهيل تشريفات  گمركي براي مواد پژوهشي اهميت داده شود.

وي تصريح كرد: در هر دوره اي از تاريخ كه توجه بيشتري به دانشمندان شده، توليد علم نيز افزايش يافته است.

اين استاد دانشگاه در پايان خاطرنشان كرد: براي توليد علم و گسترش بيشتر آن بايد بسترسازي و فرهنگ سازي علمي انجام داد، به دانشمندان و نخبگان و استقرار آنها در جامعه اهميت داد، به سوي ايجاد فضاي همكاري هاي بين المللي گام برداشت و در نهايت بايد بين المللي فكر كرد ولي بومي عمل نمود.

کد خبر 173157

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha