۱۰ آبان ۱۳۹۱، ۱۵:۱۲

خوشنویسان:

وزارت بهداشت از تولید کنندگان تجهیزات و مواد دندانپزشکی حمایت می کند

وزارت بهداشت از تولید کنندگان تجهیزات و مواد دندانپزشکی حمایت می کند

مشهد - خبرگزاری مهر: رئیس اداره سلامت دهان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به لزوم خودکفایی در زمینه‌تولید تجهیزات دندانپزشکی گفت: استقرار سیستم حمایتی متشکل از تمام ارگان‌ها برای تولیدکنندگان تجهیزات و مواد دندانپزشکی در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.

به گزارش خبرنگارمهر، محمد حسین خوشنویسان ظهر چهارشنبه در نشست خبری کنگره مراقبت های ویژه دندانپزشکی اظهار کرد: اغلب تجهیزات لازم در داخل کشور تولید می‌شود وباید با بالا بردن سطح تولیدات صادرات را گسترش دهیم تا از ارز حاصله را بتوان در خرید مواد اولیه تولیدات دیگر استفاده کرد.

خوشنویسان گفت: مشارکت تمام ارگان‌ها را برای خودکفایی در زمینه تولید تجهیزات و مواد دندانی ضرورت دارد و در این راستا در وزارت بهداشت جلسات متعددی با وزارت بازرگانی، بانک‌ها، وزارت صنعت، معدن و تجارت و دیگر دستگاه‌های دست‌اندرکار برگزار شده است.

وی یادآور شد: به طور متوسط کودکان سه ساله کشور سه دندان شیری پوسیده دارند و کودکان شش ساله در زمان ورود به دبستان به طور متوسط 5 دندان شیری پوسیده دارند.

خوشنویسان افزود: بر اساس آخرین پیمایش سال 90 این آمار از پنج  دندان به 5.7 دندان پوسیده در میان کودکان شش ساله افزایش یافته است.

وی بیان کرد:براساس آخرین اطلاعات به دست آمده در ایران،DMFTکودکان 12 ساله 1.86 بوده که بیشتر از 90 درصد آنها منجر به پوسیدگی می شود.

وی افزود: از آنجا که افزایش سن با افزایش تعداد دندان‌های پوسیده نسبت مستقیم دارد، بسیار مهم است که برای کنترل بیماری‌های شایع دهان و دندان اقدام موثری انجام گیرد.

خوشنویسان یادآوری کرد: سیاست وزارت بهداشت آن است که تمرکز خدمات خود را با استفاده از روش‌های پیشگیری در گروه‌های هدف جامعه گسترش دهد.

وی تاکید کرد: این گروه‌های هدف شامل مادران باردار و کودکان زیر 12 سال هستند که هدف اصلی جلوگیری از پوسیدگی دندان و رسیدن به مرز  90 درصد دندان بدون پوسیدگی است.

خوشنویسان افزود:  این روش که نتایج آن در سایر کشورهای پیشرفته مانند اسکاندیناوی گزارش شده است می‌تواند به شرط همکاری والدین و آموزش و پرورش موجب افزایش تعداد کودکانی باشد که به طور کامل عاری از پوسیدگی دندان و بیماری‌های لثه هستند.

اداره سلامت دهان و دندان وزارت بهداشت تاکید کرد: گسترش پوشش بیمه‌ها برای ارایه خدمات پیشگیری دندانپزشکی کمک موثری است که امید است سازمان‌های بیمه‌گر همکاری لازم را در این باره داشته باشند.

وی تصریح کرد: جلسات متعددی برای تدوین تعرفه‌های جدید در وزارت بهداشت در حال برگزاری است و پیشنهادات برای تعرفه‌های جدید با در نظر گرفتن شرایط جدید اقتصادی به افراد مسئول در بیمه داده شده است.

وی گفت: بیماری های دهان نه تنها در سطح جهانی بلکه در سطح منطقه مدیترانه نیز شیوع بالایی دارند و در منطقه ما مسائل اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی تاثیرات شگرفی بر روی سطح پوسیدگی دندانی ایفا می کند.

کد خبر 1733108

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha