پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۲۹ فروردین ۱۳۸۴، ۸:۰۲

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر - امروز دوشنبه بيست و نهم فروردين سال 1384 هجري شمسي مقارن است با نهم ربيع الاول سال 1426 هجري قمري و برابر است با هجدهم آوريل سال 2005 ميلادي

آغازامامت حضرت ولي عصر ( عج ) :  
در چنين روزي در سال 260 ه ق حضرت امام مهدي ( عج ) ، عهده دار امامت شعيان جهان شدند . حضرت مهدى(عج ) درنيمه شعبان سال 255 هجرى در شهر سامرا قدم به عرصه گيتي نهادند .نام  مادر آن حضرت، نرجس خاتون و نام پدربزگوار آن حضرت امام حسن عسگري است . آن حضرت پنج ساله  بودند كه  پدر بزرگوارش به در جه شهادت نايل آمدند  . امام حسن عسگري (ع )  در طول دوران امامت شان زمينه را براي حضور و ومعرفي امام بعد از خودشان آماده ساخته بودند و به اين ترتيب بسياري از مردم از حضور امام بعدي آگاهي كامل داشتند . امام مهدى(عج ) پس از پدر، مسووليت امامت را در سال 260 هجرى در پنج سالگى به عهده گرفتند. به دليل بر خي از مصالح روزگارو از جمله تلاش هاى پيگير معتمد، خليفه عباسى و پس از او معتضد، براى دستگيرى آن  حضرت ،  ايشان مدت كوتاهي بين  سالهاي  260 هجرى تا سال 329 هجرى  از ميان مردم غايب شدند كه اين خود مقدمه اي شد بر غيبت كبراي ايشان .


امام عصر (عج ) دردوران غيبت صغري با برخي از ياران نزديك خود به طور مستقيم در تماس بودند و ازاوضاع حال حاضر شيعيان آگاهي مي يافتند . در دوران غيبت صغري ، وظايف نواب آن حضرت، علاوه بر رسيدگى به امور مالى، گرفتن سوالات و رساندن آن به امام و رساندن پاسخ امام به مردم بود.نواب حضرت در اين 69 سال  عبارتند  از  عثمان بن سعيد العمرى ،  محمد بن عثمان العمرى ،  حسين بن روح نوبختى و على بن محمد سمرى. پس از اتمام دوران غيبت صغري  ،  دوران غيبت كبرى آغاز شد. آن حضرت در زمان  زمان و شرايط مساعد به اذن باري تعالي  ظهور خواهند كرد و زمين را پر از عدل و داد خواهند نمود . يكي از اهداف آن حضرت كه در قرآن كريم نيز بر آن تاكيد شده است ،  تشكيل  حكومت واحد جهانى الهي و  تحقق مدينه فاضله فلاسفه است . چراكه سرانجام مستضعفان به اراده الهي بر روي زمين حكومت خواهند كرد و خداوند آنان را پيشوا و وارثان زمين قرار خواهد داد .   به همين مناسبت روز ولادت امام عصر عج  بنام روز جهاني مستضعفان نامگذاري شده است .

 در گذشت خليفه دوم : 
تلخيص  از كتاب: تاريخ خلفاء، نويسنده: حجه الاسلام و المسلمين رسول جعفريان : 
خليفه دوم  از طايفه بنى عدى بود. طايفه مزبور يكى از تيره‏هاى كم جمعيت قريش بوده است. مادرش حنتمه دختر هاشم بن مغيره از تيره بنى مخزوم بود. اين تيره نيز از طايفه قريش و در جاهليت از همپيمانان بنى اميه به شمار مى‏رفت. وي  بر خلاف ابو بكر، از كسانى بود كه سالها پس از بعثت رسول خدا (ص) به آن حضرت ايمان آورد. بسيارى از مصادر، اسلام او را در سال ششم بعثت مى‏دانند. اين در حالى است كه مسعودى، اسلام او را چهار سال قبل از هجرت، يعنى سال نهم بعثت مى‏داند. 
خليفه دوم  در دوران مدينه، در حوادث و جنگها حضور داشت گر چه تاريخ خاطره ويژه‏اى از وى به يادگار ندارد. زمانى كه دختر او حفصه به عقد رسول خدا (ص) در آمد، رفت و شد وى با رسول خدا (ص) بيشتر شد.  پيش از آنكه ابو بكر وى را بر اين كار بگمارد، درباره اين كار خود، از عبد الرحمن بن عوف مشورت خواست، او با تمجيد از وى، عمر را فردى عصبانى خواند.  پس از نوشتن عهد خلافت عمر توسط ابو بكر، عملا عمر به خلافت منصوب شده بود.خلق سختگيرانه عمر، از نظر اقتصادى نيز نمود خاص خود را داشت. او زندگى ساده را براى خود و كارگزاران و خانواده خود مى‏پسنديد، در اين باره الگوى زندگى رسول خدا (ص) هنوز در ميان مردم جارى بود گر چه به مرور كسانى از حاكمان، راه و رسم ديگرى را پيشه كرده بودند. عمر علاوه بر آن كه به هر روى تحت تاثير آن الگو قرار داشت‏شخصا نيز برداشت زهدگرايانه افراطى از دين داشت. خليفه بيش از ده سال خلافت كرده و در سال 23 هجرى كشته شد .


رو ز ارتش جمهوري اسلامي ايران :


همه ساله چنين روزي به عنوان روزارتش در جمهوري اسلامي ايران گرامي  داشته مي شود . ارتش در نظام جمهوري اسلامي به عنوان يك نهاد مقدس همواره مدافع  مرزهاي ميهن اسلامي و دفع توطئه هاي دشمنان بوده است .  بر اساس قانون اساسى جمهورى اسلامى ايران ارتش جمهورى اسلامى ايران ، پاسدارى از استقلال و تماميت ارضى و نظام جمهورى اسلامى كشور را بر عهده دارد.همچنين حسب همين  قانون ارتش جمهورى اسلامى ايران ، بايد ارتشى باشد كه ارتشى مكتبى و مردمى است و بايد افرادى شايسته را به خدمت بپذيرد كه به اهداف انقلاب اسلامى مؤ من و در راه تحقق آن فداكار باشند.
پس از  پيروزى انقلاب اسلامى  و به دليل بر خي ظلم ها كه نظاميان رژيم پهلوي و فرماندهان نظامي عليه مردم روا داشته بودند از گوشه و كنار زمزمه انحال ارتش شنيده مي شد . در اين ميان امام خميني (ره)  با درك هوشمندانه اوضاع سياسي روز نسبت به طرد نقشه دشمنان اقدام نمودند و بر حفظ ارتش به عنوان يكي از نهادهايي كه در خدمت انقلاب و مردم خواهد بود ، تاكيد
 كردند  .
فرمان تاريخى حضرت امام خمينى ره درباره  ارتش  به اين شرح است :
بسم الله الرحمن الرحيم
ملت شريف و مبارز ايران  وفقهم الله تعالى . با اهداء سلام و سپاس از مجاهدت خستگى ناپذير شما ملت شجاع كه اهداف مقدس اسلام را تا آستانه پيروزى رسانديد و دست خيانتگران داخلى و خارجى را به خواست خداى بزرگ قطع كرديد؛ لازم است به تذكرات زير توجه نماييد.
1 - روز چهارشنبه 29 فروردين روز ارتش اعلام مى شود. ارتش محترم در اين روز در شهرستانهاى بزرگ با ساز و برگ به رژه بپردازند و پشتيبانى خود را از جمهورى اسلامى و ملت بزرگ و حضور خود را براى فداكارى در راه استقلال و حفظ مرزهاى كشور اعلام نمايند.
2 - ملت ايران موظفند از ارتش اسلامى استقبال كنند و احترام برادرانه از آنان بنمايند. اكنون ارتش در خدمت اسلام است و ارتش اسلامى است و ملت شريف لازم است آن را به اين سمت رسما بشناسند و پشتيبانى خود را از آنان اعلام نمايند. اكنون مخالفت با ارتش اسلامى كه حافظ استقلال و نگهبان آن است جايز نيست . ما و شما برادرانه بايد براى حفظ و امنيت كشورمان كوشش كنيم . و به شرارت اشرار و اخلال مفسدين خاتمه دهيم .
3 - افراد ارتش موظفند در داخل ارتش حفظ نظم و سلسله مراتب و ضوابط را بكنند. توجه نمودن به اين مسائل موجب ضعف ارتش اسلامى مى شود و نظام را از هم مى پاشد. سربازان و درجه داران و افسران موظفند با ارتش به طور محبت و برادرى رفتار نمايند و از ديكتاتورى كه در رژيم طاغوت بود اجتناب نمايند. ارتش اسلامى بايد با حفظ سلسله مراتب و نظام صحيح اسلامى و اطاعت كامل زيردست از مافوق و رعايت كامل مافوق از زيردست ، اداره شود تخلف از اين امر ضد انقلاب است و مورد مؤ اخذه خواهد بود...
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
روح الله الموسوى الخمينى
28 فروردين 1358

در گذشت معاويه :
بنابر تواريخ ميلادي در چنين روزي در سال  680 ميلادي معاويه خليفه اسلامي در گذشت .معاويه بنيانگذار سلسله اموى ،  فرزند ابى سفيان و  هند دختر عتبة بن ربيعة بن عبد الشمس است  . گفته اند معاويه در سال دهم هجرى مسلمان شد .وي  در زمان خليفه اول ودوم به منصب حكومتي در  شام منصوب شد و اين آغاز حركت او براي حركت در مسير قدرت بود . هنگامي كه امام علي ( ع ) به خلافت رسيد  معاويه  را از حكومت شام عزل كرد. و معاويه نيز در اين مسير ساز مخالف مي نواخت و هر از گاهي جنگي با مولاي متقيان به راه مي انداخت . در جنگ صفين  كه سپاهيان معاويه در مقابل سپاهيان على عليه السلام قرار گرفتند در نهايت امر به حكميت كشيده شد و نهايتا وي با اتخاذ خدعه اي هم از شكست فيزيكي  دوري جست و هم با روش هاي مكارانه عمر و عاص نتيجه حكميت را به نفع خويش تمام كرد . معاويه پس از شهادت حضرت علي( ع )  و امام حسن (ع)  يكه تاز قدرت شد و در اين مسير از هيچ كوششي فرو گذار نكرد .  معاويه در دوران خلافت خود عليه درونمايه  اسلام بر خاست و از اسلام تنها به ظاهر آن بسنده كرد . او در همين دوره دست به انجام فتوحات گسترده اي زد . در سال چهل و نه يا پنجاه ه ق ، سپاهى عظيم بدان سوى گسيل داشت.  سرزمين سودان در آفريقا در اين دوره فتح گرديد. وي  در سال شصت  هجرى در سن 78 سالگى از دنيا رفت.

روز استقلال زيبمابوه : 
در چنين روزي در سال 1980 ميلادي كشور زيمبابوه از انگلستان مستقل شد .زيمباوه را پرتقالى‏ها براي نخستين بار در آفريقا كشف كردند . بيشترين افراد اين كشور  مسلمانند. اسلام  از طريق مهاجرت مسلمانان زنگبار به سرزمين زيمبابوه راه يافته است .

كنفرانس غير متعدها :
در چنين روزي در سال 1955 ميلادي براي نخستين بار كنفرانس كشور هاي غير متعهد در باندونگ تشكيل شد .

روز استقلال ايرلند : 
در  چنين روزي در سال 1949 ميلادي كشور ايرلند استقلال يافت . اين كشور پس از يك دوره  مبارزات گسترده ميهن پرستان ايرلندي  عليه انگليسيها به نتيجه رسيد و سرانجام ايرلند به استقلال كامل دست يافت .

حمله هيتلر به كشورهاي اطراف :
 در چنين روزي در سال  1940 نظاميان نازي از يك سو به  مرزهاي نروژ و از سوي ديگر به  مرزهاي دانمارك حمله ور شدند . 

اشغال ليتواني :
 در چنين روزي در سال 1923 ميلادي لهستان ليتواني را ضميمه خود ساخت .

نخستين كتاب جدول :
در چنين روزي در سال 1924 ميلادي براي نخستين بار د رتاريخ اولين كتاب جدول متقاطع كلمات به همت انتشارات سيمون و شوستر چاپ و منتشر شد .

انحلال جامعه ملل :
در چنين روزي د رسال 1946 ميلادي جامعه ملل سه ماه پس از آغاز فعاليت هاي سازمان ملل متحد منحل گرديد .

گشايش دادگاه لاهه :


در چنين روزي در سال 1948 ميلادي دادگاه بين الماللي لاهه در شهر لاهه هلند گشايش يافت . اين دادگاه به عنوان نخستين دادگاه بين المللي داراي صلاحيت هاي خاص خود است كه طرفين دعوي در صورت پذيرش و صالح دانستن دادگاه ، پرونده خود را در دادگاه طرح مي نمايند .
 
در گذشت آلبرت انشتين :

در چنين روزي در سال  1955 آلبرت اينشتين يكي از  بزرگترين فيزيكدان و رياضيدان جهان در قرن بيستم دار فاني را وداع گفت .وي در سيزدهم مارس  سال 1879 ميلادي در جنوب آلمان ديده به جهان گشود و در زمان  هنگام جنگ جهاني دوم  به آمريكا رفت .  آلبرت انيشتين يكي ازبر جسته ترين دانشمندان در عصر حاضر است . او با ارايه انديشه و نظريه نسبيت خود در علم فيزيك انقلابي را به پا كرد . وي درسال1905ميلادي به تابعيت سوييس درآمد و با انتشارسه مقاله تحولي را علم فيزيك موجب شد .  انيشتين درسال1921ميلادي به خاطر تحقيقات گسترده اش  برروي فوتونها و فيزيك نظري  جايزه نوبل را  دررشته فيزيك اخذ كرد . دو كتاب مهم از وي به جاي مانده است كه عناوين آنها « جهاني كه من مي بينم » و «مفهوم نسبيت انيشتن»  مي باشد. فيزيكدانان قرن نوزدهم، نظريه‏ها را توصيفات‏ طبيعت‏،  تلقى مى‏كردند. فضا ،زمان، جرم، و ساير «كيفيات اوليه‏»  خواص همه اشياى واقعى‏اند و آنها اين امور را به همان منزله تلقي مي كردند .اما  اينشتين افزود كه تصور كيفيات نخستين اشيا  مستلزم مشخص كردن متغيرهاى كلاسيك «مكان - زمانى‏» است . طبق نظريه نسبيت انيشتين ؛اگر جسمي با سرعت ما وراي نور حركت كند تمام آن جسم به انرژي تبديل مي شود. وبدون وابستگي به بعد چهارم يعني زمان به صورت جاودانه باقي مي ماند .

کد خبر 173183

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha