پیام‌نما

الَّذِينَ أُخْرِجُوا مِنْ دِيَارِهِمْ بِغَيْرِ حَقٍّ إِلَّا أَنْ يَقُولُوا رَبُّنَا اللَّهُ وَ لَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَبِيَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ يُذْكَرُ فِيهَا اسْمُ‌اللَّهِ كَثِيرًا وَ لَيَنْصُرَنَّ‌اللَّهُ مَنْ يَنْصُرُهُ إِنَّ‌اللَّهَ لَقَوِيٌّ عَزِيزٌ * * * همانان که به ناحق از خانه‌هایشان اخراج شدند [و گناه و جرمی نداشتند] جز اینکه می‌گفتند: پروردگار ما خداست و اگر خدا برخی از مردم را به وسیله برخی دیگر دفع نمی‌کرد، همانا صومعه‌ها و کلیساها و کنیسه‌ها و مسجدهایی که در آنها بسیار نام خدا ذکر می‌شود به شدت ویران می‌شدند؛ و قطعاً خدا به کسانی که [دین] او را یاری می‌دهند یاری می‌رساند؛ مسلماً خدا نیرومند و توانای شکست‌ناپذیر است. * * كسى كاو دهد يارى كردگار / بود ياورش نيز پروردگار

۲۹ فروردین ۱۳۸۴، ۱۱:۰۶

مديركل دفتر اقتصاد كلان سازمان مديريت در گفت و گو با "مهر":

نرخ موثر ارز در ايران از سال 2002 تا 2005 بالاي 500 تومان بود // گزارش بانك جهاني درباره كاهش ارزش پول ملي ايران اشتباه است

نرخ موثر ارز در ايران از سال 2002 تا 2005 بالاي 500 تومان بود // گزارش بانك جهاني درباره كاهش ارزش پول ملي ايران اشتباه  است

مديركل دفتر اقتصاد كلان سازمان مديريت و برنامه ريزي، گزارش"توسعه مالي 2005" بانك جهاني مبني بر اين كه "ايران رتبه نخست بيشترين كاهش ارزش پول ملي را از سال 2002 تا 2005 بين كشورهاي جهان به خود اختصاص داده است" را اشتباه خواند و اين اشتباه را نيز ناشي از در نظر گرفتن نرخ موثر ارز 175 توماني به جاي 500 توماني در اين سال ها در ايران عنوان كرد.

محمد كردبچه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري"مهر" توضيح داد: در سال هاي قبل از 1381، نرخ ارز 175 توماني تنها براي 5 تا 5/5 ميليارد دلار كالاهايي كه سهيمه بندي ارزي مي شدند، بود و مابقي كالاها با نرخ شناور محاسبه مي شد.

وي تصريح كرد: براساس محاسبات بانك مركزي، نرخ موثر ارز در ايران در سال هاي قبل از 1381 هيچ موقع 175 تومان نبود و بالاي 500 تومان بود؛ بدين ترتيب گزارش بانك جهاني موسوم به "توسعه‌ مالي جهان در سال 2005"، با محاسبه مابه التفاوت نرخ ارز 175 توماني با 800 يا 900 توماني صورت گرفته و موجب اعلام كاهش چند برابر ارزش پول ملي ايران شده است.

مديركل دفتر اقتصاد كلان سازمان مديريت و برنامه ريزي از ارتباط ايران با دو موسسه بانك جهاني و صندق بين المللي پول خبر داد و با اشاره به عضويت ايران در صندوق بين المللي پول اظهار كرد: طبق ماده 4 اساسنامه ، اين صندوق هر ساله شرايط اقتصادي كشورهاي عضو را بررسي و گزارشي در اين زمينه تهيه مي كند.

كردبچه خاطرنشان كرد: نمايندگان صندوق بين المللي پول نيز هر ساله با آمدن به ايران ، با بانك مركزي و سازمان مديريت و برنامه ريزي درباره مسايل مختلف از جمله تحولات بودجه اي، مالي و پولي كشور گفت و گو و پس از آن گزارش هايي از وضعيت اقتصادي ايران تهيه مي كنند.

به گفته وي، گزارش هاي صندوق بين المللي پول از تحولات اقتصادي ايران در اين چند ساله مثبت بوده است.

مديركل دفتر اقتصاد كلان سازمان مديريت و برنامه ريزي تاكيد كرد: بخشي از صندوق بين المللي پول و يا بانك جهاني كارشناسان مستقل دارند كه در جريان بعضي از جزييات تحولات اقتصادي كشورها نيستند و گزارش بانك جهاني موسوم به" توسعه مالي جهان در سال 2005" مربوط به همين كارشناسان است كه به جاي تعيين نرخ موثر ارز بالاي 500 توماني، آنرا 175 تومان در نظر گرفته اند .

گفتني است، تازه ترين گزارش بانك جهاني موسوم به "توسعه‌ مالي جهان در سال 2005"حاكي است ايران رتبه نخست بيشترين كاهش ارزش پول ملي "ريال" را در مقابل دلار از سال2002 تا 2005 بين كشورهاي جهان به خود اختصاص داده است.

 

 

کد خبر 173213

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha